maanantai 7. marraskuuta 2016

DIY kalenteri lapselle

Kolmevuotiaalle ajan käsittäminen on vielä vähän haastavaa. Eilen ja huomenna ehkä ymmärretään ja "huomisen jälkeen eli ylihuomenna" pysyy mielessä hetken. Ellu tietää viikonlopun eron arkipäiviin, mutta milloin se viikonloppu sitten on?

Ellu käy kahtena päivänä viikossa päiväkodissa ja koska päiväkotipäivät ovat vaihtuvat, oli tyttö alkusyksyllä hiukan hämmennyksissä. Keskiviikko on aina tanssi-ilta ja kirjastoauto tulee tiistaina, mutta milloin on päiväkotipäivä? Isovanhemmille menoa tai kaverin synttäreitä kyseltiin myös monta kertaa päivässä.Elokuun lopusta asti olen tehnyt Ellulle näitä pieniä yksinkertaisia omia kalentereita, ja suosittelen lämpimästi. Mie piirrän ja Ellu yleensä haluaa värittää: en ole mikään mestaripiirtäjä, mutta ei lapsille tarvitsekaan olla. Jos tikku-ukon kuvan kertoo tarkoittavan terveydenhoitajaa niin lapsi kyllä hyväksyy ja muistaa sen. Meillä päiväkotia esittää tuollainen omituinen suorakaide, mutta Ellusta se selvästi on hänen päiväkotinsa, koska sen pihassa on lipputanko - ja koska äiti on sanonut niin. ;)

Kuluvaa päivää voisi merkata millä tahansa magneetilla, mutta mie tein Ellun pään Tigerista saatavasta leikattavasta magneettilevystä.

Jos ei halua piirtää, niin lapsille on saatavilla valmiitakin magneettikalentereita, tai sitten kuvia voi tulostaa ja sitten laminoida tai kontaktimuovittaa netistä, Googlen kuvahaun lisäksi Papunetin kuvapankki on hyvä työkalu. Kuvia löytyy myös lehdistä tai lapsi voi piirtää niitä itse: meilläkin Ellu halusi kerran piirtää kalenterinsa. Kerroin, mitä minäkin päivänä tapahtuu ja hän piirsi mielenkiintoisesti kuvitukseksi vain rakennuksia: päiväkodin, papan talon, koulun jonka salissa tanhutunti pidetään jne, vaikka oli viikkokausia katsellut miun piirtävän tanssin merkiksi tanssitossuja ja sukulaisten merkiksi heidän kuviaan. Yhtä oikeaa tapaa ei siis ole!

Meillä on kotona myös perhekalenteri, se vain on paljon tylsempi koska siinä kun kuvien sijaan vain tekstiä - lapsiperheen arjessa kuitenkin ihan ehdoton kapistus. Tosin olen huomannut, että mieskin katsoo viikon menot mieluummin Ellun kalenterista kuin meidän aikusten versiosta. :D


5 kommenttia:

 1. IHANA IDEA! Me aletaankin heti askartelemaan :)

  VastaaPoista
 2. Hei mikä sattuma! Minä piirtelin juuri pari päivää sitten samalla ajatuksella olevan kalenterin Sennille. Sennin kanssa yhdessä pohdittiin millainen kuva kertoo mistäkin. Tämä tuli tarpeen kun tyttö kyselee milloin on päiväkotipäivä, milloin muskari ja koskas se viikonloppu onkaan. Kalenteri auttaa hahmottamaan ja siitä on helppo näyttää, että tänään mennään tässä päivässä ja huomenna on tällainen päivä. :)
  Kiva huomata että muutkin tekevät näitä pientenlasten kalentereita/lukujärjestyksiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan käytetty tätä kalenteria koko syksy ja se on ollut tosi hyödyllinen, opettaa päivistä ja ajankulustakin. :)

   Poista
 3. Kiitos tästä! Me askarreltiin tän innoittamana myös meidän pojalle oma viikkokalenteri :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!