maanantai 28. joulukuuta 2015

Jouluraportti 2015


Me vietimme joulua perinteisesti mummilassa, viihdyimme mummin herkkujen parissa aatonaatosta toiseen joulupäivään. Ennen joulua kävimme tervehtimässä miun puolen sukulaiset ja viime sunnuntain vietimme anoppilassa. Ihan sopiva tahti, ehdimme tavata kaikki sukulaiset, mutta myös rauhoittua.

Mummilassa Ellu oli onnellinen päästessään koristelemaan taas yhtä kuusta ja tavatessaan taas  kummeja ja sukulaisia. Hän piti valtavasti kinkusta ja mummilan leluilla leikkimisestä, erityisesti mummin ja kummitädin kanssa. Pukin tuloa odotettiin, mutta samalla hiukan jännitettiin: jouluaattoaamuna jännitys oli jo niin huimaa, että kun juttelin pukin tulevan illalla tuomaan lahjoja, Ellu tiuskaisi: "Ei muuten tule." Ookoo. :D Onneksi ajatuksena olikin koko ajan ollut, että lahjasäkki ilmestyisi ulko-oven taakse kilinän ja kopistelun saattamana samaan tapaan kuin viime vuonnakin. Säkkiä Ellukin tuli rohkeasti hakemaan, kunhan ensin varmisti, että rappukäytävässä ei näkynyt pukkia. ;)


 Lahjoja sai aattona etupäässä Ellu, mutta aikuisetkin olivat ainakin hiukan livenneet "Aikuisille ei sitten osteta mitään"-periaatteesta ja kaikki saivat pari pientä pakettia. Itse sain Kivi-tuikun, arvan ja kaulakorun. Ellukin sai ihania lahjoja, käsintehdystä keppihevosesta Sylvanian Families -pupuihin, keijunsiipiin, työkalusarjaan, peliin ja taskulamppuun. Me vanhemmat olimme kääräisseet pakettiin Myyrän teatterin. Ellu piti kaikista lahjoistaan, mutta ehdoton ykkönen taisi olla se hartaasti odotettu ja toivottu taskulamppu!

Joulunpyhät kuluivat voileipäkakkua ja muita jouluherkkuja syöden, Myyriä katsellen, ulkoillen ja ihan vain sohvalla pötköttäen. Ihanaa.

Palasimme kotiin lauantaina ja sunnuntaina kävimme vielä katsastamassa anoppilan joulun. Siellä Ellua odotti kuusen alla lahja, joka veti vertoja taskulampulle: ikiomat sukset! Tyttö kanniskeli niitä ympäriinsä ja kertoi kaikille paikallaolijoille useampaan kertaan, kuinka hän on nyt saanut omat sukset. Nyt tarvittaisiin vain äkkiä lunta, edes ihan vähän, että Ellu pääsisi kokeilemaan hiihtämistä!

Ellu antoi isovanhemmille ja kummeille lahjaksi itse koristelemiaan tiskirättejä, niistä tuli varsin veikeitä ja jokaiselle lahjansaajalle oli rätti ideoitu hartaudella. Yksi Ellun kummeista on äitini miesystävä, ja tälle aihetta miettiessään Ellu totesi, että "M. pitää mummista, mie piirrän tähän mummin kuvan." Akvaarion omistavat appivanhemmat saivat kalankuvia, metsästävä pappa hirven, kissoja rakastava kummitäti tietysti kuvat kissoistaan ja niin edelleen.

Joulu 2015 oli lumeton, mutta ihana. Oli ihanaa, kun sai rentoutua hyvässä seurassa ja syödä hyvin, ja että Ellu oli innoissaan joulusta ja kaikesta siihen kuuluvasta. <3

Toivottavasti teilläkin kaikilla oli onnistunut joulu!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta joululta ja ihanilta lahjoilta! Lapsen ilon näkeminen tekee joulusta varmasti ekstra ihanan!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!