torstai 27. lokakuuta 2016

Talvijutut vuorokaudessa


Kolmevuotiaan loputtomalla tarmolla lähes kaikki pakolliset talvijutut oli toteutettu 24:ssa tunnissa. Pulkka piti kaivaa esiin ja sillä laskettiin niin oman pihan "mäessä" kuin kävelytielläkin. Sannaa on vedetty pulkassa, lumitöitä on tehty ja lumiukko rakenettu. Sanna sai jopa lumilinnankin!

Kolmevuotiaiden kanssa ei todellakaan tule tylsää.


Ellu olisi halunnut myös luistelemaan ja hämmästyi kovasti kun kerroin, ettei luistinratoja vielä ole tehty, eikä tehdäkään pitkään aikaan. "Mutta nythän on talvi!" Hiihtämisenkin neuvottelin jättämään hiukan lumisimmille keleille - vaikka viime vuonna Ellu hiihtelikin joululahjasuksilla jo kun lumipeite muistutti lähinnä puuterikerrosta.


Ehdimme myös maalailla lumimaalauksia. Homma oli aika kivaa kun pensselin kaveriksi otti pumpulipuikon, sillä sai töpötettyä kivoja lumihiutaleita ja lumipalloja.

Miekin aloin suhtautua lumeen hiukan positiivisemmin, kun sain enemmän vaatetta päälle ja lapset turvallisesti kotiin. Täällä todella moni oli ensilumipäivänä liikkeellä kesärenkailla ja mekin näimme kaksi ojaanajoa, yhden mäkeenjuuttumisen ja yhden melkein-kolarin. Ensilumi tosiaankin yllätti autoilijat!

Ja täytyy myöntää, että tuohan tuo lumi valoa. On se ihan kivaa, mutta en kamalasti harmittele, että se sulanee huomenna pois. Tavataan uudestaan sitten vaikka joulukuussa!

8 kommenttia:

 1. Meillekin satoi ensiräntä eilen. Suli tosin heti pois. Hauskaa, miten Ellu on niin innoissaan lumesta! Olen vähän kade. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lumi kesti kaksi päivää ennen kuin suli sitten pois. "Eeei, minä en yhtään pidä siitä, että taas on syksy!" En kehdannut tunnustaa, että äiti kyllä tykkää.. :D

   Poista
 2. WOW teillä on ollut siellä oikea talvi! Meillä satoi vaan märkää räntää naamaan kun käveltiin päikystä kotiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilis oli kyllä aika joulukuinen kun sitä lumen määrää katseli. :D

   Poista
 3. Haha, talvijutut oikein pikakelauksella. Meille ei lunta satanut vielä niin paljoa, että olisi voinut pulkkailla, mutta oli Senni tehnyt lumiukon päiväkodissa. :)
  Nyt tosin on taas harmaata ja synkkää kun sataa vain vettä, höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven ekat harmaavalkeat pikku lumiukot on kyllä niin söpöjä <3

   Poista
 4. Siis apua miten paljon teillä on ollu jo lunta!!?Meillä ei oo vielä satanut ollenkaan. Mullekin kelpais kyllä tähän väliin tuollainen talvi vuorokaudessa-päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tuli liikaa, kun jouduin putsaamaan terassinkin lumesta jo kahdesti. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!