maanantai 30. marraskuuta 2015

Ellun joulutoiveita

Olenkin täällä blogissa muutamaan otteeseen maininnut, että Ellullakin on jo kypsässä kahden vuoden ja kohta kahdeksan kuukauden iässä lahjatoiveita joulupukille: hän on ehtinyt tähän mennessä toivoa pätkän lautaa, yhden luistimen, samanlaisen takin kuin kaverillaan, niin pienen nuken, että se mahtuu pieneen lahjapakettiin ja sukset ja (mieluiten sinisen) taskulampun. Taskulamppu-toive on jo välitettykin tontulle, ja eiköhän nuo suksetkin hoideta toteutukseen.

Jos meidän tutut tontut miettivät lahjoja (hyvin kiltille) Ellulle tai joku muu tuntemalleen suht samanikäiselle lapselle, niin tässä tulee vähän vinkkejä!


Duplot ja helpot kuuden - 12 palan palapelit ilahduttaisivat varmasti kaikkia kolmen vuoden korvilla olevia, samoin helpot pelit, kuten muistipelit, Choco ja ongintapelit. Ellua ajatellen olen pyöritellyt kaupassa tuota Vikkelästi vintille -peliä, siinä on herttaiset Mauri Kunnaksen hahmot ja selkeä juoni: peli sopii 3-vuotiaasta ylöspäin, mutta aikuisen pienellä avituksella hiukan nuorempikin varmasti pelailisi sitä mielellään.

Ellu tarvitsisi varmaankin omat työkalut, joilla askaroida lautansa parissa. (Tästä tulikin mieleeni, että lääkärileikki on ainakin Ellulla nyt kovasti in, joten lääkärilaukku voisi ilahduttaa muitakin samanikäisiä naperoita!) Ja jos sitä lunta joskus tulee, niin ratilla tai kahvoilla varustettu kelkka olisi varmasti in!

Ellu on innostunut roolileikeistä, hän leikkii mielellään prinsessaa miun ja isänsä saadessa olla kunngatar ja kuningas. Kruunut meiltä löytyvät, mutta Ellu ilahtuisi varmasti myös viitasta tai prinsessan puolihameesta (=helposti itse puettavasta), keijun siivistä tai taikasauvasta.Sylvanian Families -leikit ovat myös tällä hetkellä Ellun mieleen.  Tuo lääkäripupu olisi loistolisä Ellun pupujen joukkoon, ja vauvanvaunuillekin olisi käyttöä, ja varmasti mikä tahansa sarjan juttu ilahduttaisi. Ellun Sylvanian -hahmot ovat tällä hetkellä pupuja ja nalleja, mutta kissat tai muut eläimet olisivat varmasti myös tervetulleita.

Lukutyttö-Ellu pitää tällä hetkellä kovasti Minttu-kirjoista ja muista Maisoja ja Ainoja hiukan pidemmistä kirjoista, ja Mintuissa on äidinkin mielestä ihan hyvä iltasadun pituus. Tohtori Pehmola -sarjan kirjatkin ovat Ellusta ihania, hän ottaa tohtorin vinkit hienosti mukaan lääkärileikkeihinsä. Suosimme paljon kirjastoa, joten omana meillä on ainoastaan Minttu hoitaa puutarhaa -kirja: vinkkinä, jos joku tahtoo kääräistä pakettiin kirjan.


DVD:iden parissa Ellu pitää erityisesti Muumien maailma -dvd:istä, eli näistä nukkeanimaatiomuumeista.  Muumit ilahduittaisivat dvd-muodossa varmasti muutenkin: tällä hetkellä emme näe Muumeja telkkarista, ja Ellusta Muumilaakson porukka on kuitenkin varsin viihdyttävää sakkia.

  


Leikkimisen ja kirjojen lisäksi Ellu pitää musiikista, kaikenlaisesta liikkumisesta, leipomisesta ja askartelusta. Maisan lisäksi hän pitää edelleen kissoista ja on lautatoiveittensa ohella hyvin tyttömäinen tyttö, joka pitää kaula- ja käsikoruista, pinneistä ja ponnareista. Vaatteissa Ellu käyttää kokoa 104. 

Liikkuvainen Ellu viihtyy Hoplopeissa ja Touhutaloissa sun muissa, joten sisäleikkipuiston lahjakortti olisi varmasti hyvin mieluinen joululahja. Vielä, jos lahjaan sisältyisi lupaus lähteä seuraksi, niin avot. ;) Viime jouluna saimme koko perhe lahjakortit Kotkan Maretariumiin, ja sitä reissua akvaarioineen ja isoine kaloineen Ellu muistelee edelleen - tällaiset elämyslahjat ovat mukavia!


Onko teillä jo omat tai lasten joululahjatoiveet selvillä?

3 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja! :) Tälläisistä postauksista saa kyllä aina itellekin vinkkejä, jos on lahjahankinnat ajankohtaisia. Me taidetaan ostaa nyt Lilianille vaan yksi lahja, kun vasta oli synttärit ja tiedossa on varmasti kasa lahjoja sukulaisilta.

  VastaaPoista
 2. Kummitytölle on nyt jo lahja hommattu kaupasta, mut voi olla, että tämä tätikkä tekasee kans jotain muutakin pakettiin. Nimittäin ristiäislahjat saamat helmet ovat nyt kovassa käytössä, eikä ikääkään ole kuin se reilu 1 vuotta ;) Pitää varmaan kehitellä jotain helmien kaveriksi. Ideoita?

  VastaaPoista
 3. Minttu tykkäsi lapsena kanssa Minttu kirjoista ja muumit nyt kelpaa kelle vaan. :)
  Mulle kelpaa tänä jouluna kaikki Kätyrit aiheinen kama. :D Äitille aina kirjat.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!