keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Välikausi vie äidiltä järjen

Viime- ja tällä viikolla äiti on saanut hieroa aivonystyröitään lapsen ulkovaatteita miettiessään. Pahuksen välikausi, erityisesti tämä syksypuoli: kun vaatteita pitäisi koko ajan olla lisäämässä, tuntuu lapsen ulkovarustaminen välillä TODELLA hankalalta. Aamuisin kun on ihan eri lämpötilat kuin iltapäivällä, Ellua kuljetetaan päiväkotiin niin autolla kuin pyörälläkin, paistaako aurinko vai ei, mitä sisävaatetta on ulkovaatteiden alla ja mitähän tuo 2,5v. meinaa tänään kavereittensa kanssa pihalla tehdä, juosta ympäriinsä ja ajella kolmipyörillä vai keskittyä luomaan valtaisaa hiekkakakkuleipomoa?


Ellun ryhmän aikuiset arpovat kyllä tytölle ihan järjelliset vaatteet ulkoiluihin, mutta vanhempien pitäisi osata viedä ne vaihtoehdot paikalle. Kamalan hankalaa. Vien välikausirukkaset aamu-ulkoilua ajatellen ja puuvillahansikkaat iltapäivään, mies hakee pihalta tytön jolle on puettu molemmat hanskat päällekkäin ja se vaikuttaa sinä päivänä ihan hyvältä yhdistelmältä. Ehkä suutarin lapsella ei vain ole kenkiä?

Kotihoidossa oli helpompaa - ulkoiluissa päätös vaatteista piti tehdä vasta siinä hetkessä kun niitä ollaan pukemassa päälle ja niitä pystyi muuttamaan ulkoilun aikana. Kontrollifriikkiä, joka ei yleensä kiinnostu säätiedotteista, alkaa ahdistaa, kun pitäisi osata ennakoida ja vielä luottaa toisten ihmisten arviointikykyyn. Hyvänen aika.


Ellu on yleensä liikkuvainen tapaus, joka kuitenkin kylmettyy helposti. Hankala kombo. Hiki ei saisi tulla, mutta liian vähäinen varustus tuo ihan varmasti Ellulle pari päivää vuotavan nenän. Tämän tytön kanssa tuntuu näillä keleillä parhaiten toimivan parhaiten kevyt sisävaatetus ja siihen päälle paksumpi tuulenkestävä ulkovaate, eikä ohut haalari ja fleecepuku. Kylmänä viikonloppuna Ellu ulkoili jo toppahaalarissa ohuet sisävaatteet sen alla, päiväkodissa on vielä ollut fleecehaalari+softshell-haalari, mutta jos ilmat jatkuvat syysloman jälkeen kylminä, kannan sinne seuraavaksi ohuet toppahousut ja toppatakin. Haalaria en ehkä ihan vielä kehtaa, varsinkin, kun päiväkodin pihalla tytön leikit ovat yleensä ilmeisen vauhdikkaat.


Ellu ulkoilee tämän talven Racoonin Sally Dot -haalarissa. Olen tykännyt Racoonin ja Ticketin ulkovaatteista, ne ovat olleet lämpimiä ja kestäviä. Hiukan tarjoushaukkailemalla haalarista voi saada ihan hyvän alen - tälläkin hetkellä tuo Ellun haalari on  Racoonin omassa verkkokaupassa 40 prosentin alessa niin kuin kaikki muukin. Tämä onkin viimeinen kausi kun Ellu pääsee käyttämään Racoonin hiippahuppua: seuraavassa, "isojen tyttöjen", koossa huput ovat jo peruspyöreitä. Voi huokaus!

Ellu on n.94 cm pitkä, ja hänellä on koon 98 haalari. Nappikoko, villahaalari mahtuu vielä talvipakkasilla alle, mutta paljoa ylimääräistä ei sitten jääkään.


Kuvista kiitos miehelleni, joka testaili kameran objektiivia metsäretkellä ja nappasi siinä samalla pari kuvaa Ellusta. <3

14 kommenttia:

 1. Ihana haalari! Kaverin neidillä on kans tuo sama :)

  Mutta asiaan, TIEDÄN NIIN TON TUNTEEN! :D Päiväkotireppu on aina ihan täynnä kaikkea mahdollista vaatetta mitä ehkä tarvii ja kaikki ei edes mahdu sinne. Joka päivä joutuu raahamaan päiväkotiin ja takaisin lähes koko ulkovaatevaraston :D Tulis nyt kunnolla kylmää, niin vois hyvillä mielin pakata VAAN pelkän toppahaalarin, fleecehaalarin, parit eri hanskat jne... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihan kamalaa aikaa! Hermo menee... Melkein toivon jo kunnon pakkasia, silloin on helppoa kun pitää vain tyynesti pakata mukaan KAIKKI. :D

   Poista
 2. Toi on niin kaunis haalari <3 en tiennytkään että hiippahuppua ei ole isommissa haalareissa! Mietin jääkö tuo meidän racoon vielä pieneksi kesken talven mutta sittenpä sen näkee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, koossa 104 on jo peruspyöreä huppu. Pöh! Ehkä joku eskarilainen ei enää hiippahuppua hyväksyisi, mutta kyllä meillä olisi sitä vielä muutama vuosi tyytyväisenä käytetty..

   Poista
 3. Oli hankalaa tai ei niin ainakin Ellu on aina puettu suloisesti kuin nukke!!! Ihailen.

  Vakkari

  VastaaPoista
 4. Ihana haalari <3 ja edellistä kommentoijaa kompaten, Ellu on kyllä aina niin superkauniisti puettu!
  Ongelma on tuttu. Meilläkin on oltu päiväkodissa vielä fleecehaalari+softshellhaalari-kombolla, mutta on kyllä arveluttanut, että onkohan aamupäiväulkoilulla kylmä. Jotenkin toppa on niin radikaali ratkaisu, etten ole sellaista vielä osannut päälle laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, toppa tuntuu niin... talvelta. Muistan viime syksynäkin pähkäilleeni tämän saman ongelman kanssa ja ajattelin softshellin ratkaisevan sen, ja se poistikin ongelmat keväällä, mutta ei enää talvella.. En kyllä tiedä, mitä enää keksisin.

   Poista
 5. Mä oon huomannu ton saman kotonaki :D lähetää ulos aamusta ja keskipäiväl alkaaki tulee jo lämpöne keli. Ja sit pojilla onki taas liia kuuma. Suomen sää on välil aika vaikee! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, totta, pahuksen hankalaa se oli kotonakin, mutta silloin sai ainakin kantaa kaiken vastuun ihan itse. :D

   Poista
 6. Kiitos näistä vaatepostauksista! T: 1kk ikäisen pojun äiti

  VastaaPoista
 7. Onpa ihana haalari! Miksei tuota hiippaa voi olla isompienkin haalareissa? Ja niin suloinen Ellu!

  Kesälapsen äiti pääsi aluksi helpolla, mutta nyt onkin pitänyt miettiä koko paketti ihan uudestaan. Poika kulkee aika paljon kantoliinassa, mikä täytyy myös ottaa huomioon. Manducassa taas tulee kylmempi, kun siinä ei ole niin suojassa. Vaunuissa kolmas kombo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se huppu on jokin tyylijuttu? Isommat ei enää haluaisi hiippahuppua?

   Mie hankin Ellun ekaksi talveksi meille kantosuojan, se oli kyllä näppärä. Ja sitten aika paljon käytin vanuhaalaria ja tuplavillasukat+töppöset -yhdistelmää manducassa, mutta liinassa on kyllä taas haastavampi...

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!