tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kevään välikausivaatteet

Kevättä on ilmassa, ja taas oli aika tehdä tutkimusretki Ellun jemmakaapille!

Joku saattaa aiemmilta kausilta muistaakin, että meillä ON ulkovaatteita. Koska ulkoilu kuuluu miun työhön, tahdon, että lapsellanikin on aina kelin ja puuhan mukaiset vaatteet yllä niin kotona kuin päiväkodissakin: ja vaikka lastenvaatteista paljon tiedänkin, en osaa ostaa vain yhtä haalaria ja yhtä takkia, jolla sitten oikeasti pärjättäisiin koko välikausi. Ja tarvisko miun välttämättä löytääkään - vaihteluhan virkistää! ;)

Viime vuoden keväällä ja syksyllä koimme Name Itin softshell -haalarin aivan mahtavaksi haalariksi. Ellu käytti sitä niin kotona kuin päiväkodissakin konttaillen maassa, laskien kiviltä alas, kiipeillen ja kaatuillen, ja haalari on yhä edelleen aivan erinomaisessa kunnossa. Se taitaa olla ainoa ulkovaate, jonka jemmaan tälle tulevalle pikkusisarukselle. Halusimme sitten täksikin vuodeksi Name Itin haalarin ja paikallisesta lastenvaateliikkeestä löytyikin tämä kukkaihanuus. Tämä vaikuttaisi muutaman käyttökerran perusteella olevan yhtä hyvä ja kestävä kuin viime vuoden haalari.

Pipot Pop ja Name It, hanskat Name It ja Jonathan (kirppis), kengät Viking goretex (kirppis)


Ja äidin sielu lepää, kun tähän haalariin mätsää lähes kaikki mahdollinen! Saappaat Crocs, tennarit Reima (ostettu kaverilta)
 Haalarin lisäksi meillä on joka kaudelle myös softshell-takki ja housut. Ellu pitää itse enemmän takki-housut -yhdistelmästä, ilmeisesti se on helpompi pukea, mutta haalari saa näppäryytensä vuoksi pysyä mukana kuvioissa vielä pitkään. Tilasin jo viime syksynä alesta tämän ihanan maatuska-takin, ja se pääsi silloin jo käyttöönkin. Takki on kokoa 104, mutta mitoitukseltaan suht nafti. Reiman välikausihousut meillä oli myös jo syksyllä, ja ne menevät nyt tämän keväänkin.

Kurahanskat Didrikson, kengät Crocs, muut Name It

 Tähänkin takkiin mätsää oikeastaan kaikki, missä on jonkinsävyistä lilaa tai vaaleanpunaista. Ellu pitää noista maatuiskoista, ja tässä on mm. ihanat sydänheijastimet. Kengät tilasin crocsin alesta, ne ovat uskomattoman kevyet, ja ohuen vuoren ansiosta ovat hyvät käytössä (ensin villasukan kanssa) alkukeväästä aika pitkälle kevääseen.

Ellulla on toinenkin arkitakki, Polarn o pyretin kuoritakki. Tässä ei ole vuorta, mutta fleecetakin kanssa tämä käy moneen säähän. Koko on 104 ja vastaa varsin hyvin kokoaan, tämä menee Ellulle varmasti myös syksyllä. Halusin softshell -ulkovaatteiden lisäksi tällaisen vähän kiiltäväpintaisemmankin takin tuulisia päiviä ja esimerkiksi metsäretkiä varten.
 
 

Varsinaisten ulkovaatteiden lisäksi niiden alle ja päälle voidaan tarvita vaikka mitä. Ellullakin on fleecetakki (Reima), fleecepuku (Jonathan, kirppis) ja kuravaatteet (Reima). Kurahanskat ovat tosiaan Didriksonin ja saappaat Crocsin: meillä on nykyään koko perheellä Crocsin saappaat ja muita emme enää osta, nämä ovat niin kevyet ja kestävät. Lisäksi ne ovat miusta hiukan perussaappaita lämpimämmät ja pitävät villasukan kanssa jalat lämpöisinä myös ihan alkukeväästä ja ja loppusyksystä.


