maanantai 18. heinäkuuta 2016

Lähde Lappeenrantaan seurakseni mun


Ellun odotusaikana aloin seuraamaan muita raskaus- ja vauva-aiheisia blogeja. Nimimerkit Oo ja Millam kirjoittivat blogeja omasta elämästään ja esikoistensa odotuksesta ja vauvavuodesta, ja vaikka asumme eri puolella Suomea ja olemme muuten aika erilaisia tyyppejä, niin jotain TODELLA yhdistävää meillä oli. Oo ja Millam eivät bloggaa enää, mutta välillämme lentävät Messenger-viestit useita kertoja päivässä ja olemme aiemmin tavanneet pari kertaa. Tänä kesänä treffit sovittiin tänne meille ja saimmekin viettää porukassa oikein kaksi päivää!

Treffit olivat oikein onnistuneet. Lapsiksi kasvaneilla blogivauvoilla oli keskenään hyvät puuhat ja äidit ja isätkin viihtyivät hyvin yhdessä. Meillä ainakin oli miehen kanssa (taas kerran) tunne, kuin olisimme tavanneet sukulaisia tai ihan samassa kaupungissa asuvia tuttavaperheitämme, eikä toisella puolella Suomea asustavia vieraita.


Paikkakuntalaisina meillä oli kyseenalainen kunnia esitellä Lappeenrantaa. Ajattelin jakaa muutaman vinkin teillekin, jos olette näille kulmille suuntaamassa tai aiotte viihdyttää täällä vieraita. Osan jutuista kerkesimme tehdä nyt kahden päivän aikana, osa on ihan yleisiä vinkkejä. :)

Tänne "meille" kannattaa ehdottomasti tulla kesällä, kun puistot ovat vihreitä ja Saimaa lämmin.

Linnoitusta

Kaupunkiin tulevat vieraat viemme aina satamaan, joka näin pienessä kaupungissa on kävelymatkan päässä keskustasta. Siellä syödään vedyt (kananmuna-kinkkutäytteiset lihapiirakat) ja katsellaan ihmisiä. Vieraiden iästä riippuen voidaan sitten suunnata hiekkalinnalle katselemaan hiekkaveistoksia tai kaivamaan hiekkalaatikolla, tai kävelemään sataman kupeessa nousevaan Linnoitukseen ja piipahtamaan sen putiikeissa. Linnoituksesta löytyvät myös taide- ja maakuntamuseo (Etelä-Karjalan museo), sekä ratsuväkimuseo. Linnoituksen museoihin on saatavilla yhteislippu.

Me syömme miehen kanssa aina vedyt savukinkulla ja Ellu atomin kananmunalla. Hyvin maistuu!
Tänä kesänä hiekkalinnan teemana ovat ritarit


Sataman kupeesta löytyy myös kaunis Wolkoffin talomuseo, jossa on nähtävillä kaupungissa kauan asuneen kauppiasperheen kotielämää. Perhe oli ortodoksinen, joten erityisesti pääsiäisen aikaan museossa kannattaa vierailla!

Näin kesäisin Lappeenrannan näkee parhaiten katujunan kyydistä. Kannattaa nousta kierrokselle, niin näkee, kuinka täällä tosiaan on Saimaata vähän joka kulmalla ja kuinka ratsuväki ja armeija ovat maisemaan vaikuttaneet.

Myllysaaren perhepuisto sijaitsee kävelymatkan päässä satamasta ja sieltä löytyy mukava uimaranta ja kaikenlaista rentoa ulkopuuhaa. Myllysaaren kupeessa on myös koirien uimaranta, jos jollain sattuu olemaan karvainen kaveri mukanaan.

Vesitornin lähettyvillä on lasten liikennepuisto, jossa saa ilmaiseksi huristella polkuautoilla. Ajelu sopii 3-12 -vuotiaille, nuoremmatkin saavat toki koittaa, ja puistossa on myös leikkipaikkoja.

 

Keskustasta löytyy ihan mukavasti kauppoja ja pieniä kauppakeskuksia on parikin. Seppälöiden ja muiden todella tuttujen lisäksi Lappeenrannassa on Sisustus K&K  - wanhan ajan sisustuskauppa ja Sisustajan Onni, joissa itse tykkään käydä, molemmat keskustan ostoskeskus Iso-Kristiinassa tai aivan sen kupeessa. Torin lähettyvillä on hyvä Askaretta -sisustuskauppa.

Kaupungista löytyy useampikin ruokapaikka, tutuimpana Rosso ja Rax, mutta jos haluaa kokeilla vähän jotain muuta, niin suosittelen satamasta Wanhaa makasiinia (pizzaa ja pihvejä kauniissa ympäristössä), keskustasta Angusta (erinomaiset pihvit ja myös maistuvat lastenannokset) ja Iso-Kristiinasta Tang Capitalia (aasialaista ruokaa niin listalta kuin buffetistakin). Lasten kanssa Tang Capital, Olé ja Iso-Kristiinan Daddy's Diner ovat kivoja paikkoja.

Wanha Makasiini

Kahvia kannattaa juoda paitsi satamassa tai kauppatorilla ihmisiä katsellen, myös keskustan konditoria Aleksanterissa , turkkilaistaustaisessa Caffe Violetissa ja sataman vieressä linnoituksessa olevassa Majurskassa.

Jos aikaa on käytettävissä enemmän, kannattaa nousta paattiin ja lähteä satamasta parin tunnin kanavaristeilylle ihmettelemään sulkuja ja ihastelemaan maisemia. Ja täältä tosiaan pääsee ilman viisumia Viipuriinkin, kun matkustaa laivalla. Se tosin vie useamman tunnin kumpaankin suuntaan, joten en suosittelisi ihan pienen lapsen kanssa, vaikka pari vuotta sitten bongasinkin laivalta pienen leikkinurkan. Kaksituntinen kanavaelämys oli ainakin meidän porukan kolmevuotiaille aika maksimi. :D
Sulkua ihmettelemässä

Kanavaa


Jos käytössä on auto, niin noin viidentoista kilometrin päässä keskustasta on ihana Pulsan asema, jossa vanhassa asemarakennuksessa voi kakkupalojen nauttimisen lisäksi tehdä sisustusostoksia. Asemalla voi myös yöpyä.


Me emme nyt vieraittemme kanssa ehtineet katujunaan, mutta meinaamme kyllä oman perheen kesken hypätä junan kyytiin lähiaikoina! Välillä on ihan kiva leikkiä turistia omassakin kotikaupungissa. ;)

(Kiitos visiitistä, Oo ja Millam, nähdään taas! <3)

4 kommenttia:

 1. Ihanaa että blogin kautta löytää uusia ystäviä.♥
  Itsekin olen muutaman aarteen löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaamisen parhaita puolia on kyllä tutustua uusiin erilaisiin ihmisiin, vaikka vain blogien kautta. :)

   Poista
 2. Kiva postaus. Saa vähän kuvaa kaupungista vaikken ole käynytkää.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin on kiva lukea tällaisia, en kauheasti ole Suomessa reissannut niin pääsee vähän lukemaan eri paikkakunnista. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!