torstai 26. marraskuuta 2015

Pikkuhiljaa tiptap

Töissä jouluvalmistelut ovat jo pitkällä, ja Ellun päiväkodissakin odotetaan joulua ja erityisesti joulupukkia malttamattomana. On vielä aika pitkä odotus tiedossa... Ellu ilmoittaa joka päivä toiveikkaasti, että huomenna joulupukki tulee:  onneksi joulukalenteria pääsee pian availemaan, niin ehkä taaperonkin on silloin helpompi ymmärtää, että tässä on vielä aika monta odottelupäivää jäljellä! Ellu sai tädiltään partiolaisten joulukalenterin, joka ihanasti alkaa jo ensimmäisestä adventista.

Ellu on tiputellut aiemmin toivomiensa laudan ja yhden luistimen lisäksi lisää lahjatoiveita: hän toivoo samanlaista takkia kuin kaverilla ja pientä nukkea, joka mahtuu hänen pieneen lahjapakettiinsa. Myös sukset on nyt mainittu useampaan kertaan, ja ainakin se toive pitää varmaankin huolehtia täytetyksi...


Tänään tempaisin töiden jälkeen ja laittelin meillekin vähän punaisia juttuja ja laitoin joululaulut soimaan. Leivoimme Ellun kanssa myös ensimmäiset joulutortut tälle vuodelle, nam nam! Ehkä se omakin jouluinnostus alkaa kynttilöiden ja musiikin (tortuista nyt puhumattakaan) myötä löytyä - koska onhan joulu ihanan tunnelmallista, kaunista, rauhoittavaa ja kannustavaa aikaa, kun vain sen oikean fiiliksen löytää. 


Sain Terhiltä Äiti ja Melukylän lapset -blogista jouluisen kysymyshaasteen, jossa on vastattava kymmeneen kysymykseen, keksittävä uudet kysymykset ja haastettava seuraavat. Olen nykyään niiiiin pihalla blogimaailmasta, että en valitettavasti ihan ole kartalla, keitä kaikkia tähän on jo seuraamistani blogeista haastettu, joten tämän haasteen Terhin kysymyksillä saa napata nyt kuka vain!

1. Tuleeko teille jouluksi kuusi?
 
Tulee!
2. Onko se aito vai tekokuusi?

Tekokuusi. Emme ole tänään vuonna aattoa kotona, joten oikean kuusen kanssa tulisi vähän vaikeaa.  Jos olisimme kotona, kuusi olisi oikea.

3. Koska se koristellaan?
 
Todennäköisesti kasaamme tekokuusemme jo itsenäisyyspäivänä, että saamme nauttia siitä kunnolla. 
 
Aidon kuusen koristelisimme aatonaattona. 
4. Missä vietätte joulua?

Tänäkin vuonna meidät kutsuttiin mummilaan, joten menemme sinne ainakin aatoksi ja joulupäiväksi. Muut joulusuunnitelmat ovat vielä auki. 

5. Mieleenpainuvin joululahja?
Rautanaamio -vhs alakouluikäisenä, olin suuri Leonardo DiCaprio-fani. :D  Ja aikuisiällä miehen ostama rannekello, se on niin hieno. 

6. Mikä juttu kuuluu ehdottomasti jouluun?
 
Jouluruuat!
7. Paras joululaulu?
 
Tulkoon joulu 
8. Lähetätkö joulukortteja?
 
Kyllä! Miusta se on ihana tapa.
9. Pipari vai joulutorttu?
 
Joulutorttu, mieluusti omena-kanelimarmeladilla.
10. Parasta joulussa? 

Yhdessäolo, herkut ja tunnelma.8 kommenttia:

 1. Kiva postaus!
  Meilläkin Sennillä on tuo sama joulukalenteri (ostettiin Vilmalta). En ole tajunnutkaan että luukut alkavat siinä jo ensimmäisestä adventista, onneksi nyt tiedän.
  Ihanan tunnelmallisia kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava tuo partiolaisten kalenteri, etenkin tänä vuonna, kun joulun odotuksen makuun pääsi vähän etuajassa! :) Ja onhan tuossa myös aivan ihanat kuvat.

   Poista
 2. Ihanan jouluista <3 Miä vasta jaksoin ripustaa Vallilan verhot, mutta ne pitäisi kuitenkin lennosta vaihtaa jouluisiin verhoihin. Ehkäpä teen sen hieman lähempänä joulua ;) Meidän kämpässä ei juuri nyt joulu näy, vaan kamala kaaos! Ja tuo joulukalenteri, tuo niin muistoja mieleen.. Meillä oli kotona aina niin perinteinen joulu. Joulukortteja en ennätä tänä jouluna harmikseni tekemään tai laittamaan :( Oisin kyllä halunnut, mutta aika ei riitä ja kiire tulloo.. Ja hei, oletkos tiennyt, että meillä on samanlainen mieltymys joulutorttujen sisällöstä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee. :D Mie syön kyllä luumutortunkin, mutta viimeiset pari vuotta olen leiponut vain omenahillotorttuja. Tuntuvat maistuvan myös Ellulle.. ;)

   Poista
 3. Päädyin tänne sattumalta ja selaillessani postauksiasi huomasin, että täällähän olisi paljon kivaa luettavaa eli tulen kyllä uudelleenkin! Meilläkin avautui tänään partiokalenterin ensimmäinen luukku :)
  T: Anne osoitteesta: http://maalaishiirenelamaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kurkkasit blogiani! :) Tulen ajan kanssa vastavierailulle!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!