torstai 21. huhtikuuta 2016

Nukkekoti

 Ellu sai kolmevuotislahjaksi muutamalta sukulaiselta ja meiltä vanhemmilta uuden, isomman nukkekodin pupuilleen ja muille pikkuasukeille. Ja onhan se aikamoinen jokatytön (tai äidin!) unelma.Nukkekoti tilattiin Minimaailmasta, ja mies oli urhea ja kasasi sen, hiukan siihen meni aikaa, mutta kaikkein pahoimpia kirosanoja ei kuulunut. Talo oli kaikilta pinnoiltaan valkoinen ja mie tapetoin sen nyt vasta synttäreiden jälkeen (kun ensin ei ollut sopivia papereita ja sitten ei ollut aikaa). Vielä talo vaatisi jonkinlaiset lattiamateriaalit, toivon löytäväni vaikka sopivan pienikuvioista dc-fixiä jostakin.


 Talossa on kuusi huonetta ja se aika monta pupuasukasta. Tällä hetkellä taloa asuttavat äiti, isä ja yhteensä neljä lasta, mamma ja pappa ja sairaanhoitajatar. Kissakin löytyy, ja Tiri-vauva ja äitinalle majailevat myös välillä talossa.


 Lattioiden lisäksi talosta puuttuvat myös ainakin verhot. Miehen kanssa oli puhetta myös sähkövaloista, mutta ehkä niiden aika sitten vaikka syksyllä.

Huonekaluja on ostettu jo Ellun aiempaan nukkekotiin, ja osan olen ostanut omia juttujani varten jo vuosia sitten. Kirppareiltakin on löytynyt hiukan tuunattavaa, esimerkiksi ruokailuhuoneen takka, joka alunperin oli ihan tavallinen puulaatikko.


 Tapetiksi liimasin ohutta kartonkia, osan löysin paikallisesta askarteluliikkeestä ja jotain tilasin netistä. Ellu oli innokkaana tapetointiapuna ja hukkapaloista hän taituroi pupuille mattoja, kaulaliinoja ja laastareita: tullut selkeästi äitiinsä tavaroiden uusiokäytössä! ;)


Nukkekoti on varsin hyvän kokoinen, sen ääreen mahtuu kaksi tai kolmekin lasta hyvin leikkimään. Jonkinlaisen matalan tason se kuitenkin tarvinnee ja mies varmaankin kevätkiireiden jälkeen nikkaroi sellaisen. Ellun huone kyllä tarvitsisi muitakin uusia kalusteita, mutta ne nyt ovat vielä aivan ajatuksen tasolla...


 Isompi pupukoti on ollut Ellulle oikein mieluinen: äidillä nälkä kasvaa syödessä, ja hiukan haaveilen lisäosasta tuohon nukkekodin alle, sinnehän voisi perustaa vaikka pupujen sairaalan tai leipomon tai tai tai... Tämä nukkekoti taitaa olla koko perheen yhteinen puuha. ;)

Mitäs tykkäätte?
Oliko tai onko teillä nukkekotia?

23 kommenttia:

 1. Ihana! Voi että, meillä todellakin olisi ainakin yksi tuollaisesta talosta ja pupuperheestä innostunut tyttö. Ja tietty myös yksi innokas äiti. :D Tämäpä täytyy laittaa korvan taakse, ehkä meillekin ilmestyy tässä vuoden sisällä vastaavantyylinen koti!

  VastaaPoista
 2. APUUA en kestä miten ihana nukkekoti! Ootte saanut sisustuksen ja kaikki sopimaan niin hyvin yhteen! Ja nuo kaikki ihanat kalusteet! <3 Pitäs itsekin aktiivisemmin alkaa katsella erilaisia huonekaluja meidän nukkekotiin. Perus jutut sieltä löytyy jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari pikkupurkkia maalia tekevät kyllä mööpeleille ihmeitä! ;)

   Poista
 3. EN KESTÄ miten ihana <3 Meillä kans Adele toivoo nukketaloa synttärilahjaksi :) Kiitos vinkistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, tämä on kyllä ihana ja tukeva talo!:)

   Poista
 4. Siis niin ihanaa!!!!! <3 Meillä on A:lla pikkusiskoni vanha nukkekoti, mutta MINÄ haaveilen juuri tuollaisesta ihanuudesta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meilläkin oli tosiaan jo yksi, mutta siitä loppuivat huoneet kesken. :D

   Poista
 5. Aivan ihana! Meillä on nukkekoti, jota neidit A ja S on vähän uudistaneet värikynillä ja leimasimilla :/ Olen suunnitellut nukkekodille pientä pintaremonttia mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuunausta nuorella iällä siis. :D Ei muuta kuin ihania materiaaleja etsimään, siitä se lähtee!

   Poista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Voi ei miten IHANA!
  Olet löytänyt todella ihanat tapetitkin! Ihan liisterilläkö ne laitoit vai millä?

  Haha, teidän pupu-isällä on näköjään viiksetkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin erikeeperin tyyppistä askarteluliimaa, se oli kaikkein näppärintä!

   Hän on pupupappa. :D Papalla kuuluisi olla lasitkin, mutta ne ovat hetkellisesti jemmassa kun putoilivat päästä koko ajan.

   Poista
  2. Ai pupupappa! Senninkin pupuperhe voisi myös tarvita isovanhemmat (laitetaan toivelistaan).
   Tuollainen nukkekoti olisi kyllä niin ihana, meillä ei vain oikein ole tilaa sellaiselle. Nyt Sennillä on kaksi Sylvanian families-taloa, jotta kaikki asukkaat mahtuvat oleskelemaan kun pupujen kaveriksi on muuttanut myös majavaperhe.

   Poista
 8. Wau, onpa hieno! Ilman muuta alas tarvitaan autotalli ja ylös parveke. :)
  Mulla oli se tavallinen Lundby? nukkekoti. En leikkinyt nukeilla, mutta tykkäsin sisustaa sen huonekaluilla aina uudestaan ja uudestaan. Äiti tosin neuloi nukeille peitotkin, mutta varsin leikkimätön koti on.
  Mitä nyt Kinder krokoilla myöhemmin leikittiin nukkekodissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin oli Lundby, ja olin jo aika varhaisella iällä ärtynyt siihen, kun huoneet olivat omituisessa järjestyksessä ja niitä oli liian vähän. :D

   Poista
 9. Upea ja niin ihanasti sisustettu! Nuo tapetit sopivat tuonne täydellisesti. Joka pikkutytön unelma ja ehkä vähän isommankin. Jooh okei puhun omasta puolestani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käytinkin tovin jos toisenkin tapettien metsästämiseen, mutta kyllä kannatti!:)

   Poista
 10. Upea nukkekoti!!! Onko huonekalut Sylvian families-sarjaa vai onko ne samasta paikasta kuin nukkekoti? Mietimme itsekin täällä kovasti nukkekodin ostamista... :-)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!