sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Mökillä ja onkikisoissaMökillä viimeinkin!

Jos vauva olisi päättänyt syntyä ennen aikojaan, olisin (terveydellisten syiden lisäksi tietysti) surrut kahta asiaa: Muumimaailman missaamista ja mökille pääsemättömyyttä. Pari mökkireissua vain kuuluu kesään!

Olenkin jo monesti kertonut, että mökkeilemme isäni mökillä, jossa ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä, ja ateriat voi joko grillata ulkogrillissä tai paistaa tikun nokassa takassa. Ellun kanssa homma jo onnistuu (viime vuoden ekalla kerralla olimme tosin luovuttaa heti kättelyssä) ja meillä on mökillä mukavaa, itikoista ja ruoan kylmänä säilyttämisen mahdottomuudesta huolimatta.


Mökillä on tietysti päästävä saunaan ja soutelemaan. Itikoitakin on uhmattu niin sieniretkellä kuin uintia yritellessäkin: näiden sateiden jälkeen vesi on vain pahuksen kylmää ja itikatkin älyttömän nälkäisiä.


Mökkeilyn lomassa kävimme myös miehen suvun perinteisissä onkikilpailuissa. Ellusta kuoriutui innokas onkija joka peittosikin pikkuserkkunsa lastensarjassa kirkkaasti. Miun homma oli nostaa saaliit ylös ja irrottaa ne koukusta: yhteisvoimin saimme viisi ahventa ja yksi ahven nappasi mukaansa myös kolmikiloisen kiven, joka pääsee kotona kukkapenkkiin.

Kyseessä oli Ellun elämän ensimmäinen onkikilpailu ja toinen kerta, kun hänellä on onki kädessä. Geenit ja taistelutahto tuntuvat siis olevan kunnossa: "Mie ongin valaan ja voitan kaikki", hän julisti ennen kisoja. ;)

Palkinnoksi Ellu valkkasi komean kastelukannun

Mökkireissun päätteeksi pitäisi koettaa mahduttaa autoon myös pinnasänky. Iiks. Huimaa ajatella, että sen käyttäjä on ensi vuonna mukana näissä kesäriennoissa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!