torstai 25. helmikuuta 2016

Vakavaa synttärikuumetta
"Ellu se niin odottaa niitä syntymäpäiviään. Taas tänään hän kysyi, että kenes synttärit onkaan sitten keväällä", Ellun ryhmän lastentarhanopettaja kertoi eräänä iltapäivänä. Nyökyttelin. Juu, on huomattu.

Kirjastoautolle kävellessä tyttö nappasi kädestä kiinni: "Äiti nyt on talvi ja sitten on miun synttärit ja sitten miulla on Pikku Myy -kakku ja siinä kolme kynttilää koska minä täytän kolme vuotta!" Tämä lause EI sisältänyt pilkkuja.Pieni partyplanner on tehnyt suunnitelmat kolmevuotiasjuhliaan varten. Niihin kuuluu

-Äidin ja isin tekemä kakku, jossa on Pikku Myy
- Kolme kynttilää
- Ilmapalloja
- Keksejä
- Kotitekoisia pikkudonitseja
- Kutsukorttien lähettäminen
- Paljon onnea vaan -laulu

Pikku Myy oli aikamoinen yllätysveto, koska meillä muumeja näkyy vain kirjoissa ja leikeissä eli suht vähän. ( Ensi kesälle tosin on jo Ellulla tilattuna reissu Muumimaailmaan.) Mutta äiti ja isi toteuttavat, tosin tänä vuonna vähän matalimman aidan eli kakkukuvan kautta.

Viikonloppuna olimme kaveriperheen nuorimmaisen ihanilla valko-vaaleanpunaisilla synttäreillä ja aiemmin olemme olleet muumijuhlissa. Olemme maistelleet koira- ja autokakkuja ja järkänneet Ellulle kissa- ja pitsiteemaiset synttärit. Meininki on jo nyt, kolmevuotiailla vuonna 2016, kovin erilaista kuin omassa lapsuudessani 1990-luvun alussa.


Mutta miulle tää kyllä sopii, en ainakaan vielä yhden lapsen kanssa valita. On iiihanaa miettiä sopivia servettejä tai kakun koristeita, vaikka kahvipöydän kauneus onkin kovin katoavaista. On kiva kutsua meille kavereita ja sukulaisia, heistä moni käy välimatkan takia meillä vain Ellun synttäreillä, ja miusta on tärkeää, että Ellu näkee heitä välillä meilläkin.

Muistan Ellun ekat synttärit, halusin niistä IHANAT, koska ihana yksivuotiaani ansaitsi ihanat juhlat.  Ja ihanat ja kauniit ne olivatkin. Nykyään osaan jo ottaa (ainakin Ellun kohdalla?) vähän rennommin ja tilata kakkukuvan, mutta tänäkin vuonna kakun kynttilät mätsäävät lautasliinoihin. Koska äiti on vähän pölhö. ;)


16 kommenttia:

 1. Hihii, meilläkin Kukkis hokee täällä harva se päivä "kaksi vuotta, kaksi vuotta" :DDD Meillä on nyt vknl vähän etukäteen juhlat ja hän odottaa kyllä niin kovasti, vaikka en tiedä tietääkö edes mitä ne juhlat oikein meinaan, ainakin kakkua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Synttärit ovat ilmeisen iso juttu pienten ihmisten elämässä!

   Poista
 2. Lasten juhlien järkkääminen on niin kivaa. :)
  Mä olin ihan varma että Aino haluaa Frozen kakun ja teeman, joten kun sitten ilmoittikin että haluaa pöllöjä niin olin vähän kummissani. :) No mutta äiti järkkäsi sitte pöllö teemalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja olikin hienonnäköiset pöllöjuhlat. :)

   En tiedä, mistä Ellukaan tämän Pikku Myyn vetäisi, mutta Myy-kakustaan hän on jaksanut kyllä kertoa kaikille... :D

   Poista
 3. Juhlien, etenkin lasten, suunnittelu on ihanaa puuhaa!
  Täytyy myöntää, että olen jo hieman haahuillut nettikaupoissa, josko sieltä löytyisi kivoja ideoita Sennin synttäreille vaikka ne ovat vasta kesällä. :D

  Ja Pikku Myy-teema kuulostaa hyvältä! Meille oli Sennin 2vjuhlien kakussa Myy jonka väkersin sokerimassasta.

  Kaunis tuo kuvan kakku. :)

  Ihanat nuo Ellun synttärisuunnitelmat. Ne ovat ihan toteutettavissa oleviakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sie olet kyllä ajoissa. :D Miulla tuo pahoinvointi ja väsymys veivät kiinnostuksen kaikesta muusta paitsi henkiinjäämisestä, mutta nyt on jo kakkutarpeita tilailtu, servetit ostettu jne.

   Poista
 4. Hih, ihana partyplanner! Minullakin on kauhea hinku järkätä jotkut juhlat... Pitäisi katsella sopivia päivämääriä ihan vaan kevättalvijuhliavarten.

  Minulla oli monena vuonna Pikku Myy -kakku, hyvä valinta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä ihana tapa viettää juhlia milloin milläkin syyllä! Pitäisi ottaa mallia, ja ehkä otankin kun jään taas kotiäidiksi ja on aikaa leipoa ja laitella (hahaa, tai niin kuvittelen. :D ).

   Poista
 5. Ai et lähde muotokakkua sit väsäämään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netissä oli kyllä upeita Myy-kakkuja, mutta nyt ei kyllä semmoiseen repeä... :D

   Poista
 6. Niin tuttua! Meillä on puhuttu synttäreistä jo pitkään! :D Niin ja nehän ovat vasta elokuussa! ;)

  Ei se tosin ole tätä hieman isompaa partyplanneria estänyt tekemästä suunnitelmia, minua siis! :D Hyvä kun saatiin siivottua juhlat pois, niin minulla oli jo suunnitelmat seuraaviin synttäreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, meilläkin seuraavista synttäreistä taisi tulla puhe ensimmäisen kerran yli puoli vuotta aikaisemmin, kun valokuvissa näkyi edellisen vuoden synttärikakku.. :D

   Poista
 7. Olin just tyttäreni tytön 1-vuotis synttäreillä ja sielläkin oli panostettu. Jäähän siitä kaikille kivat muistot, kun jaksaa panostaa, ja EN tarkoita että juhlat jotka viedään matalammalla profiililla, olisvat huonommat, ei toki. Kaikkien synttärit on oman näköiset. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, jokainen juhlien sankari, järjestäjä ja perhe tekee omannäköisensä juhlat, ei sitä oikein muuten osaakaan. :)

   Tervetuloa lukijaksi, tulen vastavierailulle!

   Poista
 8. Jee jee, mie ootan Ellun synttäreitä varmaan yhtä paljo ku Ellu ite. :D Ellu on ainoa lapsi miun kaveripiirissä ni en pääse ikinä muullon lasten synttärijuhliin. Mie muistan, että lapsena olis ollu kaikista siisteintä päästä synttäreillä Mäkkäriin ja istua siinä kuninkaan tuolissa.

  Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, hyvä, että on muitakin innostuneita. :D

   Miekin haaveilin mäkkärisynttäreistä. Nykyäänhän olisi kaikenlaisia Hoplop-, keilarata- ja Angry Birds -synttäreitä, mutta mäkkärisynttärit olisi miulle ainoat oikeat! Järkätäänköhän niitä enää? Ja onko niihin ikärajaa? :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!