perjantai 1. heinäkuuta 2016

Vauvan odotusta perheenä

Viimeisenä päivänä mummilassa tajusin, että olimme siellä viimeistä kertaa kolmihenkisenä perheenä. Ensi kerralla meillä on mukana vauva.


Kävimme Muumimaailmassa ja Ikeassa viimeistä kertaa kolmistaan. Ellu vaikutti yhtä hämmentyneeltä kuin miekin kun puhuimme siitä, että ensi kerralla sisko ei matkaakaan äidin mahassa. Ihan oikeastiko se meinaa tulla tuolta joskus ulos? 

Ostin Ikeasta säilytyslaatikoita vauvan vaatteille, pitäisi alkaa pesemäänkin niitä käyttöä varten. Ensi viikolla mies ja Ellu käyvät hakemassa pinnasängyn varastosta maalta ja mie käyn viimeisessä lääkärineuvolassa. Raivasin jo ennen reissuunlähtöä kodinhoitohuoneesta tilaa vauvan tavaroille, nyt sitä tilaa pitäisi alkaa täyttämään. Kolmen ihmisen kamppeiden lisäksi pitäisi taloon saada ujutettua neljännen omaisuus. 

Ellu on halunnut ostaa siskolle mekon ja palikkatornilelun, joka on kyllä tarkoitettu kymmenkuisista eteenpäin, mutta mikäs siinä. Hän puhuu vauvasta oma-aloitteisesti jonkin verran ja tuntuu ymmärtävän, että meille kotiin ihan oikeasti ilmestyy vauva, mutta mikään mahansilittelijä tai potkujen metsästäjä hän ei ole. Siskon hikan hän on tuntenut, mutta oli enemmän kiinnostunut hengittämisen merkityksestä kuin siitä, että äidin vatsanahan sisäpuolella on ihan oikea elävä pieni verisukulainen.


Ensimmäisiä isosiskon elämään kuuluvia joustamisen ja luopumisen hetkiäkin on jo koettu. Ellun lempipuuhaa on läheisessä kylpylässä käyminen koko perheen voimin, mutta toukokuun uintiretken kohdalla kerroimme, että kyseessä olisi viimeinen reissu ennen syksyä (koska kesällä voi uida järvessä eikä loppuraskaana oleva äiti uskalla enää kylpylään). Ellun naama valahti, ja myöhemmin se valahti vielä enemmän, kun tytölle selvisi, että hän ei syksyllä pääsekään uimaan äidin JA isin kanssa vaan vain toisen, kunnes sisko kasvaa. Onneksi mieli parani kun Ellu järkeili itse, että kerta isin kanssa ja kerta äidin kanssa on KAKSI kertaa ja se on enemmän kuin yksi yhteinen reissu.. ;)

Olemme miehen kanssa edelleen varmoja, että Ellusta tulee hieno isosisko. Tosin olemme varmoja myös siitä, että pian perheessämme vanhemmilla riittää hommaa moninkertaisesti, tytöt varmasti pitävät meidät kiireisinä. Mies on (Ellun odotuksen tapaan) varma siitä, että kaikki tulee menemään hyvin, mutta itse pähkään hormonihuuruisena äitinä kaikenlaista, mikä ansaitsee jo ihan oman postauksensa.

Me vanhemmat odottelemme toista lasta rennoin mielin. Eniten mietintää vaativat Ellun syksyn kuviot (kerhoon, päiväkotiin vai ei minnekään), Ellun hoitokuviot kun on aika lähteä synnyttämään ja muutenkin arjen, erityisesti ensimmäisten viikkojen, pyörittäminen vauvan ja Ellun kanssa. Kuopusressukka, vähemmällä huomiolla jo kohdussa..

Sukulaistenkin tiedustelut raskaudesta ja vauvasta ovat olleet linjalla "Milloin se laskettu aika nyt on? Mites vanha Ellu silloin on? Mitäs Ellu tykkää, kun kotiin tulee vauva?". Kun viimeksi saimme raskausaikana paljon lastenhoitovinkkejä, vauvatavaraa ja hoitolupauksia, emme ole nyt saaneet muuta kuin Ellu uteluita siitä, aikooko hän sitten hoitaa vauvaa. Toinen lapsen-, lapsenlapsen- tai siskonlapsi ei selvästi olen suvustakaan kovin jännittävä asia muuta kuin Ellun kannalta.


Olemme heinäkuun ajan koko perhe lomalla ja tämä on kyllä niin uskomatonta luksusta, että olen kaikesta ihanuudesta tippa linssissä harva se hetki (kiitos, hormonit). Meillä on ollut ihana kolmen hengen perhe ja meillä on ollut upea arki yhdessä. Toisaalta tuntuu hiukan haikealta hyvästellä tämä aika, mutta luotan siihen, että neljästään meillä voi olla vielä mukavampaa. Kyllä tänne mahtuu, niin kotiin kuin perheeseenkin. 

9 kommenttia:

 1. Ihana postaus.♥
  Ellusta tulee varmasti mahtava isosisko.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin kyllä uskon siihen, mutta hiukan kauhistelen syksyä silti!

   Poista
 2. Ihana lukea mietteitäsi! Juuri tänään mietin mahdollisia seuraavia lapsia ja heidän asemaansa perheessä. Bonbon tuntuu vielä niin kovin pieneltä, ettei vielä, mutta sitten joskus. Hauska päästä seuraamaan teidän matkaanne nelihenkisenä perheenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tämä vähän päälle kolmen vuoden ikäero tuntuu ainakin nyt hyvältä. Ellu sai olla pieni ihan rauhassa ja nyt hän on ihan omassa tahdissaan kasvanut niin isoksi ja taitavaksi, että nauttii ja kaipaa muutakin tekemistä kuin vain vanhempien kainalossa oloa. Mutta katsotaan, kuinka nyt menee!

   Poista
 3. Ihana <3 Teistä tulee suloinen neljän hengen perhe! <3 Kaikki äidit varmasti pohtivat samoja asioita, mutta kaikella on kuitenkin aina tapana järjestyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikki järjestyy varmasti, ja lapset voivat sitten korjailla tuhoja psykoterapiassa myöhemmin. :D

   Poista
 4. Ihanaa odotusta sinulle ja koko perheelle ♡ :)

  Ellusta tulee hyvä isosisko! :)

  VastaaPoista
 5. Täällä on hyvin samankaltasia ajatuksia jo nyt, vaikka raskaus on vasta aika alussa.. Esikoinen tulee oleen 2v 2kk kun(jos kaikki menee hyvin) vauva syntyy. Tavallaan vaikea kuvitella vauvaa tähän "pakettiin", mutta eikö ne ruukaa paikkansa löytää <3 ja varmasti se sisarussuhteen kehittymisen seuraaminen on jotain aivan ainutlaatuista. Tsemppiä sinne loppuraskauteen! :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!