tiistai 6. syyskuuta 2016

Elotyttö neljä viikkoa

Uskallanko sanoa tämän ääneen? Jos sanon, niin tilanne muuttuu varmasti heti huomenna.Meillä on tähän asti asustellut helppo vauva. Tai siis onhan vauvoissa AINA työtä (muistakaa tämä, esikoisen odottajat, helpossa vauvassakin ON hommansa), mutta tämä tyttö on hyväuninen ja rento tapaus. Erityisen kiitollisia olemme siitä, että hän on kuin siskonsa ja on alusta asti tunnistanut yön yöksi: illat hän torkkuu ja tankkaa ja nukkuu yöt heräten kahdesti syömään. Hän syö (rintaa) ja sammuu takaisin höyhensaarille aika kiitettävästi.

Elotyttö itkee harvoin, oikeastaan vain kylvyssä. Hän ilmoittaa tyytymättömyytensä ähkimällä loukkaantuneesti ja nälkänsä käkättämällä (ja mussuttamalla tarmokkaasti sormiaan). Vähänkin märkään vaippaan hän on tyytymätön.

Hän on alkanut viihtyä vaunuissa ja autossa. Kun maisemat eivät enää kiinnosta, tutista saa turvaa. Kantoliinassa hän viihtyy, mutta sisällä sitä ei ole vielä kaivattu, ulkoilussa sitten. Liinassa Elotyttö pääsi jo ensimmäiselle sieniretkelleenkin etsimään kanttarelleja.

Elotyttö pitää peileistä, hoitopöydän punaisesta kalasta, sylissä köllimisestä ja pystyasennosta, hän katselisi olkapään yli maisemia vaikka kuinka kauan.Yöt nukutaan, ja aamulla herättyään Elotyttö yleensä syö kerran ja torkahtaa hetkeksi. Sitten hän seurustelee, syö kohta taas ja käy sitten pidemmille unille heräten lounasaikaan. Ellu nukkuu yhden ja kolmen välillä ja Elotyttökin ottaa silloin jonkinlaiset unet, jolloin nukumme koko tyttösakki. Iltapäivästä iltaan tyttö ottaa vielä yhdet puolen tunnin, tunnin unet jossain kohtaa ja loppuillan hilluu hereillä seurustellen, syöden ja ottaen pieniä powernappeja sohvannurkassa. Yhdeksän jälkeen hänet viedään omaan sänkyyn.

Yön ensimmäisen, pisimmän, unipätkän tyttö nukkuu omassa sängyssään ja päiväunia satunnaisesti. Useimmiten hän nukkuu miun vieressä (ja on siinä niiiiin suloinen) tai koisii sohvalla torkahdettuaan syliin. Vaunuihin ja kantoliinaankin hän osaa nukahtaa.

Meistä kaikista Elotyttö on ihana vauva. Siskoaan hän katselee aina todella tarkasti ja Ellu on mielellään mukana kaikessa vauvanhoitelussa. Ne päivät, jolloin olen tyttöjen kanssa kahden kotona, ovat sujuneet hyvin, vaikka toki aina välillä on kohtia kun joku (tai jokin, kuten äidin lämmin ruoka) joutuu odottamaan, mutta mitäs pienistä. Niitäkin on ollut paljon vähemmän kuin etukäteen ajattelin, arki rullaa oikein hyvin."Meidän ihana vauva, hieno ja taitava pikkusisko", kuten Ellu aina sanoo.

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin ihanalta vauva-arjelta ja tuo viimeinen kuva.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin miustakin. :) Ellu on siskolle kyllä ihanan kiltti.

   Poista
 2. Suloista elämää! Ihanat tytöt ja onnellinen perhe!!

  Vakkari

  VastaaPoista
 3. On teillä kyllä mahdottoman suloinen tyttö<3

  VastaaPoista
 4. Pikkuinen Elotyttö on aivan hurmaava! Paljolti samanlainen oli Bonsku tuossa iässä - piti ihan hakea vertaistukea toisilta "helppojen vauvojen" vanhemmilta, kun mitään ei ikinä uskaltanut sanoa seurassa, jossa oli haastavampia vauvoja. Sittemmin haasteitakin on ollut, mutta helpon puolella kokonaissaldo.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!