sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kohta kolmevuotiaan huone

Kerrankin kävi niin, että olin hetken yksin kotona. Hyödynsin tilaisuuden ja ryntäsin Ellun huoneeseen siivoamaan. Jokainen vanhempi tietää, millaista on siivota yhdessä lapsen kanssa: vaikka Ellu osaakin laittaa tavaroita oikeille paikoilleen, niin yhtä nopeasti hän ottaa jo siivotusta hyllystä leluja alas leikkeihinsä. Nostin myös muutaman lelun jemmaan ja pari kirppiskassiin odottamaan kuukauden päähän varattua kirppispöytää - julma äiti. ;)


Viimeksi laittelin Ellun huoneesta kuvia melkein vuosi sitten, ja oikeastaan vain yksi asia on kunnolla muuttunut: pinnasänky vaihtui "isojen tyttöjen sänkyyn" viime vuoden keväällä. Mummin varastosta löytyi oikein passeli normikokoinen sänky, joten juniorisänkyvaihe jäi meillä välistä. Hankimme kuitenkin sänkyyn "väliaikaiseksi" laidaksi matkakäyttöön tarkoitetun kevyen turvalaidan: kröhöm, kai sen voisi jossain kohtaa jo ottaa pois. :D


Valkoisessa kaapissa ovat alahyllyllä Ellun lääkärilaukku, työkalupakki, soittimet ja muuta muu isompi lelu. Yläkaapissa on jemmassa hiukan vauva- ja taaperoleluja pienempiä vieraita varten, palapelejä ja kirjoja. Harmaassa kaapissa on ovien takana lisää kirjoja ja vaaleanpunaisissa laatikoissa vauvanukenhoitotarvikkeita ja kaikenlaisia roolivaatteita. Legosäkki on varsin pysyvästi olohuoneessa.

Olen vähän miettinyt, että kesällä Ellun huonetta voisi laitella uusiksi. Ehkä noista harmaista kaapeista voisi luopua, jos korkean valkoisen kaapin viereen hankkisi jonkin toisen vähän korkeamman säilytyskalusteen, silloin leikkitilaa jäisi enemmän... Pitää nyt miettiä! Olemme vähän miettineet isomman, lattialla seisovan, nukkekodin hankkimista Ellun pupuille. Tuunaamassani nukkekodissa on hiukan liian vähän huoneita eikä siinä ole Ellun kaipaamia rappusia, ja lattialla leikkiminen olisi seisomista mukavampaa.Kotileikkiä Ellu leikkii päivittäin, hän kokkaa nukeilleen ja meille vanhemmille "kasviksia ja nakkeja" eli omia herkkujaan. Kuvassa vasemmalla oleva Sanna-vauva sanoo kaikesta ruoasta ensin yök, mutta Ellu selittää kärsivällisesti, että hyvää tämä on, kannattaa nyt vaan maistaa. Ja kuin ihmeen kaupalla Sanna sitten huomaakin pitävänsä kaikesta tarjotusta, ohhoh. ;) Sängyllä istumassa myös pienempi Samuli-vauva ja prinsessakaverit Jasmine ja Ariel. 

Näitä kuvia katsellessa iskikin kipinä keksiä Ellun huoneeseen jotain uutta kivaa, tässä on näköjään menty vuosi samoilla matoilla, verhoilla ja päiväpeitoilla. Vaihtelu virkistää! Voisin aloittaa verhoista, jos vain löytäisin jotkut kivat ja ei-liian-lastenhuonemaiset.

... Kuten virkistää myös se, että kunhan julkaisen tämän tekstin, lähden nostamaan automaatilta rahaa ja lähden kiertämään kaupungin kirppikset ihan yksin. Wuhuu! ;)

Ihanaa sunnuntaita!

6 kommenttia:

  1. Ellulla on niin kaunis huone! Ja mahtavasti on sisäistetty se, että maistaminen kannattaa. ;)

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka paljon löytyy tuunattua tavaraa Ellun huoneesta. Ihanaa :) Meillä E:n huoneen apila-niminen kaappi kaipaa edelleen hiontaa ja uutta väriä pintaan :) Tuunausinspistä odotellessa ;)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!