sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Lapsiperhe risteilee, jälleen (ja käy Junibackenissa)

Terveiset Tukholmasta! Käytiin risteilemässä, kolmannen kerran vuoden sisällä - Ellu on ihan hurahtanut laivailuun ja mietti viimeisenä aamuna tippa silmäkulmassa, että milloin tullaan risteilemään seuraavan kerran. :D Ja kyllähän me vanhemmatkin tykätään, ihanan helppoa ja rentoa lomailua! 


Ekaa kertaa Ellu oli pakannut itselleen matkatavaroita. Jän pakkasi käsilaukkunsa jo pari päivää ennen lähtöä omatoimisesti, emmekä saaneet laukusta neuvoteltua pois edes hattivatti-puupalikkaa. Kännykkä, lääkkeet ja aurinkolasit ovat toki täysin järkeviä matkatavaroita, mutta hiukan ihmettelimme isänsä kanssa esimerkiksi pehmokiiwiä.. Eväät mukana? 

Risteilimme Viking Linen Mariellalla ja se oli kiva pikkulaiva, sopi hyvin lapsiperheristeilyyn vaikka valtaosa muista matkustajista olikin jo eläkkeellä. Ellu puljasi leikkihuoneessa ja valtasi tanssilattian, söimme koko perhe navat täyteen buffetissa mennen tullen ja otimme rennosti. 


Tukholmassa suuntana oli Junibacken. Sinne pääsi näppärästi Viikkarin terminaalin vierestä kaupunkilaiva Emeliellä (jolla ei sitten pääse takaisinpäin!) ja se olikin ihan hauska pieni reissu. Takaisin palasimme kävellen keskustan kautta ja pysähtelimme mielenkiintoisissa kaupoissa. 


Junibacken on sisätiloissa oleva lasten satumaailma, jossa esitellään pohjoismaisten satukirjailijoiden hahmoja ja erityisesti heidän kotejaan. Tärkeimmässä roolissa ovat Astrid Lindgren hahmot, mutta mukaan ovat päässeet myös esimerkiksi Mimmi-lehmä ja Tove Janssonin Muumit. Paikka on oikein kauniisti ja laadukkaasti toteutettu, ja lapsille on tarjolla liukumäkiä ja leikkimahdollisuuksia. Lisäksi Junibackenissa pääsee ajelemaan Satujunalla, jonka matkan varrella esitellään Lindgrenin satuja, välillä myös aika jännittäviä kohtauksia niistä. 


Ellusta parhaita juttuja Junibackenissa olivat Peppi Pitkätossun talo Huvikumpu ja Muumilaakso. Pepin talossa oli hieno putkiliukumäki sekä valtava Pepin hevonen Pikku-ukko (jonka selkään meidänkin hurjapäämme toki halusi) ja Muumilaakso oli oikein kauniisti toteutettu. Ollessamme Muumilaaksossa sinne pamahti myös jokin koululuokka, mikä vei hiukan iloa hommasta: suht pieni tila oli aivan liian täynnä porukkaa. Ellu oli kuitenkin tyytyväinen kun pääsi karusellin kyytiin ja esimerkiksi tähtitorniin. 


Pidimme pienen tauon ihanasti sisustetussa kahvilassa ja kävimme kurkkimassa kirja- ja lahjatavarakauppaa, josta kirjojen lisäksi olisi saanut ostettua kaikkea ihanaa peleistä ja palapeleistä vaatteisiin ja leluihin.


Suosittelemme Junibackenia 3-7 -vuotiaille lapsille, toki vähän isommatkin viihtyvät, mutta alle kouluikäisille tuo on meistä rakennettu. Kiitämme kaunista toteutusta ja hyvää kahvilaa, mutta hiukan moitimme ahtaita tiloja ja sitä, että aikuiset eivät meinaa mahtua vaikkapa sinne tähtitorniin lapsen kanssa, mikä kuitenkin olisi ainakin näille pienemmille aika tärkeää. 

Paluumatkalla Ellu nukkui alkumatkan Manducassa ja me poikkesimme miehen kanssa parissa kaupassa. Kuninkaanlinnan kulmilla Ellukin heräsi ja pääsimme yhdessä shoppailemaan muutamassa kaupassa: hän valkkasi itselleen palapelin ja Muumi-eväsrasian.  Laivalta löytyi vielä Apple Jack -niminen My little pony. Mie löysin pesuaineita ja pöytärikkaharjan. :D 

Jostainhan ne raskauskilot pitää hankkia ;)

Reissu oli oikein aurinkoinen ja onnistunut, ihana pikkuloma tässä kevään keskellä! Nyt jaksaa taas, ainakin hiukan lähemmäksi kesälomaa. :) 

8 kommenttia:

 1. Olen miettinyt että jos lähtisimme kesällä lasten kanssa risteilylle ja juuri tuonne Junibackeniin. Kiva kuulla kokemuksistasi, vaikuttaa kyllä kivalta paikalta :)

  VastaaPoista
 2. Mukavan kuuloinen reissu. :) Ja niin ihanasti on Ellu pakannut itselleen tavaraa mukaan, joskus olisi kyllä hauska päästä näiden pienten pään sisään ja tietää, mitä mielessä kulloinkin liikkuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykän, helmet sun muut ymmärsin, mutta tuo leikkiauto ja kiiwi hämmensivät hiukan. :D

   Poista
 3. Ihana reissu teillä ollut. <3
  Alimmasta kuvasta tulee mieleen kaikkee pitää olla, myös vähän hedelmäsalaattia. ;)

  VastaaPoista
 4. Joskus alakoululaisena haaveilin Junibackeniin pääsemisestä, mutta aloin olla jo vähän vanha. Ehkä tulevina vuosina otetaan vahinko takaisin. Ihania kuvia reissulta ja mukava lukea lapsen kanssa reissaamisesta aina täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhemmuudessa on se hyvä puoli, että pääsee kaikkiin kivoihin paikkoihin, mihin ei ilman lasta kehdannut mennä. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!