keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Tukholma (lelu- ja sisustuskauppoja)Syysloman kohokohta oli Ruotsin risteily. Ellu on haikaillut laivalle kesän risteilyreissusta asti, ja kyllähän mekin miehen kanssa risteilemisestä tykätään!

Seilasimme tosiaan poikkeuksellisesti Viking Linella, Silja Linen sijaan. Ja tykkäsimme kyllä! Laivamme oli viikkarin Gabriella, ja henkilökunta oli joka paikassa todella ystävällistä ja Ellu huomioitiin ravintolassa mukavasti. Ja ruoka oli todella hyvää niin buffetissa kuin listaruokaravintolassakin, se on aina tärkeää.

 

Tukholmassa laiva rantautui Södermalmille ja kävelimme lähimmä metroasemalle, Sluessenille. Muistelin laivalla, että Tukholman metrossa matkustamisessa oli jokin hassu kommervenkki, mutta en mitenkään muistanut, että mikä se mahtoi olla: asemalla sitten selvisi, että sehän oli se, että metroasemilla käy vain korttimaksu. Käteisellä asioivien on ostettava lippunsa aseman kioskista.

Reissasimme metron vihreällä linjalla Kungsholmenille S:t Eriksplanille, koska mies halusi käydä siellä olevassa frisbeegolfkaupassa. Kungsholmen oli meille vieraampaa aluetta, mutta netti lupaili siellä olevan kauppoja ja paljon ravintoloita. Ja olihan siellä, löysimme mm. kaksi kivaa lelukauppaa, lähellä metroasemaa oleva, Disney-leluja (mm. Animators -nukkeja!) myyvä Carsmästaren ja puolimatkassa keskustaan oleva Leksaksborgen . Sisustuskauppojakin löytyi, mm. Suomestakin löytyvä Granit ja todella kiva Artiklar.

Leksaksborgen

Kävelimme Kungsholmenilta keskustaan ja Drotningsgatania pitkin takaisin kohti satamaa. Käväisimme Åhlensilla ja Lagerhausilla, joka on myös astia ja sisustuskauppa, jännä yhdistelmä Tiimaria ja sisustuskauppaa. Piipahdimme parissa matkamuistomyymälässä, mutta vietimme eniten aikaa ihastellen vanhoja taloja Södermalmilla ja katsellen maisemia.

 

Ellu nukkui päiväunet manducassa (rattaat jätimme autoon Helsinkiin) ja vietimme Tukholmassa melkein koko laivan maissaoloajan.

Tukholma on aina kiva, mutta laivallaolo nousee ihan uuteen arvoon Ellun myötä. Ravintolat, pallomeri, tanssiorkesteri ja tanssilattialla tanssaavat lapset, käytävät, rappuset, piirtäminen ja taxfree herkkuineen, siinä on paljon touhua pienelle tytölle - ja vanhemmille!

 
Isi on vähän väsynyt
Seuraavallakin kerralla matkaamme Tukholmaan varmaankin Viking Linella ja keskitymme Södermalmin tutkimiseen, käyden ehkä kuninkaanlinnassa. Ainakin nyt Ellu oli kovasti innoissaan kun kuuli, että isossa rakennuksessa asuu ihan oikea kuningas. "Ja prinsessakin asuu! Mennään sinne kylään!" :D 

4 kommenttia:

 1. Ihana reissu teillä! Ja nuo Ellun kommentit, ne on aina yhtä ihania! <3 Ja tuo on aika kiva lisä, että Ellu pystyy nukkumaan manducassa. Tätikän kullanmuru ei suostu eikä malttais nukkua, vaikka sitä toivois, et nukkuis nyt välillä. Noh, jospa hänkin ymmärtää unen tärkeyden sitten vanhempana! :D Ja muutes, mikäs pizza tuossa kuvassa mahtanee olla? Näyttää tooooosi hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli miehen pitsa, häränlihaa, runsaasti valkosipulia ja päällä taisi olla jonkinlainen valkosipulimajoneesi. :D

   Poista
 2. Uusia tuttavuuksia nuo sisustus- ja lelukaupat. Täytyykin piipahtaa seuraavalla Tukholman visiitillä. Södermalmia sen sijaan olen kierrellyt vintage-liikkeiden vuoksi ja siellä on kyllä paljon kivoja kauppoja (muitakin kuin vintage siis).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsissa on hiukan erilaiset lelumarkkinat kuin Suomessa, erityisen paljon näkyi puuleluja!

   Bongailinkin vintage-liikkeitä ja tulit mieleeni! Itse en nyt tällä reissulla piipahtanut kuin yhdessä hyväntekeväisyysmyymälässä, mutta sielläkin näkyi mielenkiintoisennäköisiä (ja siistejä) vaatteita aikuisille: jospa sitten ensi kerralla tutkisi vintage-tarjontaakin vähän paremmin.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!