sunnuntai 14. elokuuta 2016

Ihanaa


Olen ihan rakastunut tuohon vauvaan, hän on ihana. Ja kaikki on sujunut mielettömän hyvin, kiitos miehen, joka passaa meitä ja viihdyttää isosiskoa suurimman osan ajasta.

Vauva oli kotiutuessa hiukan kellertävä ja kävimme kahtena päivänä antamassa verinäytteet arvojen seuraamisen vuoksi. Onneksi arvot kääntyivät itsekseen laskuun eikä tyttö joutunut lampun alle, se olisi merkinnyt aikamoista takaiskua niin toisiimme tutustumiselle kuin imetyksellekin. Imetykselle kuuluu aika hyvää: kuten Ellustakin, maito alkoi nousta aika myöhään joten lisämaito on kuvioissa, mutta hyvin pieninä määrinä. Oli uskomatonta käydä verikoereissuillakin ilman maitopulloa ja ai jesta sitä hämmennystä joka kerta, kun lapsi onkin imetyksen päätteeksi tyytyväinen ja jopa nukahtaa! Ellusta niin ei käynyt koskaan.

Ikää 3 vrk ja kellertävyys suurimmillaan

Yöt on nukuttu aika hyvin, tyttö herää paristi syömään ja nukahtaa hyvin uudestaan.

Ellu on ottanut siskon vastaan tyynesti, tosin onhan tämä hänelle jännää ja se näkyy sitten pienenä väsymyksenä ja välillä inttämisenä.... Toooosin sitä elämä välillä oli kolmevuotiaan ainoankin lapsen kanssa. ;)

Itse lupaan ja vannon, että alan tehdä päivittäin niskajumppaa ja kiinnitän huomiota imetysasentoihin jne... Eilen hartiat olivat niin jumissa, että vesi valui silmistä! Saan kyllä syyttää siitä ihan vain itseäni. Pakko tehdä asiaan parannus.

Mutta, meille kuuluu hyvää. Ihana olla vaaleanpunaisessa vauvakuplassa - tällaiseen en Ellun kanssa koskaan kunnolla päässyt, joten on ihanaa seota vauvasta ihan antaumuksella. ;)

Joko mie sanoin, että vauva on ihana?

Ps. Tein vauvalle oman tunnisteen, vauvavuoden juttuja voi selata Elotyttö -tunnisteen alta 

17 kommenttia:

 1. Hih, oisit laittanut elovena-tyttö. ;) No ei sentään, mutta hienoa kun kaikki sujuu hyvin.
  Ehkäpä sinulla on esikoisen ja iän tuomaa varmuutta jolloin osaat handlata tän vauvan paremmin ja jopa nauttia, kun ei tarvii miettiä ja panikoida teenköhän nyt oikein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekalla kerrallakin olin suht varma, mutta ihan totta, ihan erilaista varmuutta on tällä kerralla! Google ei ole laulanut yhtään niin paljoa. ;)

   Poista
 2. Onpa mukava kuulla, että siellä on vauvantuoksuinen arki lähtenyt noin hyvin käyntiin! Hän on kyllä niin suloinen <3

  Meillä oli esikoisella myös tuota keltaisuutta syntyessään ja yksi yö menikin sitten valohoidossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisuus on ilmeisesti todella yleistä, onneksi se on aika helpolla hoidettavissa!

   Poista
 3. Ihana pieni ja niin kiva kuulla että arki on lähtenyt sujumaan hyvin.♥

  VastaaPoista
 4. Ihana kuulla, että olet heti alusta lähtien päässyt nauttimaan vauva-arjesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alku on kyllä mennyt tosi ihanasti! Sisäinen pessimistini tosin odottelee, että kohta täällä varmaan on helvetti irti.. :D

   Poista
 5. Oih, ihanaa että vauva-arki on alkanut noin hyvin. Voi kun itsekin pääsisi sylittelemään pientä vauvaa. Nauti! <3

  VastaaPoista
 6. Tähän paljon sydänsilmähymiöitä <3
  Ihanaa että on niin ihanaa :)
  Ihastelen aina toisten vauvakuvia ja vauvaelämää ja sitten tajuan, että hei, mullahan on juuri nyt ihan yhtä ihana vauvavaihe menossa :) oli onnea!

  VastaaPoista
 7. Ihana, ihana, ihana lukea tällaisia kuulumisia! Luulen, että se vauvakupla on tavallaan helpompi saavuttaa toisen lapsen kohdalla, kun kaikki ei ole ihan niin uutta. Toisaalta tietysti esikoinen on siinä mukana, mutta ihanaa että Ellu on niin upea isosisko!

  Minulla muuten sopi imetysasennoista parhaiten "biological nurturing position", jossa vauva makaa esim. mahan päällä ja itse on puoli-istuvassa asennossa. Silloin niska ei jännittynyt ja vauvan imuotekin parani, mikä oli meillä ongelma alussa. Suosittelen kokeilemaan! Ja imetyksen tuen sivuilta löytyy hyviä vinkkejä moniin asioihin, ellet ole jo sattunut lukemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pari hyvää englanninkielistä sivustoa löysinkin ja olen nyt petrannut tässä asiassa, ja niskat ovat paremmat. Pitää jatkaa harjoituksia!

   Poista
 8. Ihana pieni ja mahtavaa lukea, että teillä kaikki hyvin <3 vaikka samalla ihan hullua, vastahan E oli noin pieni :) voi kun itsekin vielä pääsisi kokemaan tuon kaiken uudelleen. Kaikkea hyvää, onnea ja tsemppiä uuteen, nauttikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. <3 Yritämme nauttia, nyt sen tietää, että tätä ei kauaa kestä! Vauva on jo nyt ihan eri tyyppi kuin viikko sitten, ja kohtahan hän on jo kaksiviikkoinen ja kuukauden ja byääh!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!