maanantai 10. lokakuuta 2016

Veenu 2kk


Veenu, 2kk, on 57cm pitkä ja painaa hiukan päälle 4,1 kiloa. Siro tyttö siskonsa tapaan. Vaatteissa hän alkaa siirtyä kokoon 62. Kestovaipoissa on käytössä koko S ja Muumivaipoissa koko 2.Veenu nukkuu yöt heräten kahdesti syömään. Alkuyön hän nukkuu omassa sängyssään ja loppuyön vieressä. Veenun yö kestää noin puoli yhdeksästä puoli kahdeksaan, ja öisin hän syö varsin reippaasti ja nukahtaa heti uudestaan.Päivisin Veenu nukkuu kahdet kunnon unet ja kahdet torkut. Aamupäivisin unta riittää vaunuissa pari tuntia ja Pikku Kakkosen aikaan hän nukkuu vähän vajaa tunnin, muutoin hän torkkuu kun torkuttaa. Toisinaan päiväunet sujuvat hyvin, toisinaan Veenu heräilee kymmenen minuutin välein ja haluaa tutin ja päänsilityksen.

Veenu on yleensä hyväntuulinen tyttö, joka viihtyy siellä, missä muutkin ovat. Hän on sylityttö, mutta on nyt alkanut viihtyä sitterissä leluilleen jutellen jos näköpiirissä on muita perheenjäseniä. Leikkimatolla hän viihtyy seuran kanssa hetken, ja mahallaan olo on vielä todella vastenmielistä. Pystyasennossa pään kannattelu alkaa jo sujua.Kylvyssä, autossa ja vaunuissa Veenu viihtyy, kahdessa jälkimmäisessä tutti on yleensä iso turva. Märkä vaippa on Veenusta tosi inha.

D-vitamiinitipat sopivat Veenulle ongelmitta ja ensimmäinen annos rota-rokotetta aiheutti vain hiukan kiukkuisuutta viikon päästä rokotteen saamisesta.

Veenu hymyilee ja juttelee omalla kielellään, eniten juttua saa neuvolasta saatu nallen kuva, mutta kyllä me muutkin saamme osamme. ;) Nallen seurassa viihdytään niin hyvin, että kodinhoitohuoneessa saa samalla hoidettua pyykinviikkaukset ja muut hommat.

Alun heikon painonnousun takia Veenu alkoi saada lisämaitona korviketta kolmesti päivässä ollessaan kaksiviikkoinen ja sama jatkuu, samoilla määrillä, edelleen. Rinnalle Veenu pääsee aina halutessaan eli 8-12 kertaa päivässä. Pakkohan tähän on olla ihan tyytyväinen, vaikka täysimetykseen ei päästykään. Katsotaan, kuinka pitkään tätä onnistuu jatkaa.Veenu viihtyy toisten lasten touhuja katsellessa, ja erityisesti Ellua seuraillen. Yleensä Veenu on kuuntelemassa siskon päiväunisatua ja tuijottelee sen ajan siskoa ihastuneesti, samoin kaikki siskon leikit näyttävät jänniltä. Ja Ellu rakastaa Veenua ja sisko saa häneltä valtavasti pusuja ja silityksiä. <3


Uskomatonta, että Veenu on ollut kanssamme jo kaksi kuukautta, aika menee hurjaa vauhtia! Hän on sujahtanut hyvin mukaan perheeseemme ja on meistä kaikista edelleen maailman ihanin vauva.

6 kommenttia:

 1. Suloinen Veenu!
  Teillähän sujuu yöt hyvin! Muistan kuinka Senni heräili vauvana 1-1,5tunnin välein.

  Pakko mainita, että huomioni kiinnittyi vauvelin ihaniin vaatteisiin (Nosh, Silvejungle ja newbie), vauvan söpöyden ohella tietty. Ihanaa vauvantuoksuista arkea perheellenne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan molempien tyttöjen kanssa oltu onnekkaita ja ekat kuukaudet on oltu hyviä yönukkujia. Konttailut sun muut tuli sitten tietty uniin myöhemmin.

   Hih, Veenu on kyllä paljon tyttömäisemmin vaatetettu kuin Ellu ikinä, ei unisexiä meille tällä kertaa. :D

   Poista
 2. Ihana Veenu! Aika menee kyllä ihan hirveää vauhtia. Minä, kun vielä suunnittelin ottavani niitä ihan pienen pieniä newborn kuvia pojasta, mutta viimeistään tämän päiväinen neuvola havahdutti mut siihen ettei poitsu enää niin pieni ole, nyyh. Meidän minimies painaa nimittäin jo reilut 5 kiloa ja pituuttakin syntymästään tullut lisää 5 cm. Ihanaa, että kasvaa, mutta mitä vauhtia.. mää en käsitä! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, hienosti kasvanut pieni mies! <3 Vastasyntynyt -status katoaa kyllä mielettömän äkkiä!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!