maanantai 13. kesäkuuta 2016

TerassiKun ostimme talomme ja sen mukana pihamme, ei ensinäkymä kotiin tullessa ollut kovin kutsuva. Pitkää ja laatikkomaista taloamme ympäröi pihasora, jota puolestaan ympäröi tasainen nurmikko vailla istutiksia. Ulko-ovelle johti kaksi harmaata betoniporrasta ja siinäpä se sitten olikin.

Viime kesänä istuttelimme pihaan kukkia ja pensaita ja suunnittelimme terassia etuoven yhteyteen. Kaukaa viisaina teimme hiukan maansiirtotöitä valmiiksi ja tänä keväänä päästiin heti lumien sulettua rakentamaan: tai siis mies pääsi, sattuneista syistä.


Suunnittelu kannatti, terassista tuli juuri eikä melkein sellainen kuin haluttiin! Sisääntulo muuttui paljon kutsuvammaksi, ylipitkän oloinen talo tuntui lyhenevän, saimme oikein kivan oleskelupaikan ja sora-aluekin pieneni. Ja miten hyvin kaikki kulkureitit ja nuo rappuset tulivatkaan! Nautin niistä joka kerta kun tulen kotiin. Pieniä asioita, ja silti niin isoja.
Väritys on vielä kesken: kestopuusta rakennetun terassin annetaan kuivia ensi kesään. Silloin sen kansi öljytään tumman harmaaksi ja kaiteet maalataan valkoisiksi.

Hiukan mietimme jonkinlaisen katoksen tekemistä terassin päälle, mutta se jäi vielä kehkeytymään. En oikein haluaisi perinteistä valokatetta, mutta emme halua peltikatettakaan, koska se varjostaisi muulloin kuin kesällä keittiön ikkunaa aivan liikaa. Hankimme sen sijaan suuren päivänvarjon. Pitänee suunnitella ja pohtoa asiaa tulevina vuosina.
Toukokuisten hellepäivien ansiosta olemme jo tähän mennessä syöneet terassilla tuplasti enemmän kuin viime kesänä. Meillä on grillikin tuossa pihasoralla terassin vieressä. Toivottavasti lämpimät kelit tulisivat pian takaisin, että pääsisimme takaisin ulkoruokailuun!

Öljysin vanhat tiikkiset terassikalusteemme tummemmiksi ja värjäsin auringossa haalistuneet päälliset pesukoneväreillä. Mies nikkaroi kuntoon netin Annetaan -palstalta saadun säilytysarkun, joten terassin kalustus syntyi varsin edullisesti. Jossain kohtaa varmaan hankimme nykyisen kaluston tilalle ihan ruokapöytäkorkuisen pöydän ja tuolit, niin ruokailu muuttuu ainakin lapsille helpommaksi.
Muutama pikkujuttu puuttuu vielä terassin sisustuksesta, joten palailen terassijuttuihin varmasti vielä kesän aikana. Ja sitten ensi kesänä, jolloin varmaankin saan jännetuppitulehduksen ja tenniskyynärpään kaikesta öljyämisestä ja maalaamisesta. :D

Mitäs tykkäätte?

6 kommenttia:

 1. No on kyllä kivan näköinen terassi! Uskon kyllä, että ilman terassia on talo ollut aika alastoman näköinen. Nyt näyttää just täydelliseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Talo oli tosiaan kuin legotalo, sellainen tasapaksu möhkäle ennen tuota terassia. Odotan kyllä tosin ensi kesää, että päästään maalaamaan tuo: sitten se istuukin taloon paremmin. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin miustakin, jos se ei postauksen hehkutuksesta välittynyt. :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin miustakin! Saas nähdä, milloin uutuudenviehätys katoaa. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!