sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Pikaiset Halloweenit


Meillä järkättiin perjantaina kotona pikaiset Halloween-juhlat. Ellu oli kovasti odottanut perjantaisia päiväkodin Mörköjuhlia, mutta hänellä oli torstaina pientä lämpöä, joten juhlat jäivät väliin. Harmistus kuitenkin hävisi kun lupasin, että voimme järjestää kotiin omat pienet juhlat ja Ellu saa laittaa naamiaisasunsa. Veenunkin piti tietysti pukeutua, ja meidän vanhempien... Isoin juttu oli, että Ellu sai koristella kakun ja koristella.


Tein nopean ja simppelin valkosuklaajuustokakun ja maalasin sen päälle hämähäkinseitin elintarvikeväreillä. Ellu asetteli karkeista päälle hämähäkkejä.

Meillä oli vielä jemmassa olohuoneesta jäänyttä tapettia ja Ellu piirsi siitä meille pöytäliinan hämähäkinseitteineen ja ötököineen. Mie leikkasin kynttiläpurkkien kylkeen pari kurpitsaa ja juuri sopivasti postissa saapuneen paketin suojapapereista saimme tehtyä monta kummitusta: yksi paperi rytistettiin pallopääksi ja sen päälle tuli sitten toinen paperi kummituksen lakanaksi.


Ellu pukeutui leopardiksi ja sopivasti Veenulle löytyi jemmasta leopardikuvioinen pääpanta (vain hiukan liian isona). Isille löytyi lila peruukki ja miulle punahilkan viitta. Söimme herkkuruuaksi hampurilaisia ja hiukan tanssimme, ja Ellu leikki kaapin kätköstä löytämilläni muovihämähäkeillä. Juhlat olivat kuulemma ihanat. ;) Ihanaa, että lapset osaavat iloita pienestäkin, Ellustakin taisi olla parasta kun kaikki olivat pukeutuneet hassusti ja hän oli saanut osallistua juhlien valmisteluun.


Vieraita emme uskaltaneet alkaa pyytämään jos Ellulle olisikin kehittynyt jokin tauti, mutta onneksi meillä oli Ellun nuket Sanna ja Samuli, joille Ellu myöskin kehitteli naamiaisasut. Ensi vuonna voisi olla hauskaa kutsua ihan oikeitakin vieraita syömään poppareita ja popittamaan Muumien tahtiin!

Näillö nurkilla Halloweenia juhlittiin siis ensimmäkseen perjantaina, mutta olemme tyttöjen kanssa lähdössä mummille, ja siellä seudulla ilmeisesti juhlitaan vasta tulevana perjantaina.

Miusta Halloween on harmitonta hassuttelua ja ihan kivaa piristystä pimeään. Ja mahtava tekosyy syödä valkosuklaajuustokakkua. ;)

Juhlitteko te Halloweenia?

2 kommenttia:

  1. Aaawww,teillä on ollut niin ihanat juhlat!!Sä se sitte jaksat♡♡
    Meillä juhlitaan halloweeniä vasta torstaina. En oikein tiedä miksi vasta silloin??!!:)no eniveis,kylällä on silloin paljon tapahtumia ja mekin ollaan sinne suuntaamassa!

    VastaaPoista
  2. Tää tuottaa kyllä hankaluuksia kun Suomessa ei ole vakiintunutta Halloweenin viettopäivää. Tai sitten tää pitää nähdä mahdollisuutena juhlia monta kertaa. ;)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!