torstai 10. joulukuuta 2015

Pitsiä enkelissä ja kranssissa


Varmaan jokaisen äidillä tai mummilla on jossain joulukoristelaatikon pohjalla hiukan sotkutukkaisia enkeleitä tai vessapaperirullaan askarreltuja tonttuja, jotka jälkikasvu on jonain menneenä jouluna askarrellut. Massapallopää saattaa olla irti ja liimaukset repsottaa, mutta silti ne ovat rakkaita ja tärkeitä koristeita. Äitini luona ripustelemme edelleen kuuseen miun eskarissa tekemän suomenlippunauhan (vaikka puolet lipuista on kadonnut) ja siskoni tekemät enkelit, joiden tukkapumpulit sojottavat iloisesti ylöspäin. Ja jos niitä ei ripustettaisikaan, niin ne säilötään kuitenkin varsin hellästi joulukoristelaatikon nurkkaan.


Meillä Ellu on innokas askartelija ja esittää toiveita milloin mistäkin. Olemme tehneet mm. ampiaisia, traktoreita ja kärpässieniä. Tyhjästä vessapaperirullasta Ellu teki ensin leikkeihinsä kiikarin, mutta kun ehdotin, että siitä voisi tehdä jonkin joulukoristeenkin, hän halusi tehdä enkelin. Kaivoin tilkku- ja nauhalaatikot esiin ja yhteisvoimin toteutimme aika maailmaarakastavasti hymyilevän enkelin. :)


Tällä hetkellä enkeli vartioi hyasintteja, joiden olin ajatellut aukeavan itsenäisyyspäiväksi, mutta nämä ovat nyt jotain hitaita hämäläisiä (miten se aina meneekin näin, kun toivot hidasta aukeamista, kukinta on ohi kahdessa päivässä, ja päinvastoin?).

Omat jouluaskarteluni ovat jääneet joulukortteihin ja tähän kranssiin, jonka tein ripustettavaksi "meille johonkin". Tässä talossa on nyt vain ihan liian vähän hyviä ripustuspaikkoja, ja kranssi on saanut roikkua eteisen naulakossa - ulko-oveenkaan sitä ei oikein voi laittaa noiden pitsikoristeiden vuoksi. Hyvin ajateltu taas!

Pitsikoristeet ostin syysmarkkinoilta, en edelleenkään osaa itse virkata kauniisti
Ensimmäisen joulun valmistelu uudessa kodissa on tuonut odottamattomia hankaluuksia. Pistokkeet ovat väärissä paikoissa jouluvaloja varten, meillä on vääränlaisia jouluvaloja, kuuselle ei oikein keksitä sopivaa paikkaa ja muutenkin kaikkien koristeiden paikkaa on saanut miettiä - ehkä homma helpottaa tulevina vuosina, tontut ja enkelit löytävät omat paikkansa sieltä, "missä ne aina ennenkin ovat olleet?".  

Iloista loppuviikkoa!


16 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen enkeli! Täälläkin vietetään ensimmäistä joulua uudessa kodissa. Vähän on ollut hakemista koristeiden paikkojen kanssa, jotkut koristeet saattavat vaihtaa paikkaa useita kertoja viikossa. Mutta on kyllä ihanaa laittaa joulua esille. Ihanaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!

   Mie en kyllä löytänyt kaikelle paikkaa, ainakaan hyvää sellaista.. Pitää jatkaa pohdintoja. Harmillista!

   Poista
 2. Miullakin on uuden kodin myötä sama joulukoristeluongelma. Ennen vaihdoin jouluverhotkin joka huoneeseen, nyt ne ei sovi mihinkään ja niitä on liian vähän, kaikkea on liian vähän. Ootan kanssa tuota että ehkä jo ensi tai sitä seuraavana jouluna voi laittaa joulutavarat omille paikoilleen ;)

  Ihana askartelun tuotos teillä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluverhot! Mie en vaihtanut verhoja mihinkään, apua, voiko miua kohta enää jouluhörhöksi sanoakaan!

   Poista
 3. Tuo tonttu on aivan ihana! <3 Niin symppis.. Meillä kans joulun laitto haasteellista tässä kämpässä. Ehkä seuraavassa sitten helpompaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttu, siis varmaan enkeli? :D

   Toivottavasti pääsisitte pian sinne seuraavaan!

   Poista
  2. mikä tonttu ku enkeli! mikä kirjotusvirhe! miulla vaa tontut mielessä, vaikka toine teki hienon enkelin!! varmaa tonttu tli siitä ku piti kertoo, et me penskana tehtii tonttuja ja äiti pitää vielki jouluisin esillä tonttua, joka tehtii sukkahousuista ja kaurasta.. jäi sit tarina kertomatta...

   Poista
  3. mikä tonttu ku enkeli! mikä kirjotusvirhe! miulla vaa tontut mielessä, vaikka toine teki hienon enkelin!! varmaa tonttu tli siitä ku piti kertoo, et me penskana tehtii tonttuja ja äiti pitää vielki jouluisin esillä tonttua, joka tehtii sukkahousuista ja kaurasta.. jäi sit tarina kertomatta...

   Poista
 4. Hehe, just kirjoitin oman blogin kommenttiin, että tulevina vuosina meillä varmaan on enenevässä määrin erilaisia wc-paperirullista tehtyjä enkeleitä ja tonttuja. Ja täällähän oli mallikappale! Tosin harvinaisen kaunis kyllä. Minun vanhat enkelini ovat paljon epämääräisempiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vessapaperirullasta on moneksi! Siitä saa tontut, enkelit ja joulupukin porot, nyt noin niin kuin aluksi! ;)

   Poista
 5. Ihanaa tuo enkeli! Me tehtiin Lilianin kanssa taikataikinasta joulukuusen koristeita tällä viikolla. Osa niistä on jo päätynyt pakettiin :)

  Kranssi on mullakin ollut suunnitteilla, mutta ehkä muuton jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, meillä ei tänä vuonna ole tehtykään taikataikinaa.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!