maanantai 1. elokuuta 2016

Kesäkuva x 63
Olen kyllä niiiin kesäfani. En ole niinkään helteen perään, ei sekään kyllä pahemmin haittaa, mutta rakastan kesän vapautta, värejä ja rentoa fiilistä. Valoisuus on ihanaa, kun illallakin ehtii vielä vaikka mitä, ja ihmisetkin tuntuvat olevan aina paljon iloisemmalla ja rennommalla tuulella.


 Meidän kesä alkoi tänä vuonna kesäkuun alkupuolella, kun miun vuosiloma ja Ellun hurjan pitkä kesäloma alkoivat. Toteutimme heti aluksi Ellun haaveileman junareissun mummilaan, jossa kävimme myös Hyvinkäällä Suomen Rautatiemuseossa.  Mummillakin alkoivat vapaat, joten hän tuli meidän kanssamme kotiin leipomaan pakastimen täyteen pullaa ja päästämään miut ja miehen kahdestaan kaupungille iltaa viettämään. Säät suosivat, söimme jätskiä ja kiertelimme kaupunkia. Sadepäivinä maalailimme niin maalauksia kuin kaappejakin tai lähdimme taas sinne kaupungille, ihan vain kiertämään leikkipaikkoja ja katselemaan ympärillemme.Kävimme Kotkassa Ellun kummitädin ja siippansa luona ja tutustuimme hienoon Merikeskus Vellamoon. Grillailimme isovanhempien kanssa. Ellu odotti jo innoissaan reissua Muumimaailmaan ja teki matkasuunnitelmia.  Sain toteutettua kesähaaveeni ja keitettyä hilloa ja marmeladia ja saimme kavereita kylään useampaan otteeseen. Ellu pääsi jo kesäkuussa useamman kerran uima-altaaseensa kuin viime kesänä yhteensä. Olimme Ellun kanssa kahdestaan yökylässä papan luona, teimme kirppislöytöjä ja veimme lomansa startanneen isin yllätyspicnicille.

Juhannusta vietimme mummilassa: innoistuimme koko poppoo kukkaseppeleistä ja jättisaippuakuplista. Sain unelmieni synttärikakun. Teimme kahden päivän reissun Naantaliin ja Muumimaailmaan (iiiihanaa!). Kotiin palauttuamme oli aika aloitella vauvavalmisteluja esimerkiksi pikkiriikkisiä vaatekappaleita pesemällä. Vietimme kivan päivän Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla.


Puolitoista päivää vietimme sormet punaisina mansikkasatoa säilöen. Keräilimme satoa kasvilavoiltamme viime vuoden malliin. Kesän aikana olemme leiponeet Ellun kanssa ainakin kerran viikossa, hän on oppinut mm. kopauttamaan kananmunat rikki oikein hienosti! Olemme myös tehneet ahkerasti pihatöitä, mm. uutta laattapolkua.

Heinäkuun alussa kelit olivat aika sateisia, mutta se ei meitä haitanut. Ulos pääsi sateessakin ja lettuja olikin kivempi paistaa. sadekelillä. Teimme useat puistotreffit kavereiden kanssa ja uskaltauduimme mökillekin itikoita ja säätä uhmaamaan.


Ellu osallistui kunnianhimoisin ajatuksin ensimmäisiin onkikilpailuihinsa ja todellakin voitti ne. Säätkin paranivat ja pääsimme taas viettämään aikaa Hiekkalinnalla ja uimarannallakin. Vatsa kasvoi, mutta jaksoin hyvin kaikenlaisissa kesäisissä hommissa, tosin kukkapenkkien kitkeminen ei ole enää kovin notkeaa. :D Potkuttelimme pitkin naapurustoa ja kävimme mustikassa. Saimme ihania vieraita pariksi yöksi ja vietimme mahtavan iltapäivän Tykkimäessä. Pihalla kukki meitä ilahduttamassa kaikenlaista. Saimme kaverilta punaviinimarjoja ja pakastamisen lomassa leivoimme tietenkin taas yhden piirakan.


Innostuimme hamahelmistä ja Pokemonista ja vietimme taas paljon aikaa pihalla, Ellun leikkimökkikin sai uuden postilaatikon ja pari muuta juttua. Sain vihdoinkin ommeltua vauvan makuupussin valmiiksi.  Palasimme uudestaan mökille ja nyt säätkin jopa suosivat! Vierailimme Joutsenon kotieläinmetsässä ja Imatralla.

