sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Ensimmäinen adventti ja ihana joulun odotus

 

Ensimmäisessä adventissa oli hiukan yllättäen juhlatunnelmaa.Olen pitänyt perinteenä, että adventtina laitan jouluvalot ikkunoihin ja poltamme adventtikynttilää, mutta muuten päivä on aina ollut ihan tavallinen sunnuntai. Nyt tästä kuitenkin tuli ihan oikea joulunaloitus, koska Ellu oli adventista ja lähestyvästä joulusta niin innoissaan: haimme sitten varastosta joulukoristelaatikon ja laitoimme hiukan koristeita esille. Ellu sai koristella olohuoneen pienen pöytäkuusen ja yritti kovasti ehdottaa, että koristelisimme jo isonkin joulukuusen. Ei nyt vielä kuitenkaan.

Innostuimme eilen illalla tekemään miehen kanssa piparkakkutalot ja aamulla Ellu sai auttaa koristelussa. Mie pursottelin ensin pikeerit ja Ellu sitten tökki hartaudella koristeita tuon taaemman piparkakkutalon kattoon. "Oi äiti, on niin ihanaa valmistella joulun juhlaa!" Ja onhan se ihanaa touhua. Joulun valmistelu siis. Piparitalojen teko on toisaalta ihanaa, toisaalta hermoja raastavaa, koska eihän niistä ikinä tule sellaisia kuin oli suunniteltu.


Luntakin satoi juuri sopivasti ja pääsimme pulkkailemaan jopa kahdesti. Söimme hyvin, kaivoimme jouluaiheiset satukirjat kaapista ja kuuntelimme Soivaa joululaulukirjaa. Mieskin kaivoi kitaransa esiin ja soitimme ja lauloimme kaikenlaisia joululauluja. Tai siis mie lauloin, koska olin ainoa, joka osasi sanoja, muut sitten soittivat. Veenukin sai marakassin helisemään.


Mihin tämä syksy oikein hujahti, kun joulukalenteria pääsee avaamaan jo torstaina? Jotenkin olen koko ajan ajatellut, että jouluun olisi vielä ikuisuus. Tai no, Ellun mukaan siihen onkin - sain tänään vastata milloin -alkuisiin kysymyksiin varmaan viisikymmentä kertaa. Onneksi sitä kalenteria tosiaan aletaan avaamaan jo torstaina, toivottavasti se helpottaa odotusta kun jäljellä olevien päivien määrän näkee. Ellun kalenteria varten kaikki onkin jo valmiina, mutta vielä pitäisi tehdä meidän aikuisten kalenteri tätä vauvaperheen arkea piristämään, katsotaan, mitä siitä tulee!


Miten teillä vietettiin ensimmäistä adventtia?

6 kommenttia:

 1. Oi miten tunnelmaiselta teillä näyttää jo, jouluiselta! <3

  Meidänkin ensimmäiseen adventtiin kuului pipareiden koristelua ja Senni soitteli pehmokitaraansa, joka ostettiin eilen ikeasta. :)
  Jouluvalot oli tarkoitus laittaa tänään, mutta siihen ei jäänyt aikaa. Tyttöjen kanssa käytiin illalla katsomassa joulukadunavajaiset. :)

  Jotenkin niin hellyyttävä tuo kuvan, jossa miehesi soittaa kitaraa ja tytöt ovat ihan menossa mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin he olivat aika liikkiksiä, kaikki ihan innoissaan hommassa mukana. :)

   Oi joulukatu! Täällä tulee poeni joulutori, mutta miusta vasta ensi viikolla.

   Poista
 2. Ihanan tunnelmallista! Me koristeltiin se isokin kuusi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet paras äiti ikinä. 😁 Jospa mekin vaikka ensi viikolla, nìin ehtisi ihastella sitä kunnolla.

   Poista
 3. Siun ois pitänyt ostaa Ellulle partiolaisten joulukalenteri, niin ois saanut aloittaa luukkujen availun jo tänään niinkuin minä tein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, mutta ei löytynyt partioalaista mistään! Ja vasta liian myöhään kuulin, että netistä olisi voinut tilata... No, ensi vuonna sitten!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!