torstai 5. toukokuuta 2016

Äitienpäivän kortit ja lahjat


Ellulla on äitienpäivisin ilo ja kunnia askarrella kortteja oikein antaumuksella: muistettavana ovat miun (!!!) lisäksi mamma ja mummi, sekä miun puolelta R.-mamma ja mammukka, jotka ovat Ellun isoisovanhempia.

Ellu on ensimmäinen lapsenlapsi molemmista suvuista. Kysyimme hänen syntyessään isovanhemmilta, kuinka he haluavat tulla nimitetyksi ja nyt Ellulla onkin kaksi pappaa sekä mamma ja mummi. Isoisovanhempien kanssa jatkoimme samoilla nimityksillä, mitä mie ja siskoni ja serkkuni olemme käyttäneet.

Ellu sai kertoa, mitä mammojen ja mummin korttiin kirjoitetaan. Hän muisteli isoäitiensä kanssa tekemiään juttuja ja lausui pari sanaa ehkä ulkonäöstäkin, mutta jotkut kommentit yllättivät: "Mammukka katsoo suurennuslasilla perunoita" ja "mammalla on kaksi kelloa joista se tykkää, toinen on laivakello ja toinen ihan tavallinen." Ja oli ihan herttaista, kuinka yli 80-vuotias mammukka tykkää Ellun mukaan "tosi paljon miusta, ja sitten vielä kuumailmapalloista. Ja niistä perunoista." :D


Korttien lisäksi Ellu väritti kassit mammalle ja mummille, isomamma ja mammukka saivat Ellun kuvat.

Miulla on vahva epäilys, että saan lahjaksi herneenversoja ("Äiti, minulla on siulle yllätys! Mie oon istuttanut siulle herneitä, mutta se on salaisuus!") ja ehkä myös kakkua ("Äiti, tykkäätkö sinä sitten siitä suklaakakusta jonka me isin kanssa leivomme kun on äitienpäivä?"). :D Ihana pieni lörppö!


Yhden lahjan sainkin jo kun Ellun päiväkodissa järjestettiin äitien aamupala. Puuron ja leivän lisäksi tarjolla oli myös kääretorttua, nam!

Äitienpäivänä olemme yleensä käyneet syömässä kesän ensimmäiset vedyt, mutta saas nähdä, mitä ohjelmaa tänä vuonna on. Toivottavasti ilmat jatkuisivat ihanina!

Joko teillä odotetaan äitienpäivää? 

10 kommenttia:

 1. Ihania lahjoja ja kortteja! A on höpötellyt yllätyksestä monta päivää jo,eli kai täällä odotellaan! ;) Olemme askarrelleet isovanhemmille kortit ja tyynyliinat, johin A piirsi kangastusseilla. Ihanaa äitienpäivää sinulle! <3

  VastaaPoista
 2. Ei todellakaan odoteta, koska oma äitini on tuolloin masentunut kun ei ole enää äitiä jota muistaa. :( Ois vaan ohi jo kokopäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie muistankin, että kirjoitit tästä viime vuonna. :/ Ikävä tilanne. Voimia huomiseen!

   Poista
 3. Mutta Ellu on tehnyt kyllä hienot kortit ja värittänyt kauniisti kassit. Oikein keväiset. <3

  VastaaPoista
 4. Todellakin odotan! Mun eka äitienpäivä! ihan oikeasti, kun viime vuonna vasta melkein!

  Hihi, Ellu juttelee niin suloisia juttuja! Ja eivät ne äitienpäiväsalaisuudet oikein koskaan taida pitää, ainakaan ennen kouluikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Meillä se koitti aikanaan äkkiä, Ellu oli silloin kaksikuinen.

   Tuo pikkuisten salaisuuksienpitoharjoittelu on kyllä herttaista.

   Poista
 5. Odotetaan ja kovasti!!
  Meidän 5-vee neiti kans eilen tuumas isän kanssa kaupasta tultuaan, että "äiti mä en saa kertoa sulle, etä me ostettiin sulle hieno koru" Just:D
  Ihana blogi sulla,palailen paremmalla ajalla lueskelemaan juttuja!!
  Ulla/unelmien elamistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että koru on hieno. :D

   Ja kiva, kun vierailit ja tykkäsit!!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!