keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Tukholmaaaaaaan!


Kuvat: Wikipedia 


Jes jes! Viimein meidänkin perhe sai varmuuden siitä, että saamme yhteisen pienen syysloman. Kesäisen todella onnistuneen risteilykokemuksen innoittamana päätimme suunnata Tukholmaan - pitkästä aikaa! Aiemmin kävimme Tukholmassa suht säännöllisesti, mutta edellisestä kerrasta on nyt melkein kolme vuotta. Huimaa!

Syyslomalla kaikki muutkin tahtovat laivalle ja jouduin? pääsin? buukkaamaan meille hytin Viking Linelta Siljan sijaan. En ole koskaan aiemmin mennyt viikkarilla Tukholmaan (paitsi ehkä jollain ala-asteen kevätretkellä), joten tämähän on kokemus! Keskustaan pääsee nyt kävellen ja jossain kohtaa Vikingin ruokien kehuttiin tuntuvasti parantuneen. Kiva päästä testaamaan. Pääsemme myös muistelemaan esimerkiksi abiristeilyä ikkunattomassa hytissä (ei sentään ihan autokannen alla), koska tällaisella varoitusajalla niitä ikkunallisia ei todellakaan ollut jäljellä. Noh, tuskinpa me paljoa aikaa hereillä hytissä vietämmekään.

Yleensä olemme Tukholmassa vain kierrelleet, katselleet, shoppailleet ja syöneet jotain pientä, mutta nyt kun Ellu on mukana, pitää suunnitelmat tehdä toisaalta tarkemmin ja toisaalta rennommin. Listalla on pari kauppaa, joissa haluamme käydä (frisbeegolf- , sisustus- ja lelukauppa, jotain jokaiselle) ja yksi museo, jossa pitäisi olla lapsillekin koettavaa. Ruokapaikan olemme yleensä löytäneet asenteella "hei on nälkä, missäs ois ruokaa", mutta nyt pitänee hiukan suunnitella ja googletella, että ehdimme syödä jossain kivassa paikassa ihan rauhassa ennen kuin Ellu sammahtaa.

Tekemistä Tukholmassa olisi kyllä vaikka kuinka paljon, niin lapsen kanssa kuin ilmankin. Sinne pitäisi kyllä lähteä joskus useammaksi yöksi, että ehtisi nähdä enemmänkin kuin pari kauppaa tai yhden nähtävyyden kerrallaan. 

Ellu on muistellut kovasti edellistä laivavisiittiä: mieleen ovat jääneet tanssiminen, pallomeri, leikkipaikka ja hytissä nukkuminen. Tällä kertaa aktiviteeteille ei jää ihan niin paljon aikaa kuin Visbyn risteilyllä, jonka kolmaskin päivä kesti pitkälle iltapäivän puolelle, mutta eiköhän tässä ehditä tanssata ja pomppia pallomeressä. Ja syödä hyvää ruokaa. Ja rentoutua.

Me niiiiin ollaan ansaittu tää. Pieni lomareissu kolmen kuukauden välein pitäisi laittaa pakollisiksi kaikille lapsiperheille.

2 kommenttia:

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!