tiistai 15. joulukuuta 2015

Ellun kuusi ja joulukuun mietteitä


Varmaankin kaikki lapset rakastavat kuusenkoristelua. Ellu on siinä mielessä onnekas ipana, että meillä kuusia on kolme, ja niissä jokaisessa on julmetusti palloja. Enemmän on enemmän!

Toin Viipurin reissulta Ellulle tuliaisiksi kuusenkoristeita hänen omaan pikkukuuseensa, kun niitä todellakin sai Venäjältä hyvin edullisesti. Väriksi valikoitui vaaleanpunaista ja blingblingiä - varsin sopivat pikkujoulukuuseen siis. ;) Ellu halusi koristellakin kuusen asiaankuuluvasti kimallekengissä - meillä taitaa olla kasvamassa perheen toinen harakka! 


Mihin tämä joulukuu on oikein hujahtanut? Vastahan joulukalentereita alettiin aukomaan, mutta jouluaatto on hiipinyt jo ensi viikolle! Tässä kuussa on kyllä ehdittykin paljon niin töissä kuin kotonakin, on reissattu, paiskittu töitä, vietetty Ellun joulujuhlaa ja hilluttu Titi-nallekonsertissa.  On leivottu kakkua ja pipareita ja askarreltu joulukortteja ja -koristeita... Ehkä kaikkeen tuohon se kuukausi tosiaan on mennyt, turha huokailla. 

Sain vihdoin tiedon joululomistani ja vaikka lomapäivilläni ei nyt huimia lomia vietelläkään, niin kiitos juhlapyhien ja osittaisen hoitovapaan vapaapäivien saan kuitenkin kaksi viikon vapaapätkää joululomaviikkojen aikana. Ja pienellä sumplimisella saamme pidettyä Ellun pois päiväkotien joulupäivystyksestä, josta todellakin hänet haluankin pitää poissa. Tiptap! 


Joululahjat alkavat olla, jos eivät valmiina, niin ainakin ideoituina, kortit postissa, piparit ja kuivakakut leivottuina. Haaveilen kunnon joulusiivouksesta, mutta taidamme tänä vuonna suosiolla skipata sen ja tyytyä imurointiin, pölyjen pyyhintään ja jääkaapin pesuun. Tässä kun on vähän muitakin kiireitä - pitää esimerkiksi leikkiä pehmotontuilla ja katsoa, hiukan etukäteen, Lumiukkoa Youtubesta.

Millä mielin teillä odotetaan joulua? 

6 kommenttia:

 1. Suloinen kuusen koristelija. <3
  Täällä lapset ja äiti odottaa jo kovasti. :)

  VastaaPoista
 2. Joulu tuli jälleen aivan yllättäen, enkä oo ennättäny vielä varautua siihen ollenkaan. Onhan vietetty muutamat pikkujoulut, mutta siinä se onkin! Huoh.. Mihin tää aika oikein katoaa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukuu on kyllä ihan hujahtanut ohi! Uskomatonta, että joulukalenterissa on enää pari luukkua avaamatta...

   Poista
 3. Kaunis kuusi pikku Ellulla! Ja erittäin tyylikäs ja tasapainoisesti koristelu myös. Kun olin pieni, minun kuusessani olivat kaikki koristeet samassa oksassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palloja oli niin valtavasti, että ne eivät ilmeisesti mahtuneet sille yhdelle oksalle. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!