tiistai 2. elokuuta 2016

Keinutaan


Sain tänä vuonna astetta suurikokoisemman synttärilahjan - mies osti miulle keinun! Lahjaan kuului tavallaan myös tuo pihalaatoitus, jonka päällä lahjani kököttää. Kunnon suomalaisen miehen rakkaudenosoitus!

Mietimme jo viime kesänä, että pihakeinu olisi kiva. En kuitenkaan halunnut mitään kovin massiivista enkä sellaista, missä on irralliset pehmusteet, koska Suomen suvessa ne todennäköisesti olisivat aina varastossa sateelta suojassa. Muistelin lapsuuteni kesiä ja rintamamiestalojen pihassa olleita vanhoja, yksinkertaisia keinuja ja yritin Torista metsästää samanlaista kunnostettavaksi, mutta ei.

Kevätkukkaostoksilla K-raudassa bongasin sitten tämän Varaxin Retro -keinun. Juuri sellainen kuin pitäisi! Meillä ei kuitenkaan ollut keinulle paikkaa ja vähän ajattelin, että joskus sitten. Mies ilmoitti kuitenkin, että saan keinun synttärilahjaksi. Ja aikamoinen onnenkantamoinen oli, että löysimme edullisesti sellaisen määrän laattoja, että sain keinun vielä oikein laattojen päälle!


Ja eikös se ole ihana? Kelpaa kyllä kiikutella. Keinun viereen istutettiin rautatieomenapuu ja toiselle puolelle tehtiin se suihkulähde. Saas nähdä, tuleeko tuohon ympärille ensi kesänä lisää istutuksia tai kenties katos vai mitä.

Pihamme toinen keinu, miehen Ellulle nikkaroima, sai muuten viime viikolla pintaansa uutta väriä puuöljyllä. Keinun runko öljyttiin mustalla ja keinulaudat valkoisella - enpä ollut ajatellutkaan, että markkinoilla on myös valkoista puuöljyä! Lopputulos oli kyllä todella kiva.


Tänä kesänä on terassin lisäksi laiteltu kukkapenkkejä ja näitä keinuja, ja ne ovat kyllä tuonneet tasaiselle pihallemme paljon lisää viihtyvyyttä. Ensi kesänä tiedossa olisi pihavaraston rakentaminen ja muutenkin etupihamme laittelu, ja jos energiaa ja aikaa löytyy, pitäisi takapihan terassi ainakin koteloida ja ehkä myös laajentaa. Sitä seuraavana vuonna ehkä tehdään pihapolkuja ja kasvihuonekin voisi olla kiva....

Onneksi tämä ainakin toistaiseksi on perheen yhteinen harrastus. :D Mie suunnittelen, istutan, kitken ja maalaan, mies kaivaa ja rakentaa, ja Ellu puuhaa mukana milloin mitäkin. Tänä kesänä hänen kunniatehtävänään on ollut kasvien suihkuttaminen mäntysuopaliuoksella (kirvoja vastaan), ja hän on reippaasti voittanut taistonsa. ;)


9 kommenttia:

 1. Keinusta ja keinumisesta vasta kirjoittelin minäkin lapsuusmuistoja osiossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keinuminen oli kyllä lapsena ihanaa - mitä kovempi vauhti, sen parempi. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. (en jostain syystä pääse kännykällä kirjautumaan blogin osoitteella, mutta siis Kukkiksen ja Kirpun äiskä Minna täällä :D)

   Poista
  2. Oisin siut arvannut, vaikka meitä Minnoja täällä blogimaailmassa riittääkin :D

   Poista
 3. Kivoja keinuja.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!