maanantai 22. elokuuta 2016

Tuoreen isosiskon fiiliksiä


Äiti imettää, sisko hyödyntää harsoa 


Muistan aina sen riemun Ellun silmissä kun hän tajusi, että hänestä tulee isosisko. Ja sen, kuinka hän pomppasi kaulaani kuullessaan, että vatsassa tosiaan taitaa majailla se hänen toivomansa pikkusisko: ilo oli niin suurta, ettei hän kyennyt edes puhumaan, ainoastaan hihittämään.

Kun Ellu saapui sairaalaan katsoamaan siskoaan ensi kertaa, hän ihasteli tätä, lauloi lauluja ja halusi siskon syliinsä - eikä olisi päästänyt irti, vaikka Pikku Kakkonenkin alkoi ja vei jo kokonaan huomion siskosta. ;) Miun ja siskon kotiintuloa Ellu odotti innoissaan.

Kaikki on mennyt Ellun kanssa oikein hyvin. Parin ensimmäisen vauvahuumapäivän jälkeen hän oli vähän herkemmällä ja kolmivuotiaan jämäkkyydellä vänkkäsi välillä vastaan ihan perusjutuista, mutta itkuja tai mustasukkaisuutta ei ole vielä näkynyt. Vaikka Ellu ei koko ajan siskon ympärillä pyörikkään, hän hakeutuu leikkimään vauvan viereen ja usein selittää tälle leikkiään. Ellu yrittää myös tarmokkaasti esitellä siskolle tämän omia vauvaleluja, kiinnostus on vain vielä aika minimaallista. ;)Mies on ollut isyyslomalla ja on vielä tämän viikon, joten olemme päässeet toteuttamaan Ellulle pehmeää laskua tähän isosisaruuteen. Hän on päässyt puistoihin, kauppoihin ja eilen jopa lastenkonserttiin isänsä kanssa (esikoisemme ei tosiaan ole mikään kotihiiri), ja miekin olen päässyt Ellun kanssa kahdestaan käväisemään kaupassa, pienillä koiranulkoilutuskävelyillä ja kirjastoautossa, vaikka olenkin aika kotiympyröihin sidottu tällä hetkellä.Ravintolaankin olemme päätyneet siskon syntymän jälkeen jo kahdesti, vauva joko turvakaukalossa tai kantoliinassa nukkuen - toisen lapsen kanssa uskaltaa (pöpöt huomioiden) mennä ja tulla ihan eri tavalla, ja se onkin tärkeää, muuten ainakin meidän esikoiselta pamahtaisi pää.

Vastasyntyneen hoitaminen ja tarmokas kolmevuotias on yhdistetty ihan onnistuneesti: Ellu saa öljyillä siskon jalkoja (ovatkin varmaan maailman pehmeimmät jalat), harjata päänahka, lohduttaa ja "vahtia". Syliin siskon saa pyydettäessä. Kehumme Ellua kun hän kohtelee siskoa kauniisti ja ihastelemme ääneen molempia reippaita, kauniita ja suloisia tyttöjämme. Ellukin on puhunut vauvasta vain positiivisesti, hän on "meidän ihana vauva", "kaunis pikkuinen V." ja "ihana pikkusisko". "Onneksi sisko ei enää ole sinun mahassasi", Ellu totesi neuvolan pihalla.Kaikki on siis alkanut siskosten kanssa oikein hyvin. Jännityksellä odotan sitä, kun mies palaa töihin: miten tässä riittää käsiä molemmille ja kaikkiin hommiin? Onneksi sisko on viihtynyt kantoliinassa (vaunuista kokemukset ovat hyvin vaihtelevia..) joten toivottavasti pääsemme ihan tyttösakissakin puistoon ja muihin juttuihin.Tuoreella isosiskolla menee siis hyvin. Se on hienoa.

