keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Iloiset päivät Muumimaailmassa
Terkut Muumimaailmasta!

Tänä vuonna ainoa mummilaa isompi kesälomareissumme suuntautui Naantaliin, ainoana etukäteen ajateltuna reissukohteena Muumimaailma. Varasimme taas vuokrahuoneiston Naantalin matkailun kautta sekä kahden päivän muumirannekkeet: aioimme nauttia muumeilusta oikein urakalla!
Ellu ei ole mikään valtaisa muumifani, hän tuntee kyllä hahmot, mutta mistään suurten idolien kohtaamisesta ei nyt ollut kysymys. Hän viihtyi kuitenkin älyttömän hyvin, kuten me vanhemmatkin. Muumimaailma on meistä edelleen äärettömän kaunis, siisti ja hyvin toteutettu paikka, jossa tekemistä riittää.


Tänä vuonna pääsimme kokemaan muumien kotilaaksen kahdenlaisessa säässä, niin harmaana ja hiukan tihuttavana kuin todella kauniina ja aurinkoisena. Meillä oli sadevaatteet mukana repussa, mutta niitä ei sentään tarvittu. Harmaana päivänä Muumimaailmassa oli erityisen ihanaa, kun kaikissa esityksissä oli tilaa eikä muumien luokse useinkaan ollut ruuhkaa. Tosin kyllä halailut ja tervehtimiset onnistuivat hyvin aurinkoisellakin kelillä, eikä väenpaljous kauniina päivänäkään haitannut, saarella tapahtui koko ajan jotakin useammassa paikassa, joten kaikki eivät parveilleet esimerkiksi muumitalossa tai Aliisan lentoesityksessä yhtä aikaa.
Ellusta parhaita juttuja olivat taas laivojen uittaminen, sekä uutuutena liukumäet. Lisäksi tyttö oli innostunut seuraamaan esityksiä ja aina, kun näytelmän kuulutettiin alkavan Emma-teatterissa, ilmoitti Ellu, että meidän oli kiireesti lähdettävä sinne. Ja mikäs siinä, ne olivatkin oikein hyviä esityksiä!


Kahden päivän aikana ehdimme syödä saarella niin hampurilaisia kuin munkkeja ja pannukakkuakin. Kaikki oli oikein hyvää! Toisena päivänä käväisimme syömässä lounaan Naantalin puolella.  Omien eväiden syöminen olisi onnistunut Muumimaailmassa hyvin, mutta tällä kertaa meillä oli mukana vain vesipullo ja hiukan pähkinöitä.
Liikuimme Muumimaailmaan ja siellä vain jalan, majoituksemme oli suht lähellä saarelle johtavaa siltaa. Sillalla Ellu hyppäsi välillä isänsä reppuselkään. Muumimaailmassa pärjää kyllä rattailla, mutta liikkuminen on kyllä paljon mukavampaa ilman niitä. Pari kapeaa satupolkua pystyy ilmeisesti kiertämään vaikka pyörätuolilla, mutta ei se kovin kevyttä hommaa ole.


Raskausviikolla 34:kin Muumimaailmassa jaksoi varsin hyvin - illalla kyllä tiesi kävelleensä!


Muumien ja heidän asuinpaikkojensa lisäksi ihastelua herättää aina saaren luonto. Meri, kalliot ja villinä kasvavat kasvit olivat meidän perheestä ihania, samoin saarella runsaina viihtyvien lintujen tarkkailu. Muumimaailmankin kokoisen elämyspaikan rakentaminen saarelle on tehty todella kauniisti, keskellä polkua saattaa kasvaa puu jne.


Miusta Muumimaailma on aikuisellekin ihana paikka, koska siellä pääsee puuhaamaan lapsen kanssa, hassuttelemaan ja keskustelemaan. Huvipuistotkin ovat omalla tavallaan ihania, mutta tällaisiin elämyspuistoihin pääsee heittäytymään ihan eri tavalla mukaan. Meillä heittäytymisessä auttaa, kun aikuisetkin pukeutuvat tilanteen vaatimalla tavalla ja pakkaavat vain tärkeät tavarat näppärästi reppuun, niin käsilaukut eivät ole tiellä, kun uittaa laivoja tai tasapainoilee paljasjalkapolulla. 

Matkamuistoiksi Ellu valitsi kaksi päivää ihailemansa pallon. Ja naama loisti kuin Naantalin aurinko? 

Me aikuiset olisimme voineet viettää Muumimaailmassa hyvin vielä ainakin puolikkaan päivän: Ellulle kaksi taitaa riittää ihan hyvin. ;) "Isi, minun jalkani eivät jaksa enää kuljettaa miua.."


Taisi välittyä, että meillä oli IHANAA? 

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä tosi kivalta reissulta! Kuvista olen aina ihaillut ja haaveillut myös joskus matkaavani Muumimaailmaan. Ehkäpä ensi kesänä sitten, kun pitemmät autoreissut sujuvat ilman inhoja supisteluja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä jatkuviin suppareihin. :/ Miulla autossa istumista auttaa muuten Doomoon imetystyyny!:D   Poista
 2. Ihanaa että teilläkin oli mahtavat päivät Muumimaailmassa.♥ On se kyllä niin kiva paikka niin lapsille kuin vanhemmillekin. :)

  VastaaPoista
 3. Oooh, tuonne minäkin vielä joskus meen. Ihan varmana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Mie olisin varmaan jo jossain kohtaa raahannut miehen tuonne ilman lapsiakin, ja olihan siellä aika paljonkin suomalaisia, japanilaisia ja kiinalaisia aikuisia ilman lapsia matkassa. ;)

   Poista
 4. Voi ihana Ellu ♡ Ihanaa,että teillä oli onnistunut päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan oikein onnistunut kesälomareissu. :)

   Poista
 5. Kuulostaa ihanalta päivältä! Muumimaailmareissua odotan itsekin tässä tulevina vuosina. Ellu on varmasti juuri täydellisen ikäinen muumimaailmavierailja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuoden 2v3kk oli jo ihan hyvä ikä, tämä oli vielä parempi kun Ellu pystyi menemään kaikkiin liukumäkiin, mutta ehkä pari seuraavaa vuotta vasta olisivatkin loistavaa muumimaailma-aikaa. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!