keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Helppo voileipäkakku (rieskakakku)

 Pitkästä aikaa resepti!

Kehtaanko edes tunnustaa, että googletan välillä omasta blogistani jotain reseptiä? :D En jaksa kirjoittaa näitä ylös paperilapuille, jotka kuitenkin katoaisivat, joten kirjoitan hyviä ohjeita talteen tänne blogiin. Kännykällä blogin sivupalkin hakutoiminto ei toimi kunnolla, mutta Google on aina ystävä. ;)

Ellun synttäreillä oli tarjolla tällaista helppoa ja näyttävää rieskakakkua. Yhdistelin tämän ohjeen muutamasta netin ohjeesta pari vuotta sitten jouluksi (silloin laitoin täytteeksi lohta), ja tämä on kyllä kiva kakku, maistuu erityisesti sellaisille, jotka eivät niin välitä paksuista majoneesikerroksista.

Kinkkukakku
Graavilohiversio








Helppo rieskakakku (n. 14 hengelle)

1,5 pkt isoja rieskoja  (suorakaiteita)
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa (itse käytin 100 g yrttituorejuustoa ja 100 g maustamatonta, mutta yhdellä maullakin pärjää) 
n. 300 grammaa pilkottua lihaa (kinkkua) tai kalaa (olen tehnyt kakun graavilohi-katkarapu -täytteellä)
1 paprika
3/4 kurkkua
3 isoa suolakurkkua 
n. 3 dl  juustoraastetta
(tomaattia)


Koristeeksi salaatinlehtiä, suolakurkkua, paprikaa, lohi/kinkkurullia tms.

Pilko liha/kala pieneksi  ja pilko kasvikset. Raasta juusto.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.Ota syrjään n. kolmasosa seoksesta kakun päälle laitettavaksi, halutessasi voit maustaa sitä, esim. kalarieskakakussa tillillä ja sitruunamehulla.

Levitä rennolla otteella kerma-tuorejuustoa ja täytteitä rieskakerrosten väliin: täytettä ei kannata laittaa kovin paksua kerrosta koska rieskoja tulee päällekkäin reilusti.

Levitä ylimmän rieskan päälle kerma-tuorejuustoa rennolla otteella . Pyöräytä koristeeksi pari kinkku/kalaruusua, pari kirsikkatomaattia tai vaikka hiukan salaattia.

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa pari tuntia: kakku on parhaimmillaan samana päivänä kuin se on tehty, joten kannattaa pilkkoa ainekset valmiiksi jääkaappiin pakasterasioihin jo edellisenä päivänä ja kasata kakku sitten juhlien aamuna.

11 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! En ole koskaan syönyt rieskoista tehtyä voileipäkakkua, mutta se on varmasti hyvä! Pitääkin kokeilla joskus. :)

    Mä myös haen blogista reseptejä. :D Jotenkin sitä on niin laiska kirjoittamaan niitä käsin muistiin!

    VastaaPoista
  2. Pitää melkein joskus kokeilla :D Sen verta hyvälle kuullostaa ja näyttää!

    Myös mä googlaan omasta blogista reseptejä ja muutakin välillä :)

    VastaaPoista
  3. Oi namm!! Pitääpä kokeilla! Ja hahaa juuri tarkistin omasta blogista reseptin sämpylöihin! :D

    VastaaPoista
  4. Ihailin kovasti tuora kinkkukakun päälle tehtyä "ruusuketta". Se on tosi onnistunut ja kaunis!!

    Vakkari

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa herkulliselta. Rieskoja ei siis tarvitse kostuttaa millään? Onko helppo leikata?

    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu,ei tarvitse kostuttaa, rieskat ovat sen verran ohuita että pehmenevät jo täytteiden myötä. Ja leikkaaminen on helppoa, meillä oli tällä kertaa käytössä kakkuottimet, mutta pelkällä lapiollakin saa kyllä hyvin palan lautaselle, erityisesti, jos täytteet pilkkoo hyvin pieneksi. :)

      Poista
  6. Tämä menee kokeiluun seuraavissa pippaloissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu teilläkin!:)

      Poista
    2. Toivottavasti maistuu teilläkin!:)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!