lauantai 30. huhtikuuta 2016

Vappuaattona ihan pihalla


Terkut pihalta! Huidottiin siellä koko perheen voimin hommia kolmisen tuntia, ennen kuin oli pakko siirtyä sisään syömään. Viime vuoden tapaan meillä podetaan ajoittaista pihamaniaa. Onneksi Ellukin viihtyy loistavasti ulkona, välillä leikkimökissä ja hiekkalaatikolla leikkien, välillä hommissa autellen.


Miehellä on rakennusprojekti ja mie olen tehnyt kaikenlaisia sekalaisia pihahommia. Viime viikolla riitti hommaa haravoimisessa ja kukkapenkkien putsaamisessa, tänään istutin nurmikkoa ja Ellun kanssa laitettiin ruukkuihin kukkia ja kukansiemeniäkin. Ja välillä kierrän pihalla ja ilahdun, kun jossain pensaassa on hyvät silmut tai raparperi on selvinnyt talvesta, tai vastaavasti sitten kiroilen, kun kaksi sireeniä ja useampi pensas näyttää nyt talven aikana kuolleen.


Tänä keväänä ollaan jo ehditty
perustaa yksi kukkapenkki autokatoksen laidalle (se tosin tarvitsee lisää kiviä, mutta pikkuhiljaa!) ja istuttaa pari uutta pensasta. Isoin homma on se miehen rakennusprojekti, nimittäin terassi etupihan puolelle. Aloitimme suunnittelun jo viime vuonna ja teimme valmiiksi hiukan maansiirtotöitä, ja nyt parina päivänä mies on päässyt ihan rakentamaan. Ja olen kyllä vaikuttunut, insinöörissä on selvää puusepän vikaa, niin hieno tuosta terassista on tulossa!


Pihan työlista on pitkä. Terassin lisäksi listalla tälle ja parille ensi vuodelle on mm. puuvaraston rakentaminen, takaterassin laajentaminen, laatoitusalueen tekeminen, uusien kasvulavojen perustaminen, aika paljon kasvien istuttelua ja osan pihasta aitaaminen. Ja vaikka pihahommat kivoja ovatkin, niin vähän tuntuu välillä, että tämä talo ja piha eivät valmistu ikinä. Puuh!

Vappua meidän perheessä taidetaan vietellä vasta huomenna perinteisten munkkien ja nakkien voimin. Ellu ei tänä vuonna yllättäen innostunut vappupalloista, joten koristeita ei ole, mutta eiköhän tässä pihahommien lisäksi jotain rennonpaakin ohjelmaa keksitä. :)

Onko teillä vappusuunnitelmia?

5 kommenttia:

 1. Pihatyöt on kyllä kivaa ajanvietettä kun niitä tekee silloin kun se tuntuu mielekkäältä. :)

  Iloista vappua!

  Meidän vappu meni perinteisesti munkkeja paistellessa vanhempieni luona. :)

  VastaaPoista
 2. Mie yleensä tykkään, mutta haravointi ja nurmikonajo ovat inhokkejani. Onneksi olen tänä kesänä niistä vapautettu, katsotaan sitten syksyllä. :D

  VastaaPoista
 3. Onpas teillä nyt samanlaiset kevät puuhat kuin meillä:)
  Täälä myös mies rakennellut terassia ja mä oon istutellut kukkia sinne ja tänne! Haravointia piisais vielä,miks kukaan ei varoittanut kuinka PALJON risuja vanhoista koivuista lentelee talven aikana??!!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!