lauantai 5. marraskuuta 2016

Haaste: Millaisen joulun toivon lapsilleni?

Sain Papatiti -blogista ihanan jouluhaasteen joten pääsen hupattamaan tästä lempijuhlastani oikein luvan kanssa!

Ellun ekaa joulua


Varmasti kaikki lapset rakastavat joulua ja niin rakastin miekin (yllätys). Toivon, että Ellulla ja Veenulla on yhtä ihanat joulut kuin miulla oli, täynnä iloa ja kutkuttavaa jännitystä. Meillä fiilistellään joulua jo marraskuulta, jouluvalot sytytetään ensimmäisenä adventtina ja kuusikin on kasassa itsenäisyyspäivinä. Pipareita ja torttuja leivotaan useaan otteeseen ja aamuisin Ellu saa kurkkia joulukalenteriinsa, jonne olen ostellut pieniä yllätyksiä hiihtolomalta alkaen.


Kotia jouluna 2015


Ellu on jo pari vuotta saanut koristella kuusen (tosin hiukan avustettuna, että palloja olisi myös aikuisten silmien korkuudella), leipoa joulujuttuja ja tehdä pieniä omia lahjoja sukulaisille. Vaikka Ellu uskookin joulupukkiin ja saa häneltä lahjoja, ei meistä ole ristiriitaa siinä, että joiulupukin lisäksi lahjoja annamme myös me itse.

Joululahjoissa haluamme pitää järjen kädessä. Olemme kannustaneet sukulaisia kimppalahjoihin ja me vanhemmat ostamme tytöille lahjaksi vain yhdet paketit, meillä kun ostellaan leluja ja muuta pientä kivaa pitkin vuotta. Painajaiseni on tilanne, jossa tytöt saisivat niin paljon lahjoja, että eivät jaksaisi kerralla avata niitä kaikkia.. Joulu on rakkauden juhla ja siihen kuuluvat pienet muistamiset, mutta rajansa kaikella.

Ellun toinen joulu


Ennen lasten syntymää kiersimme miehen kanssa tunnollisesti kaikki sukulaiset joulunpyhinä ja vannoimme, että lastemme joulu ei aikanaan kuluisi autossa. Nyt käymme sitten joulukuussa sukulaisissa, mutta rauhoitamme joulunpyhät ja pysymme tiukasti yhdessä paikassa, toistaiseksi mummilassa.

Jouluun kuuluvat toki myös joululaulut, suklaa, vihreät kuulat, kynttilät ja kukat. Aattona katsotaan Lumiukko ja jaetaan lahjat illalla. Joulupukki ei meillä vielä ole käynyt, hiukan vain kopistellut ja jättänyt lahkasäkin oven taakse: tämä sopii toistaiseksi, Ellu nimittäin saattaisi odottaa pukin saapumista enemmän kauhulla kuin ilolla. Ja jos pukki joskus tulee sisään asti, ketään ei pakoteta hänelle laulamaan.Jouluna otetaan rennosti, syödään hyvin, katsellaan telkkarista kivoja ohjelmia, käydään kävelyllä ihastelemassa jouluvaloja ja syödään vielä vähän lisää. Kinkun kanssa on ollut tarjolla lasit viiniä, mutta siihen alkoholinkäyttö joulunpyhinä jääkin.

Jouluherkkuja 2014, kun tuurasin mummia kokkina


Itse olen pahemman luokan jouluhörhö ja Ellusta taitaa myös kasvaa sellainen. Hän odottaa jo kovasti joulukoristeiden askartelua ja sitä, että saa leipoa ja koristella pipareita. Ellu ja Veenukin aikanaan pääsevät mukaan kaikenlaisiin jouluvalmisteluihin ja saavat hössöttää ihan niin paljon kuin haluavat, koska niinhän äitikin tekee. ;)Haasteen ohjeet:
- Kirjoita postaus, jossa kuvailet joulua jollaisen toivot lastesi saavan. 
- Mainitse Papatiti-blogi haasteen aloittajana. 
- Lähetä haaste eteenpäin haluamillesi bloggaajille. 


Haastan seuraavat lapselliset blogit:

Ai karkkii
Love beyond words 
Heijastumia
Unelmien elämistä 


6 kommenttia:

 1. Kiva kun tartuit haasteeseen! <3
  Aikalailla samoja asioita sinäkin toivot kuin minä. :)
  Ihania kuvia, niistä tuli ihan jouluinen olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin alkoi joulukuume nousta kun kaivoin esille noita kuvia. :D Ah ihanaa, joulu!

   Poista
 2. Ihan toista kuin mulla lapsena. Lahjoja tuli älyttömän paljon ja joulupukkikin tutun joulupukki laulun säestämänä sisään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin meilläkin oli. :D Tänä vuonna Ellu ehkä jo voisi ilahtua joulupukin vierailusta, mutta ehkä jätämme sen ensi vuoteen. Viime vuonna olisi vielä voinut tulla parku. :D

   Poista
 3. Jee! Vähän toivoinkin löytäväni nimimerkkini haasteen perästä!

  Teillä on aina niin tunnelmallisia joulujuttuja ja kekseliäitä ideoita.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!