tiistai 3. toukokuuta 2016

Terassi etenee!


Kiitos ahkeran ja insinöörimäisen tarkan mieheni, saimme terassin kaiteita vaille valmiiksi vappuviikonloppuna. Tippa linssissä hehkutin sitä jo instassa ja Facebookissa: se on ihana, ihana, IHANA ja juuri sellainen kuin oltiin suunniteltu.

Kaiteet saattavat edistyä helatorstain aikana. Ja ensi kesänä itse terassi ja kaiteet saavat väriä ylleen, mutta tämän kesän ajan niiden pitää antaa kuivahtaa. Vähän harmi, oltaisiin haluttu tämä nyt heti valmiiksi, mutta minkäs teet.


Mie saan nyt tarttua työkaluihin (pensseliin) ja alkaa öljyämään noita terassikalusteita, ne ovat taas parin vuoden tauon jälkeen päässeet huonoon kuntoon. Ostin tällä kertaa mustalla sävytetyn puuöljyn, saas nähdä, mitä tulee!

Ostimme terassille myös tuon ruusun, sille uuden ruukun ja meille kaikille kauan puhutun päivänvarjon, jolle mies näppärästi nikkaroi jalan. Terassi alkoi heti tuntua ihan valmiilta, vaikka ne kaiteet puuttuvatkin.

Kuvat Plantagen

Kuvat Plantagen

Haaveilen terassille muutamasta uudesta ruukusta, ainakin amppelista ja tuollaisista seinäruukuista. Sain tosin huomata harmikseni, että kaikki kiva on aina kallista: mustat ruukut tuntuvat maksavan tuplaten muihin vaihtoehtoihin verrattuna. Noo, pikkuhiljaa...

Viime kesänä alkanut innostukseni kaikesta mustasta pihalle ei osoita laantumisen merkkejä. Kaikkien kasvi- ja kukkapenkkihaaveitten lisäksi haluaisin varmaan kilometrin tuota puista koristerimaa ja peräkärrillisen mustaa koristekatetta ja -kiviä, ne ovat näyttäneet niin hyvältä kukkapenkeissä ja helpottaneet niiden siistinä pitämistä.

Ylin kuva Hong Kong, muut Kekkilä

Myös viime kesänä hankittuja kasvilavoja olisi tarkoitus hankkia pari lisää, niin kivoja ne olivat. Kasvien kasvua oli hauska seurata Ellun kanssa ja päivittäisten vitamiinipommien lisäksi saimme hiukan satoa pakkaseenkin.

Kuva: Biltema

Terassin valmistumisen jälkeen taidamme siirtyä etupihan kimppuun. Se on omituinen talomme ja tien välissä oleva läntti, joka on aikamoista hukkatilaa ja näyttääkin varsin karmealta. Sinne pitäisi hankkia paremmat aitakasvit ja ehkä perustaa jonkinlainen iso kukkapenkkikin. Tämä projekti ei yhtään innostaisi, mutta se lienee näitä Pakko tehdä ettei joka päivä tarvitse sitä harmitella -juttuja. Eipähän sitten muuta kuin ideoita kehittelemään..

Ai niin, kesän yhtä pakollista hommaa varten löysin pari viikkoa sitten Ikeasta maailman hienoimman kastelukannun! Juuri tällaisista esineistä tykkään, kauniista ja käytännöllisistä. :)
Kuva: Ikea


Onko täällä muita pihahörähtäneitä? 

2 kommenttia:

  1. No kyllä vain pihakuumetta on ilmassa täälläkin! Ainut vaan, että piha puuttuu. Paremman puutteessa oonkin jo suunnitellut täyttäväni parvekkeen kukilla ym.. ja tuollainen varjo olisi ihana. Mahtuiskohan sekin sinne :D Tuo teidän terassi on kyllä nyt jo niin kiva, kyllä kelpaa viettää kesäpäiviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin oli aikanaan parvekkeella varjo, tosin hiukan pienempi, hyvin mahtui. ;)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!