torstai 12. toukokuuta 2016

Perheenhoitoa pikaviestiohjelmilla

Ostin ensimmäisen älypuhelimeni kun Ellu oli parikuinen. Se oli elämää ja parisuhdetta mullistavaa: kun ennen tekstattiin tai kiireellisissä asioissa soitettiin, nyt viestit lentävät niin pienistä kuin isoistakin asioista usean kerran päivässä. Päiväkodin eteisen mainoksista ja muistutuslapuista tulee viestiä, samoin mahdollisesti pitenevästä tai lyhenevästä työpäivästä, ja erityisesti arjen iloisista asioista:

Mie lähetin terveiset työpaikan vappukahveilta
Ja mies työreissustaan...
Mies on juuri nyt parin päivän työreissussa. Olemme toivotelleet huomenta ja hyvää yötä, välittäneet tietoa sijaintimme säätiloista ja neuvotelleet niin Ellun harrastuksesta kuin ensi syksyn päiväkotipaikasta tai -paikattomuudesta. 

Yllättäen mies löysi jotain hukassa ollutta

Aika kaukana ovat siis ne ajat, kun yhteyttä pidettiin vain lankapuhelimella tai kirjekyyhkyllä. Saldorajan umpeutuminen oli nuoruudessani tuttua jokaiselle vastarakastuneelle, nykyään lemmenkipeää teiniä ei pidättele viestittelyohjelmien ansiosta muu kuin kännykän akun kesto. Maailma muuttuu vauhdilla! 

Olisi muuten mielenkiintoista kuulla, tulkitsevatko nykynuoret porukassa emojeita samaan tapaan kuin itse nuorena kavereiden kanssa tekstareiden hymiöitä: "Se laitto silmää iskevän hymiön!! Mitä se ny sillä meinaa??" 


Miehen työhön kuuluvat satunnaiset parin päivän työreissut. Muistan, kuinka hän lähti ensimmäiselle sellaiselle Ellun syntymän jälkeen ja olin varsin kauhusta kankeana pienen vauvan ja kahden koiran kanssa. Nykyään homma sujuu jo rutiinilla, teemme Ellun kanssa jotain helppoa ruokaa ja keskitymme rentoutumiseen. Ellu ei varsinaisesti näytä ikäväänsä isin ollessa poissa, mutta on kyllä sitten taas ihan pähkinöinä, kun tämä raahautuu takaisin kotiin. 

Ellulle mies soittaa iltaisin, jos se vain aikataulujen puitteessa on mahdollista. Ellun puhelinkeskustelut ovat vielä aikalailla "joo, joo, leikkinyt, joo, hyvää yötä" -linjalla, mutta hänelle on selkeästi tärkeää, että isi soittaa. Ja hyvin on muistissa parin reissun takainen matka, josta mies soitti videopuhelun: "Isi voisi kyllä soittaa taas tietokoneella.."

Hoidetaanko teillä perhettä tai parisuhdetta pikaviestiohjelmilla? :D 

13 kommenttia:

 1. Ihana! Meilläkin on pikaviestimet ahkerassa käytössä! Onhan se aivan ihanaa, kun on itse töissä ja kesken kaiken kiireen lähtee kaffepaussille ja kurkkaa puhelimesta videonpätkän, missä pikkutyyppi vaikka laulaa tai kieppuu kuperkeikkoja! Ihan parasta. Ja etenkin kun parisuhteen välissä on parisataa kilsaa arkisin, on mukavaa toivotella hyvät yöt siinä kohtaa kun pää on tyynyssä. Ja kyllä, Skype on kova juttu paljon kauempana asuvien isovanhempien kanssa :)

  Meillä on pikaviestimet kovassa käytössä myös kummien ja isovanhempien kanssa, kuvaa jos jonkinnäköistä pukkaa ;)

  Mukavaa iltapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä isovanhemmat eivät ole kovin innokkaita skypettäjiä ja yhdellä ei ole "edes" älypuhelinta, se on vähän harmi. Mutta savumerkkejä ei sentään tarvitse lähetellä! :D

   Poista
 2. Mulla ei ole älypuhelinta ja niin kauan kun mummopuhelimia saa niin ei tulekkaan. :D
  Tällä viikolla olen viettänyt puhelitonta aikakautta ja siirtynyt muutenkin siihen, että puhelin on vain kotona ellen jollekkin pidemmälle reissulle lähde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hyvä toimintatapa! Miullakin on puhelin melkein aina äänettömällä erityisesti iltapäivät ja illat, vilkaisen sitä jos vilkaisen.

   Poista
 3. Parisuhdetta hoidetaa kyllä puhelimen välityksellä.. Jos on töiden takia läpsystä vaihto -taktiikka ni väkisinkin laitellaan viestiä, että saa menot hoidettua. Tai edes suunniteltua. Hauskat jutut tullaan kertomaan toiselle ja linkitetään kuvia. Joskus vähän kirotaan, jos on ollut raskaspäivä. Kuittaillaan toisillemme ja hassutellaan. Maailma on tosiaan muuttunut :) Mut mitä noihin emojeihin tulee, ni itse luulen, että tulkitsevat aika samalla tavalla kun mitä itse nuorempana. Kuitenkin psyykkinen kehitys ja ns. perusnuorten jutut eivät ole muuttuneet mihinkään. Mut enemmän ovat niissä kuitenkin harjaantuneita, koska kommenttia tulee samantien, jos käyttää niitä väärin tai liikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. sori yhdyssanavirheet.. puhelin ei aina näemmä anna painettua välilyöntiä,jos sellaine pitäs olla ja kirjottaa liikaa putkeen.

   Poista
  2. Mie kalkkis olen nyt löytänyt emojien maailman ja välillä viestit on täynnä niitä. :D Olen niiin nolo. ;)

   Poista
 4. Hei tämäpä oli hauska postaus!

  Kyllä hoidetaan, päivittäin!
  Kiva kun voi kertoa muille vaikka lapsen juuri opitusta taidosta tai vaikka kuvan siitä, mikä ilahdutti omaa päivää.
  Meillä myös muistutellaan menoista ja laitellaan kauppalistaa viestein ja kuvin. Näppärää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mielenkiintoista tietää, montako perheenhoitoviestiä Suomessa päivittäin lähetetään, meitä niiden lähettäjiä kun tuntuu olevan aika paljon!:)

   Poista
 5. Hei, mielenkiinnolla odotan pohdiskelevaa koti/päivähoitopostausta, toivottavasti sellaisen tekisit t: leikki-ikäisen ja vauvan pohdiskeleva äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos postaustoiveesta! Taisin luonnostella jotain kun pohdinta oli meidän perheessä ajankohtaista, katsotaan, josko saisin jotain julkaistuksi asti!

   Tsemppiä pohdiskeluihin! Muista, että jokainen perhe tekee ihan omat päätöksensä ja juuri siksi kaikki päätökset ovat aina juuri niille lapsille ja vanhemmille parhaita. Oikeasti. :)

   Poista
 6. Parisuhdetta vähemmän (joskin varmasti enemmän sitten, kun molemmat on töissä), mutta suhteita isovanhempiin hoidetaan vahvasti tapaanisten lisäksi whatsupin välityksellä. Ja olisi ollut kyllä etäsuhteessa helppoa, kun ei olisi tarvinnut miettiä tekstarien määriä tai pätkivää skypeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah niitä aikoja kun lähetettävää viestiä joutui muokkailemaan saadakseen sen mahtumaan yhteen viestiin, tai kun netti tosiaan pätki niin että heitti vaikka mesestä toistuvasti pihalle. Se tunteen määrä niinä hetkinä.. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!