lauantai 11. kesäkuuta 2016

Mennään junalla!


Ellu on toivonut junalla matkustamista varmaankin joulusta asti. Kun aloin itse tehdä jokapäiväistä työviikkoa, jäivät viikonloput reissaamiseen vähän liian lyhyiksi, ja jos lähdimme koko perhe johonkin, tuli se autolla paljon helpommaksi ja halvemmaksi. Tällaisten tylsien syiden takia Ellun toiveen toteuttaminen sai odottaa ensimmäistä kesälomapäivää: lähdimme junalla oikein Helsingin kautta kohti mummilaa.

Edellinen junareissu taisi olla alkusyksystä. Olihan se siis aika verestää muistoja!

Miullakin on nykyään Kånken! Ostin sen hoitorepuksi, mutta oikein hyvin se palveli reissureppunakin

Varasin paikat Ellun toiveen mukaisesti leikkivaunusta. Söimme aamupalan, saimme Ellullekin matkalipun (kiva, että niitä pahvisia lastenlippuja vielä annetaan! Ne olivat itsellenikin todella tärkeitä lapsena) ja Ellu painui leikkimään leikkipaikkaan. Seuraksi sattuivat mukavat veljekset ja kolmikolla olikin oikein hyvät leikit. Kuuntelin hyvin sivistyneitä "minne sinä olet tänään matkalla" -keskusteluja ja mietin, että pikkunyytistämme on kasvanut aikamoinen social butterfly.

Olisimme voineet vaihtaa jo aiemmin lähijunaan, mutta kun kerta mahdollisuus oli, matkustimme tosiaan Helsinkiin asti. Saimmepahan olla pidempään leikkivaunussa. ;)


Kävimme Helsingissä parissa kaupassa, ihmettelimme päärautatieasemaa ja nappasimme seuraavaa junamatkaa varten eväät. Päiväsaikaan olimmekin jo mummilla, joka asuu näppärästi junapysäkin vieressä. Siksi Ellu varmaan osaa ollakin junista kiinnostunut, täällä mummilassa kun näkee niitä kerran tai pari päivässä.

Salaattibaarit ja paistopisteet, lapsiperheen reissun pelastajat! 

Täällä mummilassa junajutut ovat jatkuneet, tänään nimittäin vietimme Ellun tädin kanssa päivää rautatiemuseossa Hyvinkäällä. Siitä juttua tulevina päivinä!

Tykätäänkö teillä junamatkustamisesta?

5 kommenttia:

 1. Hih, kuulostaa tutulta! Meillä molemmat ovat aivan fiiliksissä junamatkustamisesta. En ole ihan varma, kumpi on reissaamisessa parempaa: eväät vai leikkivaunu. :D

  VastaaPoista
 2. Kysy vaan kuinka paljon junamatkailusta tykätään! Idulle ei kannata junista puhua, jos ei oikeasti olla semmoiseen menossa. Muuten alkaa hirmuinen tohkaaminen ja höpinä. Ja yllättävän kivasti on meillä junamatkat menneetkin, kun nehän ei sitten mitään ihan lyhyitä olekaan... Oulu-Imatra -väliä siis olemme reissanneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie muistan, että teillä on junafani. :D Ja hyvä niin, onhan tuo väli sen verran pitkä, että siitä on hyvä nauttia!

   Poista
 3. Juna on paras! Bonsku nyt ei sitä vielä osaa toivoa, mutta minusta se on kaikkein miellyttävin tapa matkustaa lapsen kanssa. Leikkivaunu on kiva paikka jo tuollaisella vauva-vaapero-taaperolle.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!