perjantai 15. heinäkuuta 2016

Tykkimäki

Meidän lähihuvipuisto on Kouvolan Tykkimäki. Reissu Tykkimäkeen kuului sekä miun että miehen lapsuudenkesien ohjelmiin: parasta olivat väärinpäintalo, törmäilyautot ja myöhemmin vesiliukumäet ja Idän pikajuna. Oli siis hienoa saada viedä Ellukin samaan huvipuistoon!


Teimme pienen säästön ottamalla iltahupirannekkeet (käytössä klo 17-20) ja maksamalla ne netissä etukäteen (saman päivän aamuna). Kolme tuntia huvittelua riitti oikein hyvin, mutta olisihan tuolla huvipuistossa vaikka kuinka paljon tekemistä! Emme ehtineet nyt edes vilkaista leikkipuistoa, Mukkelis Makkelis -sisäleikkipuistoa tai Atreenalin -kiipeilyrataa, mutta laitteiden ja eläinten perässä olimmekin tuonne lähteneet. Olin kyllä vaikuttunut siitä, miten paljon tekemistä Tykkimäellä olisi. Kiva paikka alakouluikäisille ja sitä nuoremmille perheineen!


Ellun lempilaite oli Satujuna, jonka kyydistä itsekin tykkäsin pienenä. Tosin silloin melkein kolmekymmentä vuotta sitten tuo puu puhui ja junarata oli muutenkin hiukan erilainen. Oi aikoja!

Tykkimäellä oli varsin paljon laitteita, johon yli 90 cm pitkä pääsi itsekseen tai aikuisen kanssa. Alle 90 senttiset saivat ajella ilmaiseksi maksavan sisaruksen tai vanhemman kanssa kai kuudessa laitteessa. Ellu on yli 100 cm pitkä joten hän pääsi (tai olisi päässyt) ihan pikkulasten laitteiden lisäksi aika vauhdikkaisiinkin laitteisiin, ja niitä oli paljon. Vastinetta siis koko rannekerahalle!

Autorata oli miehen lempilaite lapsena

Laiteajeluiden lisäksi kävimme silittelemässä eläimiä Minimaatilalla. Se olikin ihana paikka, eläimiä sai ruokkia ja osan aitauksiinkin sai mennä silittelemään ja ihmettelemään.


Mukavan huvipuistoiltapäivän päätteeksi söimme hattarat ja ostimme lakua, se taitaa olla Kouvolassa pakollista. ;)

Raskaana oleva pärjäsi huvipuistossa toisen aikuisen kanssa oikein hyvin! Mihinkään pomputus- ja kieputuslaitteisiin en toki olisi edes päässyt, mutta karuselliin ja muihin rauhallisempiin toki. Sutjakammassa kunnossa oleva mies meni Ellun kanssa laitteisiin, joissa oli jonkinlainen turvakaari, mutta olisin mie osaan niistäkin ihan hyvin mahtunut. :D


Suosittelemme lämpimästi Tykkimäkeä, oli oikein onnistunut elämys!

6 kommenttia:

 1. Ei ole tullut koskaan käytyä Tykkimäessä, mutta tekisi kyllä mieli. Tuo ylösalaisin oleva talo näyttää jo yksissään siltä, että se olisi pakko päästä näkemään. :) Pitää katsoa jos joku kesä suuntaa tuonne.
  Meillä Särkänniemi on lähin ja siellä on tullut käytyä kun itse olin pieni ja nyt omien lasten kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkimäki on kyllä kiva paikka, toki pienempi kuin vaikka teidän Särkänniemi. :)

   Poista
 2. Nyt soi se Tykkimäen tv-tunnari päässä. :D
  Itse en ainakaan muista käyneeni Tykkimäessä, Linnanmäellä ja Särkänniemessä tuli lapsena käytyä. Tykkimäki kuulostaa kyllä kivalta paikalta, hauska tuo ylösalaisin oleva talo ja tuosta puusta tulee mieleen Tohtori Sykerön siirappipuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, se on aikamoisen tarttuva ja (ärsyttävä) renkutus. :D

   Poista
 3. Hauska sattuma tämä teksti. Nimittäin mies yllätti tänään ja käytiin extempore Tykkimäessä! Kyllähän siellä vahvasti lapsuus tuli mieleen ja itsekkin muistan, että tuo puu tosiaan puhui (kertoi satuja) satujunassa kun olin pieni. Ajat ja laitteet osin muuttuu, mutta hevoskaruselli ei ole muuttunut mihinkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin muistan sen puun jutelleen, ja että noista luukuistakin kurkki jotain puhuvia hahmoja. Harmi, ettei se toimi enää!

   Hevoskaruselli ei tosiaan muutu, eikä Idän pikajuna! Pari muutakin laitetta näkyi olevan entisellään, ihanaa nostalgiaa. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!