tiistai 12. heinäkuuta 2016

Ellu ja Sanna


Ellun lempilelu on jo pitkään ollut nukke nimeltä Sanna.

Jollein toiselle Sanna voisi olla ihan tavallinen Baby Born -nukke, mutta Ellulle se on selvästi paljon enemmän. Se on kuin kaveri tai sisko. Sanna on usein Ellun leikkikaverina pihalla ja aina sadepäivinä meidän on pakattava Sanna omiin nukenrattaisiinsa ja lähdettävä kävelylle. Sanna on päässyt mukaan kylpyyn, päiväkotiin, kylään ja kauppaan ja Ellun suurimpia haaveita on, että hän saisi ottaa Sannan nukenrattaissa mukaan kaupungille.


Vaikka Sanna kolautteleekin päätään joka paikkaan ja unohtuu välillä ties minne, se on selvästi eri asemassa kuin muut Ellun lelut. Se ei ole lelu tai edes nukke, vaan se on Sanna. "Sannakin varmasti haluaisi...", "Sanna ei pidä, kun..." ovat meillä aika usein kuultuja lauseita.

Ellu ei usein pyydä mitään, mutta Sannaan liittyviä juttuja hän pyytää. Sannalle on pitänyt saada mekko, kengät ja haalari, ja toivelistalla on pieni nuken kypärä. Leikki tarvitsee toki välineitä, joten Sannalla tosiaan on pikkiriikkiset kengät, potta ja jopa kypärämyssy. Ja vaippoja, koska Sannahan saattaisi muuten pissata housuun.


Vaikka vaatteet ja välineet tuovatkin leikkiin uusia sävyjä, niin Ellusta kivointa on puuhata Sannan kanssa arjen juttuja. Sannalle tehdään hiekkapeitto (Hulda-kulta, tästä pääsee rannalle -kirjan innoittamana),
 Sannakin saa keinua ja hänet autetaan kiipeämään takapihan kivelle, ja Sannan kanssa kerätään kukkakimppu äidille. En ole oikein varma, että olenko mie Sannankin äiti vai kenties mummo, mutta sain joka tapauksessa yhdessä kerätyn kimpun.Mummilta saatu Baby Born oli pitkään nimetön, pitkän harkinnan jälkeen Ellu sitten nimesi sen Sannaksi ilmeisesti Sanna-kirjojen mukaan, ja Sannana se onkin pysynyt kohta vuoden. Saas nähdä, saako se joskus ihan uusia hienoja prinsessanimiä, itse ainakin nimesin myöhemmällä iällä nukkejani vaihtuvasti ja nimi oli sitä hienompi, mitä enemmän C-kirjaimia siinä oli.

Mikä oli teidän lempilelunne? Tai millä lapsenne leikkivät nyt? 

8 kommenttia:

 1. Muistan miten mulle se kaikkein tärkein lelu oli myös Baby Born nukke, jonka sitten nimesin Katariinaksi. Se oli musta niiiin hieno nimi se! Siltä löyty kanssa potta, tuttipullo ja vaippoja ja kun tutti hävisi niin isä veisteli sen puusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla ei ikinä ollut Baby Bornia, ja olin parille kaverille tosi kateellinen! :D

   Poista
 2. Mun lempileluja olivat pikkuautot ja niillä oli jokaisella oma nimi. :)
  Autoja on öpaut noin 50-70 kappaletta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin oli pikkuautoja! Parhaita olivat ne, jotka ajoivat itsekseen kun niitä ensin vetäisi lattialla taaksepäin.

   Poista
 3. Hauska seurata Ellun leikkejä! Minä leikin pienenä enemmän pehmoleluilla kuin nukeilla. Saa nähdä, millä Bonsku leikkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie leikin poneilla ja barbeilla, välillä nukkeja tarvittiin koti- tai koululeikkiin, mutta samanlaista nukenhoitoa en harrastanut kuin Ellu. :D

   Poista
 4. Ihana Ellu! Hänestä tulee varmasti huolehtivainen isosisko kun tykkää Sanna-nukkeakin hoitaa. :)

  Minun lempilelujani taisivat olla nuket ja barbit.

  Sennin lempileluja tällähetkellä ovat nuket ja pikkuautot, myös kaikenmaailman kassit ja pussukat pitää aina tunkea täyteen leluja ja niitä raahataan pitkin kotia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barbit olivat kyllä ihania!

   Hahaa, Ellullakin oli tuollainen leikki keväällä! Päiväkodissa leikkivät kai viikkojen ajan kaverin kanssa reppujen pakkaamisleikkiä, ja sama jatkui sitten kotona.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!