lauantai 30. heinäkuuta 2016

Loppuraskauden ajatuksia

Laskettuun aikaan on 10 päivää. Elän ajatuksessa ja toivossa, että tämä kuopus syntyy pari päivää lasketun päivän jälkeen, mutta voihan hän syntyä vaikka huomenna.

Olimme koko perhe neuvolassa ja terkkarin mukava sijainen kyseli raskaudesta ja fiiliksistä kaiken alusta loppuun. Jännittääkö? Joko tuntuu, että vauva saisi syntyä? Millä mielin odotan toista synnytystä?

Kotiutumisvaatteita

Odotan kyllä, että näen vauvan ja saan hänet ihan oikeasti syliini. Kotonakin kaikki alkaa olla valmista, kaikki alkaa olla ostettu, miehen synnytyseväätkin. Ellu on ollut tohkeissaan kun on päässyt valitsemaan vauvalle puklurättejä (kissa-aiheisia toki), unikaverin (vaaleansinisen Ainu-pupun) ja tutteja. KappAhlissa hän marssi suoraan Newbie-hyllylle ja ilmoitti, että siskolle olisi ostettava harmaa kukkamekko. Äitinsä tytär. ;)

Viime kerralla tutuiksi tulleiden juttujen lisäksi olisi sitten se vieraampi maaperä. Äkkilähdön varalta on varattu pakastimeen ja kaappeihin helppoa ruokaa Ellulle ja lastenhoitajalle ja Ellun saaman lääkekuurin annosta pitäisi kirjoittaa ohjeet ylös. Tämä on se kohta, joka miua eniten koko synnytyksessä huolettaa: miten Ellun hoito järjestyy? Jos vauva pysyy mukana laskettuun aikaan asti, mummi saapuu hoitajaksi kolmen tunnin matkan päästä - mistä ihmeestä mie osaan ennustaa pyytää mummin meille valmiiksi? Tai mitä, jos synnytys alkaakin vauhdilla? Tai jos se alkaa epäselvällä supistaa, supistaa, oho, nyt se loppu -vaiheella?

 Jos vauva syntyy ennen laskettua päivää, joudumme soittelemaan useampaan puhelinnumeroon hätääntyneitä puheluita - oletko paikkakunnalla, oletko töissä, pääsetkö tulemaan.. Hoito kyllä järjestyy, mutta miua stressaa, kun en tiedä, kuka hoitaja sitten on, enkä ole pystynyt Elluakaan valmistelemaan asiaan.

Oma olo on aika hyvä. Toisaalta huomaan, että synnytys lähestyy: maha on laskeutunut alemmas, olen taas alkanut valvoa öisin ja alakerrassa tuntuu satunnaisesti kaikenlaista tuikkimista. Olo on kuitenkin energinen ja aika vaivaton, ja olen aika luottavainen, että tämä vauva ei synny ihan vielä. Ellu varoitteli itsestään viikon verran yksittäisillä kipeillä supistuksilla, toivon, että tämä tekisi äidilleen samoin.

Hiukan ärsyttää, että Ellusta olin valmis vauvaan mikä päivä tahansa jo monta viikkoa ennen synnytystä. Nyt tämän Ellun hoitoasian vuoksi en todellakaan ole. On ikävää, että toivomme miehen kanssa molemmat, että vauva pysyy mahassa vielä ainakin 10 päivää: olisi ihanaa vain rennosti odotella ja ottaa päivä kerrallaan.

Mutta, näistä pienistä harmeista huolimatta, tämä raskaus on ollut ihana. Kaikki on mennyt hyvin ja sekä pahoinvointi että harjoitussupistukset olivat siedettäviä, muuten olenkin voinut tosi hyvin. Kaikki ultrat ja pienet potkut, mahan kasvaminen, vauvan vaatteiden ostaminen, nimen miettiminen, Ellun kasvava innostus ja kaikki.. Tämä on ollut ihanaa ja olen osannut nauttia tästä ajasta.

On hiukan katkeransuloista, että nämä elämäni viimeiset päivät pallomahana kohta päättyvät - mutta odotan kyllä jo ihanaa uutta elämääni kahden ihanan lapsen äitinä.20 kommenttia:

 1. Tsemppiä vielä viimeisiin hetkiin ja etenkin synnytykseen! <3 mä jännäsin myös juuri tuota esikoisen hoitoa synnytyksen aikana, sitä kun on hankala suunnitella tietämättä, milloin lähtö tulee. :D lopulta hoitokuviot järjestyi hienosti ja pääsin sairaalasta kotiinkin jo synnytystä seuraavana päivänä, joten ikäväkään ei ehtinyt kasvaa liian suureksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti täälläkin kaikki järjestyisi hyvin!

