sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Tytön kevätvaatteita ja pari sanaa päiväkotivaatteista

Tulevalle viikolle on ainakin tänne luvattu lumisadetta ja kiristyviä pakkasia. Miulla ja Ellun vaatekaapilla on kuitenkin jo kevättä rinnassa, useammastakin syystä:

- Koon 98 vaatteet ja osa 98/104 vaatteista ovat jääneet pieniksi
- Täällä OLI muutama valoisampi ja suorastaan keväinen päivä
- Miikkarin, Noshin ja Pompin uudet mallistot laittavat innostumaan väreistä
- Ja onhan se kevät nyt vaan niin paljon kivempaa aikaa kuin talvi 

Ostelen yleensä seuraavan koon vaatteita jemmaan pikku hiljaa ja sitten otan kerralla ison kasan pienksi jääviä vaatteita pois käytöstä ja nimikoin nipun isompia vaatteita tilalle. Kevään päiväkotipäiviä varten jemmassa oli talven vaatteita värikkäämpiä ihanuuksia.


Tämä Lindexin kuumailmapallokuosi ja röyhelölegginssit ovat vilahdelleet jo useammassa blogissa, ja ovathan ne aika ihania! Meillä Ellun luottovaatteita päiväkotiin ovat tunikat ja legginssit (joiden alla sukkahousut ja ohut toinen paita), kotona Ellu käyttää enimmäkseen mekkoja, mutta päiväkodin lattiat ovat varsin viileät. 


 Myös kissa&pupu -mekko/tunika on Lindexiltä ja aivan Ellun näköinen! Kaveriksi on lisää legginssejä, koska hyvin hoikalla Ellulla on todella vähän housuja, ainoastaan parit farkut ja jumppaan parit collegehousut. Hoikalle tytölle tuntuu olevan todella vaikea löytää pöksyjä, jotka sekä pysyisivät jalassa että olisivat mukavat ja samalla kivan tyttömäiset..


Miikkarin parin vuoden takainen kissatunika on ollut hankintalistalla tovin ja vihdoin löysin sen hyvään hintaan oikeassa koossa. Ellu on edelleen kissatyttö ja tykkää päiväkotivaatteissaan kovasti, kun vaatteissa on kissojen tai muiden kivojen eläinten kuvia. Niillä piristyy vähän harmaakin aamu, kun voi lähteä näyttämään kavereille, millainen kissa tai lintu mekosta tai housujen taskusta kurkistaa.


Pomp de Lux on perheemme luottolastenvaatemerkki ja Pompin facebook-kirppiksen kautta olen löytänyt pari mekkoa keväällä pidettäväksi. Tykkään niin tuosta Pompin vaatteiden yhdisteltävyydestä, eri kausien vaatteet käyvät yhteen niin nätisti ja vaatteet ovat myös sievän tyttömäisiä.

Meillä käytetään "päiväkotivaatteita" toki myös vapaapäivinä, mutta hankin meille valtaosan vaatteista nimenomaan päiväkotiarkea ajatellen: haluan, että Ellu saa itse vaatteet päälle ja pois (hän on omatoiminen kohta kolmevuotias enkä halua lannistaa häntä housuilla, joihin hän tarvitsee aikuisen apua aina vessakäynnin jälkeen jne.). Tunika+paita -yhdistelmä on myös käytännöllinen, se on lämpimämpi kuin pelkkä yksi paita, mutta helppo keventää päiväunille mennessä tai jos leikeissä tulee kuuma. Ihan kirkkaanvalkoisia vaatteita en päiväkotiin laita, koska tuntuu olevan universumin laki, että juuri silloin mustikkasoppa kaatuu rinnuksille tai luovalla hetkellä pyyhkäistään sormiväriset kädet housuihin. Elämässä saa tulla sotkua - ja äiti osaa siihen varautua. ;) Käytännöllisyyden lisäksi vaatteissa on kuitenkin tärkeää siisteys ja sievyys.

Onko teillä jo tehty keväisiä vaatehankintoja lapsille tai aikuisille? 

Ps. Ihanaa ystävänpäivää!!

7 kommenttia:

 1. Meiltäkin löytyy tuo kuumailmapallo tunika ja röyhelölegginssit mutta vain keltaisena. :)
  Ihanaa ystävänpäivää.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oisin halunnut ne keltaisetkin Ellulle, mutta koot ovat koko ajan loppu!

   Poista
 2. Oiij miten ihanan värikkäitä vaatteita! Meidänkin neidin kaappi kaipaa selkeesti vähän uudistusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä on sellainen vaikutus ihmisiin. :D

   Poista
 3. Ihania! Meilläkin on tuota kuumailmapalloa, legginssien muodossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuosi noissa kuumailmapalloissa, vähän erilaisen tyttömäinen. :)

   Poista
 4. Saisinko ostaa tuon kuumailmapallotunikan, jos teillä jäänyt pieneksi jo? ☺️

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!