sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

"Äiti, minä olen ihan kyllästynyt mustavalkoiseen."


Meillä oli Ellun kanssa keskustelu vaatteista. Tyttäreni ilmoitti miua katsellessaan, että on "ihan kyllästynyt mustavalkoiseen. Siulla on äiti liikaa mustia vaatteita. Värit on kauniita."

No onhan ne, mutta kun pari vuotta sitten päätin alkaa panostaa vaatteissani enemmän laatuun kuin määrään, niin väritkin vähenivät. Ostan mieluummin sen laadukkaan (ja yleensä siksi hintavamman) mustan neuletakin tai hameen kuin vaikkapa oranssin, koska sille on enemmän käyttöä eikä siihen kyllästy - ellei sitten ole kolmevuotias, joka nykyään katselee äitiään kaiket päivät.

Näitä olen raskausaikana käyttänyt kai yliannostukseen asti?


Mustan ja valkoisen lisäksi pidän keltaisesta, vihreästä, tummanlilasta ja tummansinisestä, ja ne sopivatkin miulle. Muita, iloisempia värejä käytän sitten lähinnä korvakoruissa, koska niskani ei enää tykkää rakastamistani isoista kaulakoruista, jotka aiemmin toivat asuun väriä.Kävimme Ellun kanssa alennusmyynneissä ja ostinkin pari mekkoa syksyä ja imetystä ajatellen. Kysyin huvikseni Ellun mielipidettä äidin mekoista ja Ellu valitsi aina ne ei-mustavalkoiset vaihtoehdot ja yritti ehdottaa miulle iloisen shokkioranssia haalariasua. Ei kiitos nyt kuitenkaan. :D

Vaikka lapseni ei miun vaatteista päätäkään, niin olen nyt kuitenkin yrittää lisätä vaatteisiini vähän väriä. Kesälomareissulle pakkasin kahdesti, ensin niitä näppärästi yhdisteltäviä mustavalkoisuuksia ja sitten kaikkea värikkäämpää, mikä nyt vain mahtui päälle. Viime aikoina olenkin saanut Ellulta kovasti ihasteluja kauniista vaatteistani. ;)

Kieltämättä odotan hiukan syksyä ja aikaa ilman vauvamahaa (tosin sen mahan muisto varmasti roikkuu mukana pitkään..), ja kirppareitten lisäksi esimerkiksi Noshin uutta mallistoa, että saisin jotain kivaa ja VÄRIKKÄÄMPÄÄ kotiäitipäällepantavaa. Katsotaan, kuinka energia vauva-arjessa riittää oman ulkoasun miettimiseen, mutta toivottavasti edes hiukan.

Löytyykö muita mustavalkoiseen jumittuneita? Saanko vertaistukea? :D 

5 kommenttia:

 1. Miä ainaki huomaan, et nyt oon alkanu enemmä pukeutua mustaan. Sen jälkeen, kun vaattekaappi meni suurimmaksi osaksi uusiksi, on musta tai luonnoläheiset värit tullu enemmä pukeutumiseen. Ja ehkäpä siksikin, että ne on helppo yhdistellä keskenään. Musta on myös aina perusvarma. Valkoinen on itelleni vähän turhan arka väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin valkoinen on aika vähissä, lähinnä raidoissa ja kuvioissa sitä näkyy, koska miehän sotken. :D

   Poista
  2. Jos itsekin erehtyy laittaa kokovalkoisen paidan, niin nopeasti jotakin syliin tippuu ;) Mut muutamia valkoisiakin paitoja on, lähinnä toppeja ja jotain pitsipaidan tyyllisiä :)

   Poista
 2. Minulle kun ei tuo musta oikein sovi, niin en sikäli voi samaistua MUTTA oma kaappini on huolestuttavan tummansininen :D tänäänkin tais olla päästä varpaisiin (paitsi ruskeat asusteet). Hups. Se on mun mukavuusväri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin tykkään tummansinisestä ja olen ajatellut nyt syksyllä panostaa enemmän siihen. Ja vihreään. Aivan varmasti nekään eivät kelpaa Ellulle, miun pitäisi varmaan olla kuin My Little Pony silmää miellyttääkseni. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!