Näitä Vossatassar sukkia meillä käytettiin viime vuonna, ja olin hölmön iloinen, kun löysin näitä lisää isommassa koossa. Sukat ovat villasekoitetta (70 prosenttia villaa ja 30 prosenttia akryylia) ja vain hiukan tavallista sukkaa paksummat. Nämä eivät hiosta ja koska ne ovat sen verran ohuet, voi niitä hyvin käyttää alkukeväästä/loppusyksystä kengässä, jonka kokoon ei ole arvioitu ylimääräistä villasukkavaraa. Meidän sukat on ostettu XXL:stä, joka harmillisesti taitaa juuri loppuunmyydä näitä. Hintaa parilla ei ennen alennuksiakaan ollut kuin muutaman euron.

Lastenvaatteet ovat ihania, mutta huh, olen kyllä iloinen, että tämän kevään arkiulkovaatteet ovat nyt reilassa ja ensi syksylle täytyy näillä näkymin ostaa vain välikausihousut ja ehkä kengät, riippuen jalan kasvusta. Esiteltyjen lisäksi löytyy vielä kauppatakki, se tarvitsee vielä kaverikseen jonkun kivan pipon.

Saa alkaa tulla täydellä tohinalla, kevät!

Onko teillä jo kevään ulkovaatteet valmiina, tai jopa käytössä?

10 kommenttia:

 1. Aivan ihania, varsinkin tuo haalari ja maatuska-takki. :) Meillä oli tänään välikausivaatteet ekaa kertaa käytössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan päästy näitä nyt käyttämään, tosin fleecien kanssa, mutta kuitenkin. :)

   Poista
 2. WOOOW teillä osataan kyllä varautua kaikkeen! Mä kun luulin, että oon valmis välikauteen, niin tämän luettuani en ole kyllä yhtään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaa, saattoi mennä miulla taas ehkä hiukan ylivarusteluksi, mutta nyt ei kyllä mikään Suomen säässä voi yllättää. :D

   Poista
 3. Niin kauniita ulkovaatteita, kyllä Ellun kelpaa! Minäkin heräsin siihen, että meikin taidetaan tarvita välikausitamineita, kun vähitellen alkaa Bonbonkin leikkiä maassa. Toistaiseksi hankin vain kolmella eurolla vanhan äp-haalarin rymykäyttöön. Keväämmällä pitänee hankkia vielä jokin kevyempi versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiatanpa hämmennykseni, kun Ellu yksivuotiskeväänään alkoi puuhata maassa: meillä oli kyllä haalari sun muut, mutta ei kenkiä eikä kosteutta pitäviä hanskoja. :D Se kävi niin äkkiä!

   Poista
 4. Tosi nätit ulkovaatteet!
  Minäkin liputan name itin softshellin puolesta, ihan paras vk-haalari kun on vielä melko viileää. :)

  Meillä mennään tämä kevät viimesyksyisillä ulkovaatteilla, kenkiä lukuunottamatta ja jotain muitakin hankintoja pitäisi vielä tehdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina ihanaa, kun edellisen kauden vaatteet vielä mahtuvat. Mie toivon tuota samaa kohtaloa meille syksyksi!

   Poista
 5. Kivoja vaatteita! Mitenköhän monta välikautta olen jo päättänyt ostavani meillekin name itin softshellia, mutta edelleenkään meille ei ole sitä päätynyt..? Vk-vaatteet käytössä meillä jo, kun täällä on ollut aurinkoisina päivinä parhaimmillaan jo +8 astetta päivällä.

  VastaaPoista
 6. Enpä ole täällä ehtinyt pitkiin piipahtamaan. Kiva lukea kuulumisia :) Meillä välikausivaatteet ovat melkein reilassaan. Pienemmän haalari on kyllä edelleen hieman arvoitus, kun isoveljeltä on jostain syystä jäänyt juuri 86 koko väliin..Tuntuu, että etenkin isoveljelle saa olla ostamassa vaatteita oikein olan takaa ja haluaisi myös satsata laatuun, jotta vaatteet kestäisivät edes hänen käyttönsä ja parhaassa takauksessa vielä pikkuveljellekin. Pitää laittaa muistiin tuo NameItin haalari..Hyvää kevättä teidän perheelle! :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!