keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Suolla


Äitienpäivänä mies vei miut ja Ellun ensimmäistä kertaa luonnonsuojelualueelle. Teimme pienen retken läheiselle Hämmäauteensuolle, jossa emme vielä koskaan olleet käyneet, vaikka olemmekin asuneet näillä kulmilla jo kymmenisen vuotta.


Ellulla on hyvin suomalaiset geenit, hän on aina viihtynyt metsässä vaikka kaupunkilaistyttö onkin. Me olemme miehen kanssa täysiä maalaisia ja selvästi kaipaamme metsään aina välillä - keskellä niin tuttuja ääniä ja tuoksuja todella saa ladata akkunsa!

Kuulimme jo polun alkumetreillä käen ja saimme maistaa ketunleipiä. Aurinko paistoi ja fiilis oli iloinen.


Lyhyen metsätaipaleen jälkeen koitti sitten se suo, ja olihan se vaikuttava paikka! Pitkospuilla kävely oli Ellulle uutta ja bongasimme niiden verralta paljon mielenkiintoisia kasveja ja pikkueläimiä: ensi kerralla pitää ottaa suurennuslasi mukaan! Ja varmaan pitäisi hankkia jokin hyvä lasten luontokirja, koska maalaistaustastani huolimatta tunnen niitä ihanan mielenkiintoisia kasveja ja ötököitä hävettävän huonosti, ja olisi kiva osata nimetä niitä Ellulle.

Hämmäauteensuon laidalla oli myös laavu huusseineen. Makkaranpaisto laavulla olisi varmasti elämys sekin, mutta me pidimme vain juomatauon ja lähdimme paluumatkalle. Koko lenkin pituus oli hiukan päälle 1,5 kilometriä ja sen varrella oli ihan tarpeeksi ihasteltavaa porukan isoille ja pienille.


Aamupäiväreippailun jälkeen siirryimme hyvinansaitulle lounaalle satamaan syömään ne odotetut kesän ensimmäiset vedyt, namnam! Siksi suotakin tuli tutkittua helmet valmiiksi kaulassa. ;)

Perheemme suosittelee lämpimästi Hämmäauteensuolla reippailua kaikille paikallisille, ja etäämpänä asuville jonkin paikallisen suon tutkimista!

6 kommenttia:

 1. Muksuna olen tuolla vanhempien kanssa käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla oli tässä kohdassa aukko lähiseututuntemuksessa. :D

   Poista
 2. Oiij ihana retki! Tuo vika kuva <3 Meidänkin pitäisi lähteä jonnekin oikeen kunnon metsään. Lilian varmasti tykkäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset kyllä yleensä viihtyvät hyvin metsässä, se on kai sopivan jännittävä paikka. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!