 Kesän lämpimimmän päivän vietimme eväsretkeillen ja uimarannalla. Ja toki siinä helteessä oli juuri sopivaa rakennella pihaamme suihkulähde. :D


Miehelläkin on ollut kuukauden kesäloma, ja on ollut ihanaa saada viettää koko perheen voimin esimerkiksi välipalahetkiä, tässäkin pannukakun voimin. Anttilan konkurssi sai meidänkin perheen alehaukoiksi ja kotiin löytyi esimerkiksi saappaita ja pyyhkeitä. Teimme taas yhden eväsretken Lappeenrannan parhaalle pokemonien nappauspaikalle. ;)

Ellu ideoi Sanna-vauvalleen yksivuotissynttärit: Sanna sai lahjaksi kortin ja uuden tutin. Äiti livahti alennusmyyntien loppurysäykseen ja palasi kotiin kassi täynnä Newbietä. Testailimme eri uimarantoja ja välillä olin tehokas ja kauppasin pois Ellun pieneksi jääneitä vaatteita. Pihalta tuli aika hyvin kaikenlaista satoa. Vauvavalmistelut jatkuivat, nyt vuorossa oli jo kotiutumisvaatteiden katsominen ja sairaalakassin pakkaus!


Vaikka heinäkuu loppuikin, ei kesä tietenkään ole vielä ohi, paitsi ehkä miun mielessä hiukan. Elokuun alku tietää miehen palaamista töihin ja vauvan syntymää (oikeasti?!?) ihan minä päivänä tahansa, ja se sitten päättääkin omalta kohdaltani kaikki ihanat, vapaat kesämenot (en kuitenkaan valita).

Kesä on kyllä ollut ihana. Saimme hyvin toteutettua kaikkien perheenjäsenten kesätoiveet mansikkajäätelöstä frisbeegolfiin ja kotimaanmatkailuun ja siinä lomassa monta pikkuprojektia valmiiksi kotona, niin sisällä kuin ulkonakin. Ennenkaikkisen ihanaa on ollut saada viettää aikaa perheenä, ihan rauhassa, vaikka sitä mansikkajätskiä syöden ja miettien, että mitäs kivaa seuraavaksi tehtäisiin. Aivan mahtava kesä - ja vielä mahtavampaa, että ainakin kaksi seuraavaa kesää saadaan nauttia tästä samanlaisesta luksuksesta!

Miten teidän kesänne sujuu?6 kommenttia:

 1. Oii miten paljon ootte kerenneet tehdä! Nyt on varmasti hyvä fiilis pysähtyä arkeen, kun vauva saapuu, kun on saanut toteuttaa kaikki kesä toiveet ! :) Hieman kateellisena täällä kirjoittelen, sillä oma lomani kesti "vaan" 3 viikkoa. Onneksi Lilian sai nauttia sitten molempien laatuseurasta vähän yhdessä ja paljon erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme viikkoahan on jo hyvä loma, mutta totta, onhan tämä yhdeksisen viikkoa vähän enemmän. :D

   Miua vähän harmitti, että miehellä ja Ellulla ei nyt ollut kahdenkeskistä lomaa. Toki he tekivät juttuja kahdestaan, mutta olisi pitänyt älytä häipyä pois jaloista pariksi päiväksi. :D

   Poista
 2. Kiva kesä teillä, mutta miksi vain kaksi seuraavaa kesää?
  Eikös ne kesät perheenä jatku ikuisuuksiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuvat toki, mutta jos ja kun mie palaan töihin, voi joku kesä olla, että meillä ei ole yhtään perheen yhteistä lomaa. Toki viikonloppuina ja iltaisinkin ehtii paljon, mutta olihan tämä siihen verrattuna ihan erilaista!:)

   Poista
 3. Teillä on ollut ihana kesä ja niin on kyllä meilläkin! Perheen yhteinen kuukausi on täälläkin takana.

  Minuakin surettaa valmiiksi jo ensi kesä, kun minulla ei ole vielä käytännössä yhtään lomaa. Ehkä on pakko pitää palkatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin ikävää, että kun niitä lomapäiviä ei useinkaan ole jemmassa (eikä voikaan olla) sitä ensimmistä töidenpaluun jälkeistä kesää varten. :/ Meillä miehellä on aina tietty loma-aika, johon hän ei voi itse vaikuttaa (heinäkuu) ja miun loma on oman toiveen ja esimiehen päätöksen tulos, sehän voi siis joskus olla vaikka vain kesä- tai elokuussa, kuten ennen Ellun syntymää yleensä olikin. Ei kiva.

   Palkaton on ihan hyvä vaihtoehto, jos sitä vain myönnetään!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!