perjantai 26. elokuuta 2016

Muovailuhommia / Silky Clay


Ellu halusi tehdä pupuilleen porkkanoita ja kävimme massaostoksilla paikallisessa halpahallissa. Aiemmin tuttujen, uunissa kuivatettujen massojen sijaan nappasin mukaani jännännäköisen pötkelön Silky Clay -massoja, jotka olivat meille ihan uusia tuttavuuksia.


Silky Clay -massoja saa askartelukaupoista ja ilmeisesti ihan tavan marketeistakin. Ja suosittelen lämpimästi, nämä olivat niin aikuisesta kuin kolmevuotiaastakin todella miellyttävää muovailtavaa! Massa on pehmeää ilman mitään vaivaamista ja tuntuu käsissä kumiselta, eikä tartu kuin itseensä. Eriväriset massat sekottuvat hyvin vaivaamalla. Teokset kuivuvat huoneilmassa ja kuivuttuaan ne ovat keveitä ja kestäviä.

Ostamamme väripötkelö maksoi seitsemän euroa ja massat ovat todella riittoisia. Äiti-tytär -raati antaa näille täydet pisteet!

Päivän opetuksellinen tuokio: mitä värejä pitää sekoittaa, että saa oranssia..? 

Porkkanoiden lisäksi muovailimme aika paljon muutakin: sipuleita, tomaatteja, kukkakaaleja, punajuuria ja vaikka mitä. Ellu osasi kertoa valtavan määrän kasvimaalla kasvatettavaa ruokaa, joten ilmeisesti valistuksemme ruuan alkuperästä on kantanut hedelmää (hehheh).


Muovailu onnistui tuollaiselta kolmevuotiaaltakin oikein hyvin: mie tein kukkakaalit, muuten teimme kaikkia kasviksia yhdessä. Ja tässä hujahti hyvä tovi, emme olisi malttaneet lopettaa vaikka Pikku Kakkonen ja pikkusisko jo meitä kutsuivat. :D

Muovaillaanko teillä? 

9 kommenttia:

 1. Nyt kun aloin miettimään, niin miulla odottaa myöskin yksi pieni purkki kyseistä ainetta! Sen olemassaolon olin jo tyystin unohtanut, vaan käyttötarkoitusta en! Aika siis tehdä siitä, mitä meinasin. Onko massa kuivuessaan kovaa vai pehmoista?

  VastaaPoista
 2. Nyt kun aloin miettimään, niin miulla odottaa myöskin yksi pieni purkki kyseistä ainetta! Sen olemassaolon olin jo tyystin unohtanut, vaan käyttötarkoitusta en! Aika siis tehdä siitä, mitä meinasin. Onko massa kuivuessaan kovaa vai pehmoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivuttuaanko? Kovaa, ei sellaista kivikovaa, vähän styroksimaista. Ei siis kestä kovaa kulutusta, mutta koristeiksi tai leikkeihin sopii. :)

   Poista
 3. Hei tosi kiva idea! Näitä täytyy ehdottomasti tehdä Sennin kanssa pupu- ja majavaperheelle. Kiitos tästä ideasta. :)
  Olet kyllä melkoinen äiti kun jaksat muovaillakin vaikka kotona on pieni vauva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs tässä vielä muovailessa, mies on ollut isyyslomalla ja vauvakin nukkunut paljon - tosin nyt juuri sopivasti miehen loman päättyessä tytön unet ovat alkaneet vähetä. Ups. :D

   Poista
 4. Te se jaksatte aina näperrellä. :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!