torstai 17. maaliskuuta 2016

Mitä lahjaksi kolmevuotiaalle? / Mistä Ellu tykkää

Ellu täyttää pian kolme ja olen jo saanut muutaman utelun siitä, mikä voisi olla Ellulle hyvä lahja. Tässä siis muutama lahjaidea touhukkaalle kolmevuotiaalle, meidän omamme lisäksi vastaavista varmaankin innostuisi moni muukin samanikäinen:

Pikku kummitus Lapanen on Ellulle nyt kova sana. Herttainen Lapanen on kummitus, joka ei halua olla pelottava eikä kummitella - meidän herkästä kohta kolmevuotiaastamme Lapanen on juuri sopivasti jännittävä. Myös Keksijäkylän Lotte on Ellusta hauska hahmo, hän tutustui Lotteen miun tuomassa Viron matkaoppaassa ja nyt ollaan katsottu dvd:täkin Lotesta.  Lotte ja Lapanen seikkailee ainakin kirjoissa ja dvd:issä. Titi-nalle -cd:t ilahduttisivat Ellua myös.


Ellu on hurahtanut uimiseen ja Oktonautteihin, ja polskii melkein joka ilta olohuoneen parketilla miun vanhat aurinkolasit päässä, muistellen kaiholla kaverin hienoja uimalaseja. Uimalaseilla/snorkkelilaseilla voisi tukea tätä leikkiä, vaikka niitä ei ihan vielä oikeaan käyttöön tarvitakaan.


Ellu pitää kaikenlaista askartelusta, tarroista, piirtämisestä ja maalaamisesta, tarvikkeet näihin puuhiin olisivat iloinen yllätys. Myös leipominen on ihan huippu juttu, ja vaikka homma sujuu aikuistenkin tarvikkeilla, pieni leipuri voisi ilahtua vaikkapa pienestä taikinakulhosta ja kauhasta ja vaikka kaupan valmiista leivontaseoksesta, lisää vain vesi. ;)

Ellu haaveilee omasta leijasta. En kyllä tiedä, mistä löytyisi pieni, lapsille sopiva leija, joka tuulisena päivänä nousisi vähän ilmaan ihan kotipihassa. Markkinoilta? Tigerssista?

Myös robotit ovat Ellusta mielenkiintoisia, ja hän onkin ilmoittanut lähtevänsä aikuisena töihin yliopistoon rakentamaan koneita (isi oli ylpeä tämän kuullessaan). Kolmevuotiaille ei kauheasti robottijuttuja taida löytyä, mutta unelma olisi varmaan sellainen simppeli, perinteinen robotti, joka käännettäisiin selästä kävelemään. Tai vaikka robotti-värityskirja.


Ellu pitää edelleen myös kissoista ja Myyrästä ja on alkanut kiinnostua prinsessoista. Disneyn klassikkosadut kirjoina olisivat loistavia lahjoja. Lisäksi Ellua kiinnostavat valtavasti kirjaimet ja numerot sekä kaikenlainen tutkiminen: joulun hittilahja oli taskulamppu, kiinnostaisikohan nyt vaikka suurennuslasi? Mieleen olisivat varmasti  myös korut ja muu tyttömäinen. Päiväkodissa Ellu on tykännyt leikkiä My little ponyilla, mutta niitä pitäisi sitten olla koko perhe: äiti-, isä- ja lapsiponi(t), kaverukset eivät oikein kelpaa. 


Jos lahjan keksiminen tuntuu hankalalta, niin Ellulla on oma säästölipas, johon voi (Ellun varmasti innokkaalla avustuksella) pudottaa pienen avustuksen vaikkapa kylpylälippua varten, koska Ellu tosiaan on innokas uimari. Hän osaa jo sitä varmasti arvostaa. :)

Ellu hoivailee kyllä nukkejakin ja leikkii puputalollaan, mutta nyt on selkeästi menossa jokin tekniikka- ja tutkimusvaihe. Pehmolelut meillä saavat pölyttyä kaapissa unikavereita (ikivanhaa koiraa ja Maisaa) lukuunottamatta ja barbeista Ellu ei ole kai kuullutkaan, niitä kun ei ole edes päiväkotiryhmässä. 

Ja muistutuksena taas, tärkeintä ei ole lahja vaan ilmestyminen paikalle! Ellun puheissa synttäreissä on tärkeintä kakku, ilmapallot ja vieraat, ja niinhän sen kuuluu ollakin.

6 kommenttia:

 1. Hih, meilläkin Aino toivoi vain kakkua, ilmapalloja ja vieraita. Lahjatoiveena oli kun kysyin niin oma karkkipussi. :D Näki kun isoveli sai sellaisen lahjaksi. Monta samaa bongasin, mistä Ainokin tykkää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, karkkipussi. :D Ihanan pieniä vielä näiden lasten toiveet!

   Poista
 2. Voi kun pääsiskin ostamaan pikku tytölle lahjoja. <3
  Naapurin 7.v. tytölle annoin korvakorut ja värityskirjan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tosi mieluisat lahjat eskari-ikäiselle. :)

   Poista
 3. Apua, täyttääkö Ellu JO 3-vuotta! Meillä on edelleen ihan parasta nukke- ja kotileikit. Yhä enemmän alkaa myös kiinnostaa kaikki lasten videot, maalaaminen ja muut askartelupuuhat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Uskomatonta, aika menee ihan turhan nopeasti.. Mutta toisaalta, hän on jo oikein taidokas ja kelpaa hyvin kolmevuotiaaksi. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!