   Mie en ole yhtään osannut suunnitella, että milloin kotiutuisin. Pitää katsoa oma olo ja Ellun hoitoasiat, sekä kämppäkaveri osastolla. :D

   Poista
 2. Itseäkin eniten jännittää ja huolestuttaa se saadaanko pojalle hoitajaa. Ei olisi tosiaan kiva joutua synnärille yksin, mutta mä olen halunnut uskoa siihen että kaikki kyllä järjestyy. Tsemppiä viime metreille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen varautunut siihen, että voin joutua lähtemään yksin ja mies tulee sitten, kun hoitaja ehtii perille. Tosin jos pitäisi lähteä yöllä, niin en kyllä haluaisi mihinkään taksiin pressun päälle istumaan... :D

   Kiitos tsempeistä!

   Poista
 3. Mua kans jännitti esikoisen hoito synnytyksen ajaksi. Mummu oli ehkä vartin päässä tai sitten 3 tunnin päässä! Onneksi kaikki päättyi hyvin. Ihanaa loppuraskautta :) ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoisen kohdalla ei osannut arvostaa sitä, että ei tarvitse miettiä muiden lasten hoitoa. :D

   Poista
 4. Kääk miten nopeasti aika onkaan mennyt :O Ihanaa loppuodotusta! <3
  Mua mietitytti myös kaikkein eniten Kukkiksen hoito. Kaikki meni kuitenkin kivasti, vaikka mummu jouduttiin kesken yötä soittamaan pikapikaa meille :D

  Ellu on onneksi jo iso tyttö ja hänen kanssa voi ihan eri tavalla jutella aiheesta kun esim meillä oli kun Kukkis vasta täytti 2 Kirpun syntyessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu on sen verran herkkis, että ei olla oikein voitu jutella asiasta. Pari iltaa sitten kerroin, että joku yö äiti ehkä joutuu lähtemään sairaalaan kun vauva haluaa syntyä, ja nyt Ellu on iltaisin vähän nuupallaan kun pelkää, että mie häviän. Pahinta oli, kun luettelin listan nimiä ihmisistä, jotka saattavat olla täällä Ellun herätessä - hänelle olisi paljon parempi, jos pystyisin varmuudella sanomaan, kuka täällä sitten on.

   Poista
  2. Voi toista <3 Auttaisiko häntä yhtään tieto siitä, että pääsee hakemaan teitä kotiin? Meillä Kukkis oli ihan innoissaan kun hän sai tehtäväksi huolehtia, että vauvan istuin otetaan mukaan kun meitä haetaan sairaalasta :) Taisi vähän jopa unohtaa kaiken muun kum sai oman tehtävänsä.. heh.

   Poista
  3. Ollaan siitäkin puhuttu, mutta se yön aikana katoaminen tuntuu mietityttävän eniten. :/

   Olen kyllä varma, että mitään ongelmaa ei ole siinä kohtaa, kun voi varmasti sanoa, kuka aamulla herätessä on vastassa.

   Poista
 5. MITÄÄÄ siis enää 10 päivää! Ihan uskomatonta, että teillä on oikeesti lähtö millon vaan. Nauttikaa <3 Ja varmasti hoitokuviot järjestyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, uskomatonta!

   Synnytys lähipäivinä tuntuu kyllä tosi kaukaiselta ajatukselta! Odotan edes jotain ennakkovaroituksia ensin. :D

   Poista
 6. Ihanaa että olet pystynyt nauttimaan odotuksesta. On se niin ihanaa aikaa. Ja ajatella, pian teillä on h-hetki lähellä ja saat syliisi pienen tuhisevan vauvan.♥ Voi sitä tunnetta.
  Meitäkin jännitti paljon lasten hoitokuviot ja kuka on lähettämässä/ ottamassa vastaan kun koulu/eskari loppuu. Mutta Hugo sitten käynnistettiin, niin oli aikaa suunnitella kaikki järjestelyt. :)

  Tsemppiä kovasti viimeisiin päiviin.♥ Mä täällä jännään koska pieni päättää syntyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynnistyksessä olisi kyllä siinä mielessä puolensa!

   Kiitos tsempeistä!!

   Poista
 7. Huh ja hih, kohta teitä on neljä! Varmasti Ellun hoito jännittää mutta varmasti myös hoituu tavalla tai toisella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko luottaa siihen, että kaikki hoituu! Ja hoituuhan se, mutta olen kauhea etukäteisstressaaja..

   Poista
 8. Nopeasti tämä aika mennyt! Kohta teitä onkin neljä, jännittävää! Korjaan, neljä ihmistä ja kaksi karvakorvaa ;) Kuinka teidän karvakorvat ovat varautuneet? Ymmärtävätkö jo, että jotain tapahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä usko. :D Tai sitten ne miettivät, että joko taas. :D

   Koirien kanssa on tällä kertaa helpompaa, velvuutamme Ellun hoitajan hoitamaan nekin täällä meillä. :D

   Poista
 9. Ai kauheeta eikun ihanaa, joko se on niin lähellä! =)
  Vastahan sie ilmoitit raskaus uutisen. Kylläpä tuo aika rientää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, aika rientää! En ymmärrä, mihin talvi ja kevät, kesästä puhumattakaan, oikein katosivat!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!