tiistai 10. marraskuuta 2015

Jouluhössöttäjän comeback


Herrajesta, marraskuu on kohta puolivälissä eikä tässä blogissa ole jouluhössötetty vielä lainkaan! Jonkinlaista joululahjalistaa olen jo kirjoitellut ja Ellun kanssa ostimme kuuseen uuden latvakoristeen (oi, kunpa Ellusta kasvaisi myös jouluhössöttäjä!), ja askarteluliikkeeseen tein pikapyörähdyksen, mutta muuten joulusuunnitelmat ovat vielä aika vaiheessa.Joulun sukuloinneille tai edes aattoillan viettopaikalle en ole vielä uhrannut montaakaan ajatusta, mutta koristeita olen jo alkanut hiukan miettiä. Tämä on perheemme ensimmäinen joulunaika tässä uudessa kodissa joten koristeille ei ole minkäänlaisia vakiintuneita paikkoja. Kuuselle hiukan jo mittailin (katseellani) paikkaa olohuoneesta, mutta mihinköhän joulukalenteri laitetaan, entä adventtikynttilät?
Vuosien saatossa meillä on nähty vaikka minkälaisia joulutunnelmia, on ollut ruskeaa ja kultaa, mustaa, perinteistä punavalkoista ja viime vuonna aika paljon harmaata. Tänäkin vuonna koristeissa lienee paljon harmaata ja valkoista, ja vaikken ihan maalaisromanttinen tyyppi olekaan, niin pidän joulukoristeissa enemmän kaikesta pehmeästä, romanttisesta ja vähän vanhahtavasta kuin muovisesta, kiiltävästä ja ihan uudesta. Ja kaikkein parhaita ovat ne itsetehdyt koristeet!  Ellun kanssa teimme jo viime vuonna esimerkiksi lumihiutaleita taikataikinasta, niitä voisi tehdä lisää....Viime vuonna intouduin sutimaan liitutaulumaalia kuusenpalloihin ja kukkaruukun kylkeen. Ne pääsevät ehdottomasti käyttöön tänäkin vuonna, varmaankin Ellun koristamina. Kuuseen ripustellaan myös hopeisia käpyjä ja köyhäinhopeisia palloja ja tähtiä, ehkä pari oikeaakin käpyä... Kuusen alle pitäisi ostaa tai tehdä kuusenalusmatto, sellaista meillä ei ole ollut koskaan.


Meillä on jemmassa punaisiakin kuusenpalloja ja muuta punaista koristetta, mutta saas nyt nähdä, pääsevätkö ne esille -  joulukoristeissa pidän nykyään enemmän rauhallisesta tunnelmoinnista, lumihiutaleista ja enkeleistä kuin tontunpunaisesta, mutta ehkä tontut merkitsevät tänä vuonna Ellulle enemmän.  Yhdet perinteisemmät tonttukoristeet meiltä löytyvät (näkyvät tämän postauksen ylimmässä kuvassa - muutamasta vieraastamme ne ovat olleet maailman rumimpia tonttuja, mutta miusta ne ovat ihania!), pitää ainakin niille keksiä hyvä paikka. 

Toivoisin lyötyäväni jostain vaikka vähän perinteisempiin asuihin puettuja tonttukuusenkoristeita, ja ehkä harmaan joukkoon sopisi hiukan jotain pehmeän vanhanaikaista punaistakin.


Joulukukkia en yleensä osta montakaan, koska emme ole ollut joulunpyhinä kotona. Valkoisen hyasintin ostan kuitenkin joka vuosi, niiden tuoksu kuuluu jouluun. 


Paperitähdet olen nostellut ikkunaan perinteisesti ensimmäiseksi adventiksi, mutta muut joulunajan valot olen laitellut esille jo marraskuun puolella. On ihana saada tunnelmavaloa sisälle, kun ulkona on pahuksen pimeää koko ajan. Ikkunoihin varmaan kaivataan paria uutta valoa, vaikka lisää niitä perinteisiä valkoisia paperitähtiä. 

Miehen kanssa päätimme taas tänä vuonna, kolmen vuoden tauon jälkeen, tehdä piparitalon. Saattaa olla, että päädymme kaupan "Osta, kasaa ja korista" -valmistaloon, mutta tönön kasaaminen ihan alusta loppuun saakka houkuttaisi kyllä kovasti... Olen joskus vuosia sitten tehnyt usemmankin mökin omilla kaavoillani, mutta olisikohan yhteisprojektissa avioeron paikka? ;)

Oi joulu. Tule jo! 

6 kommenttia:

 1. Voi apua! Minä oon kaikkea muuta kuin jouluhössöttäjä, mutta ehdin silti ennen sinua kirjoittamaan jouluaiheesta blogiin. Tämä on niin noloa! :D Tosin meillä on nyt edessä ensimmäinen joulu kotona, eli hirveät paineet luoda omanlainen joulu. :) Tuo teidän joulukalenteri on tosi hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eeeeeih. :D Miullehan tää on noloa, mitä miunjouluhössöttäjästatukselle nyt käy? Nyt on keskityttävä sen kiillottamiseen. ;)

   Meillä joulun viettopaikka on vielä vähän avoin. Odottelen, että kutsutaanko meitä johonkin, vai ollaanko mekin nyt ensimmäinen joulu kotona!

   Poista
 2. Må jo vähän oottelin tätä postausta ;) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta, että tää venyi näin pitkälle! ;D

   Poista
 3. Tuo sun tekemä joulukalenteri on kyllä niin nätti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. :) Nyt sille pitäisi vain löytää täältä jokin paikka...

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!