sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Sisustustuliaisia

Olin viikko sitten siellä Tallinnassa ja eräs kaverini tiedusteli palattuani, että minkä kodintarvikkeen tällä kertaa raahasin mukanani.  Olen nyt viime aikoina kantanut reissuilta kotiin kaikenlaista tarvekalua, eikä Tallinnakaan ollut poikkeus: kannoin siis mukanani kellon eteiseen! Kello löytyi sataman vieressä olevasta Rotermann -korttelista olevasta Homesta, joka oli kyllä ihana kauppa. Valikoimassa oli hiukan perinteisemmän tyylin sisustustarviketta ja hinnat olivat kohtuullisia, joten poistuin liikkeestä täyden kassin kanssa.Tukholman reissulta kannoin mukanani rikkaharjan, tosin ihan Helsingin päästä, Granitista. Nyt lämmityskautena harjan paikka on takan lähellä ja on kiva, että sitä jaksaa katsella. Yritin löytää Tukholman matkalta myös kaunista pöytäharjasettiä, mutta se antoi vielä odottaa löytämistään.


Keväiseltä Helsingin matkalta kannoin kotiin pyykinkuivaustelineen... Habitatin puinen teline on virallisesti tuuletusteline, mutta meillä se on toiminut oikein hyvin kuivatustelineenä. Se saa olla koko ajan auki, koska tuollaisena pystymallisena se vie vähän tilaa, ja ainakin miusta se on perinteisiä muovimalleja kauniimpi. Valtaosa meidän pyykeistä kuivuu kuivausrummussa, mutta tuohon mahtuu tarvittaessa koneellinen pyykkiä oikein hyvin. Yleensä käytämme tätä hienopesupyykin kuivattamiseen.


Pyykkikorinkin kanssa olemme siirtyneet visuaalisesti miellyttävämpään malliin, ja nykyään perheemme pyykit matkaavat pärekorissa.


Pyykkikoria kuvaillessa ikuistin tämä henkaritkin, vaikka nämä eivät olekaan kovin monen kilometrin päästä. Viikonloppuna kävin pitkästä aikaa kotikaupungin kirppiksellä, ja löysin meille lisää metallisia pesulahenkareita. Nämäkin ovat loistavia esim. silkkipuseroiden ja Ellun mekkojen kuivattamiseen, ja samaan aikaan sekä mukavan perinteisiä että moderneja.


Tämä naulakko on, ei nyt ulkomailta, mutta sentään Lahdesta asti: siellä olen tehnyt monet parhaista kirpparilöydöistäni, pitäisikin joskus lähteä sinne viettämään oikein kunnon kirppispäivää! Perinteisen tyylinen, mutta kuitenkin yksinkertainen, naulakko löysi paikkansa kodinhoitohuoneestamme.

 Olen nyt viime vuodet yrittänyt säilyttää jonkinlaisen hallitun linjan kotimme sisustuksessa. Miusta ei koskaan saa minimalistia, mutta yritän kuitenkin laittaa kotia niin, että esillä ei olisi ihan valtavasti tavaraa ja kaikki esillä oleva taas olisi meidän silmiimme kaunista. Ja koska koti on paikka, jossa ollaan ja eletään välillä vauhdikkaastikin, pitää esillä olla myös käytännöllisiä tavaroita, kuten pyykkitelineitä ja rikkaharjoja - niidenkin olisi kiva olla kauniita ja yhteensopivia. Tällä hetkellä haaveilen puunkantokoreista/kasseista, jotka olisivat sekä kestävät, kauniit että käytännölliset, paremmasta lehtikorista ja  jostain näppärästä säilytysratkaisusta kierrätykseen matkaaville kartongeille - omakotitaloasujan haaveet ovat hiukan erilaisia...


Viikonloppuun mahtui ulkoilua, kavereiden näkemistä, paljon unta, suklaata ja liikkumista Ellun kanssa: sain siis annettua muutaman iskun tälle painostavalle syysväsymykselle! Ehkä toivoa tosiaan on. Joulukin onneksi on jo ensi kuussa, varoitus, kohta tänne blogiin ei muuta päivitelläkään! ;)

4 kommenttia:

 1. Kiva löytö tuo kuivausteline. Arjen tavaroista se koti koostuu, ni tietysti sitä sit mieluummin valitsee semmosen silmää miellyttävän rikkalapion. Se on ihan ookoo. :D

  Eeva

  VastaaPoista
 2. Tuo pyykkiteline on hieno, kelpuuttaisin meillekin, samoin naulakko on myös oikein kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on myös tuollaisena pystymallisena erittäin näppärä, vie vähän tilaa joten en koskaan pistä sitä kasaan. Yksi ikävä askel pois pyykkihommista!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!