21 kommenttia:

 1. Ihana isosisko Ellu! Ja voi noita samismekkoja 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samismekot on parhaita! Meillä on niitä muutama jemmattuna. :D

   Poista
 2. Voi miten Ihanasti Ellu suhtautuu. Meillä poika 3 v ja vauva 2,5 kk. Ei kiinnosta vauvan hoito yhtään, joskus näyttää leluja vauvalle, mutta mieluummin leikkii niillä itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä siskon syntymä sattui hyvään saumaan, Ellu oli kolme intoutuessaan toden teolla nukkevauvojen hoitelusta ja vauvoista muutenkin, se on varmasti auttanut nyt tässä isosisaruudessa. :)

   Poista
 3. Kivaa, että teillä on vauva-arki lähtenyt liikkeelle noin hyvin isosiskonkin puolesta. :) Ja kyllä sitä kahdenkin lapsen kanssa pääsee liikkumaan, vaatii ehkä hiukan enemmän suunnittelua mutta hyvin se menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huooh, toivotaan! Hankalaa tuo pienemmän aikataulujen ennustaminen ja hänen kestokykynsä arvioiminen. :D Ellu onneksi on rento likka eivätkä aikataulut hänen kanssaan ole enää ihan niin justiinsa vaan joustoa löytyy. Ehkä me joskus johonkin päästään!

   Poista
 4. Hienoa että siskosten elämä on lähtenyt sopuisasti käyntiin :) Meillä isosisko on välillä vähän liiankin innokas pussailija, mutta vauva on hänen mielestään vain niin ihana ja söpö. Ainoa kritiikki vauvaa kohtaan on tullut kun pieni on Pikku Kakkosen aikaan itkenyt turhan äänekkäästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana. :D Meillä hiukan palautetta tulee vain kylpyhetkistä, jotka parilla ekaa kertaa olivat aikamoista karjumista. "Ei saa kiukutella, ei tällaisesta asiasta kannata huutaa!"

   Poista
 5. Ihanaa, kun kaikki on mennyt hyvin <3
  Suureksi osaksi siihen vaikuttaa varmasti teidän vanhempien oma käytös (toki myös lapsissa on eroja). Olette mielestäni osanneet ottaa upeasti myös esikoisen huomioon aikana jolloin uusi vauva vie varmasti paljon huomiota. Hienoa, että isosisko saa olla mukana arjen puuhissa auttamassa pienemmän hoidossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä siskosten viihdyttäminen käy kyllä työstä, mutta luotamme, ettei tämä ikuisuuksiin kestä. Ja on kyllä ihanaa, että Ellu on ollut niin hyvillä mielin ja kohtelee siskoaan kauniisti, se on tämän "vaivan" arvoista. :)

   Poista
 6. Niin suloista, miten Ellu on ottanut isosiskn roolin! Tosin se oli kaikesta päätellen arvattavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin TOIVOIMME, että asiat menisivät näin, mutta ei siihen uskaltanut luottaa.. :D

   Poista
 7. Ihanaa! Reipas Ellu. :)

  Eeva

  VastaaPoista
 8. Ihana Ellu, hän on varmasti loistava isosisko! <3
  Ja voi että tuo teidän vauveli on niin suloinen pieni nyytti, juuri sellainen jonka tekisi mieli napata syliin ja nuuskutella vauvantuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistäkin hän on ihana, ja niiiiiiin vauvantuoksuinen!

   Poista
 9. Hienoa, että isosisko on noin innostunut uudesta roolistaan! Hyvä siinä on pikkuisen aloitella elämäänsä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauva kyllä katsoo tarkasti Ellun puuhia ja varmasti tietää, että tuo ylienerginen papupata-kolmevuotias tykkää hänestä tosi paljon. :)

   Poista
 10. Oii miten hienosti hän on ottanut reippaan siskon roolin! Lilian ei ihan nuin innoissaan ole asiasta vielä, vaikka kysyy joka päivä milloin vauva syntyy. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Ellukaan raskausaikana ollut. Puhuttiin kyllä vauvasta, mutta aika harvoin hän oli vaikkapa miun mahasta kiinnostunut. Kivointa hänestä oli ostella tavaroita siskolle ja tehdä muuta konkreettista. :)

   Poista
 11. Voi ihana Ellu <3 Ihana kuulla että on lähtenyt noin hyvin elo kahden rinsessan kanssa :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!