sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Lelulauta ja liukuluistinPerheessämme alkaa selkeästi olla joulukuumetta. Isompi joulufani on saanut seuraa pienestä joulufanista: ostelemme yhdessä kuusenkoristeita, luemme joulusatuja, katsomme joulu-Maisaa ja odotamme lunta. Ihanaa!

Ellulle on ensimmäistä kertaa jotain käsitystä joulusta, ymmärrys on muotoutunut lähinnä Maisan Joulu-dvd:stä, kirjoista, satunnaisista lastenohjelmien joulujaksoista ja perheemme valokuva-albumia selaamalla. Jouluna on kuusi ja lunta, leikitään ja saadaan paketteja Joulupukilta - miun ei ole tarvinnut edes valehdella, koska media on hoitanut sen meidän vanhempien puolesta.

 
Ellu on bongannut postipinosta pari lelukuvastoa ja on selaillutkin niitä. Lueskelemme muutenkin välillä yhdessä mainoksia ja katselemme kuvia, Ellulla on aika hieno ymmärrys siitä, että kuvissa on kauppojen tavaroita joita kaupat haluaisivat ihmisten tulevan ostamaan. Muutamasta lelusta hän on ollut kiinnostunut, mutta Joulupukille on hän on esittänyt vain nämä selkeät lahjatoiveet:

1. Lelulauta
2. Liukuluistin

Jouduin vähän kyselemään, että mikä ihme on lelulauta ja mikä laskuluistin.. Lelulaudalla Ellu meinasi leikkiä isin kanssa, ja hetken kyselyn jälkeen hän kertoi, että meillä on niiden lelulautojen kuvia valokuva-albumissa: ja olihan meillä, niiden ihan oikeiden lautojen joista leikkimökkiä rakennettiin. Tyttäreni haluaa siis pätkän kakkosnelosta. Tätä Pukin ei tarvitse käydä raahaamaan, meillä on vielä omasta takaa muutama varastossa. ;)

Liukuluistimen Ellu selitti olevan sellainen, millä "Myyrä laskee kirjassa mäkeä". Myyrän joulu -kirjassa Myyrä laskeekin mäkeä vanhalla luistimen terällä.. Ellukin halusi laskea mäkeä lahjallaan, joten tulkitsen, että koon 74 luistimen sijaan hän tahtoisi pulkan tai kelkan.

Mitä teidän lapset ovat toivoneet joululahjaksi? Entä te itse?

4 kommenttia:

 1. Mä haluan kaikkea ihanaa Kätyrit kamaa. :) Joo ja tylsänä aikuisena myös terveyttä. ;)

  VastaaPoista
 2. Haha, ihanat toiveet Ellulla! ♡

  Meillä Senni on hokenut jo ainakin kuukauden "talvi tulee, joulupukki tulee". Ja ensimmäistä kertaa hän osaa jo sanoa mitä toivoo joululahjaksi, hän haluaa rummun! :D

  VastaaPoista
 3. "Pätkän kakkosnelosta" xD xD Ihana pieni! <3
  Meillä ei ole edes tajuttu vielä kysellä joululahjatoiveita. Olen silti jo ostanut Disney Animator -nuken ja Frozen-juttuja, jotka uskon olevan hitti. Pitääpä ihan keskustella asiasta tässä joku päivä :)

  VastaaPoista
 4. Voi ihana Ellu ja mitkä kuvat! <3

  A-muru toivoo vauvanukelle kylpyammetta! :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!