tiistai 1. joulukuuta 2015

Osta työtä Suomeen
4.12 vietetään Osta työtä Suomeen -päivää, jolloin ihmisiä kannustetaan ostamaan vain suomalaisia tuotteita. Tähän voisin itsekin pyrkiä! Pyrimme suosimaan suomalaista ostoksilla, mutta ainahan siinä olisi vähän parannettavaa. Vaatteemme ovat aika pitkälle ulkomaalaisten merkkien valmistamia - vaatetuksessa on nimittäin tuntunut vaikealta löytää vaatteita, jotka olisivat meidän tyylisiämme ja kestäviä, mutta eivät utopistisen hintaisia. Edes jotain rahaa Suomeen jää paljon käyttämistäni Noshin vaatteista, eli provikat edustajalle ja edes osa veroista Suomeen, koska Nosh on kuitenkin hämeenlinnalainen firma, vaikka ompelu Portugalissa tapahtuukin. 

Rakastan käsitöitä, mutta elän aikamoisessa arkioravanpyörässä tällä hetkellä, eikä aikaa askarteluille, ompeluille ja käsitöille jää yhtään niin paljon kuin haluaisin. Onneksi näin joulun aiakan on kuitenkin kaikkia ihania myyjäisiä, joissa saa ostettua Suomessa, mahdollisesti jopa melkein omassa naapurissa, valmistettuja tuotteita! Muutama viikko sitten käväisin kaverini kanssa tässä lähettyvillä kädentaitajien joulutorilla Fabriikissa, josta löysin aivan ihanan Saila Järnbergin huovuttaman, luistelevan puputytön. Ellu oli pupusesta aivan innoissaan - luisteluleikkien jälkeen pupu sijoitettiin jouluvalojen kanssa vanhaan lyhtyyn.


Fabriikin jälkeen muuten jatkoimme päiväteelle kauniille Pulsan asemalle, jossa tunnelmallisen kahvilan lisäksi on ihana pieni sisustuskauppa. Itse olin paikalla vain kännykkäkameran varassa, mutta erittäin hyvä esittely paikasta on toisen paikallisen bloggaajan, ihanan pirtsakan Annin, Heikun keikun -blogissa.

Instagramiin jakamani kuvat Pulsan asemalta - oih, se on kyllä ihana paikka!

1 kommentti:

  1. Minäkin olen mielelläni yritäänyt suosia suomalaista, mutta vaatteissa se on kyllä vaikeaa! Pienten merkkien vaatteet ovat harvoin minun tyylisiäni ja vaikka tiedän, mistä vaatteen hinta koostuu, ovat monet vaatteet kertakaikkiaan mahdottoman hintaisia.

    Ihanan näköistä tuolla asemalla! Tuo pupu lyhdyssä on hirveän suloinen, pitääkin miettiä jos toteuttaisi jotain vastaavaa.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!