lauantai 13. helmikuuta 2016

Imatran kylpylän Taikametsässä

Kävimme Ellun kanssa piipahtamassa Imatran kylpylän Taikametsä -allasosastolla. Uimahalliin meno oli ollut suunnitelmissa, mutta tuo Taikametsä on sen verran edullista huvia, että samalla rahalla pääsi kylpylän lämpimpään veteen ja vesiliukumäkeen. Bensat tietysti maksoivat jotain, mutta vähät siitä, tämä on kotiseutumatkailua!


Olemme pulikoineet Taikametsässä kerran aiemminkin Ellun kanssa. Allasalue on ihanan valoisa, ja allas mutkittelee kuin joki, joten uida saa melkein kuin omassa rauhassa. Poreita, hierovia suihkuja ja vesiliukumäkikin löytyy, sekä tietysti lastenallas. Erittäin sopiva paikka pienille lapsille siis!

Kuva: Imatran kylpylä

Uloskin pääsee uimaan, mekin kävimme kahdesti ihmettelemässä, kuinka lunta satoi samalla kun me lilluimme lämpimässä vedessä. Ja todella lämmintä vettä löytyi sitten erillisestä lämminvesialtaasta, joka oli saunaa nopeampi ja helpompi lämmittelyvaihtoehto. Helposti paleleva Ellukin polski tyytyväisenä melkein puolitoista tuntia, kun välillä kävimme lämpimässä altaassa istumassa. Poislähtiessä kävimme sitten saunassa.

Kuva: GoSaimaa
Ellulla oli ensimmäistä kertaa kokeilussa uimarengas: ostimme sen viime kesäksi ja viime kesähän oli uinnin kannalta surkea. Tyttö oppi kuitenkin todella hyvin uimaan renkaan kanssa, ja se helpotti miua, kun sain itsekin uida ainakin jaloilla samalla kun pidin renkaasta kiinni ja myös nauttia selkää hierovista poreista jne ilman, että jouduin samalla kannattelemaan myös Ellua. Välillä hylkäsimme renkaan ja puljailimme vedessä muuten, mutta kyllä se oli hyvä juttu, ainakin, jos lapsen kanssa on yksin uimassa.

Kylpylän jälkeen kävimme läheisellä ABC:llä syömässä, siellä on myös ihan mukava pieni sisäliikuntapaikka lapsille, jos jollain on jäänyt vaikka kylpylästä hiukan purettavaa energiaa. ;)

Pieni reissumme oli erittäin onnistunut, eikö miun varmaan tarvitse kertoa, kuinka onnellinen olen kun taas jaksan tehdä tuollaisia juttuja Ellun kanssa. Tänään menemme luistelemaan ja sunnuntaina miehen vanhempien kanssa ulos syömään: eikä miun tarvitse pakata mukaan yhtään oksennuspussia, sisupastillia tai muuta pahoinvoinnista muistuttavaa. Ja saatan jopa pysyä hereillä. Elämä voittaa, jes!

8 kommenttia:

 1. Oih, ihanan kuulloinen paikka. Mun tekis ihan hirveästi mieli kylpylään Kukkiksen kanssa, mutta mulla on vähän ristiriitaista tietoa siitä onko se enää tässä loppuviikoilla suotavaa :D Jos nyt raskausaikana ei sinne päästä niin saa varmaan odottaa hyvän tovin ennen kun tulee uusi tilaisuus :S

  Ihanaa että voit paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla oli hirveä hinku kylpylään kun odotin Ellua, mutta en sitten uskaltanut lähteä kun kohdunkaula oli lyhentynyt ja kohdunsuu pehmentynyt: ilmeisesti tärkeintä on, että kohdunsuu on kiinni, mutta mistäs sen sitten tietää, milloin se päättää alkaa avautumaan? :P Paitsi jos painut kylpylään heti jonkin sisätutkimuksen jälkeen! Tai kastelet vain jalat. ;)

   Kiitos, on ihanaa voida paremmin!

   Poista
 2. Voi miten kivan näköistä! :) Tuolla varmasti viihtyisi. Me ei olla käyty missään kylpylässä neidin kanssa, sillä pelottaa se ihmismassa. Olisi kiva löytää tuollainen rauhallinen paikka läheltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä meilläpäin ei ole oikein missään noita ihmismassaongelmia, eli tulkaa tänne vaan. :D

   Poista
 3. Todella ihanan näköistä ja tuollainen lämminvesiallas kuulostaa hyvältä. Itse kun en juuri viihdy uimapaikoissa tuon kylmän veden takia. :)
  Ihana kuulla että olosi alkaa helpottaa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä huippujuttu! Mies ja Ellu palelevat kumpikin tosi helposti vedessä, joten tuollainen kuumavesiallas on tosi hyvä juttu. Sauna ei auta Ellua, hänen on sen jälkeen entistä kylmempi.

   Poista
 4. Imatran kylpylä on ihana paikka. Mä käyn usein siellä kahvilassa kahvilla. :) Viimeeks tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jäi kahvila kokematta, ehkä sitten ensi kerralla!

   Miustakin se on ihana, tulee aina fiilis, kuin tulisi laivalle. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!