sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Lapsen oikeus on leikkiä (ja äidin ommella prinsessavaatteita)Lapsen oikeuksien päivän tunnelmissa kyselin Ellulta, onko kiva olla lapsi. Kuulemma on, koska saa leikkiä! Ja leikkihän se tosiaan on lapsen työtä.

Ellun nimipäivää vietettiin taannoin, ja sen kunniaksi hän sai ensimmäisen barbiensa - tai noh, virallisesti kyseessä on Hasbron Classic Princess Fashion Doll (syy siihen, miksi Hasbro nykyään tekee Disneyn prinsessat, löytyy esimerkiksi Liikaa Disney-tavaraa! -blogista). Ellun lempiprinsessa on tällä hetkellä Lumikki, ja voi sitä iloa kun hän nimipäivän aamuna sellaisen sai: "Tämä on paras lahja koskaan!". Lumikki raahattiin vessaan, aamupalapöytään, myyjäisiin, kävelylle...


Ostin Lumikin kaappiin odottamaan jo jokin aika sitten, mutta vasta pari päivää ennen lahjanantoa tajusin, ettei se tosiaankaan ole Barbie, eli sille eivät käy myöskään perusbarbien vaatteet. Koska nukkejen vaatteiden vaihtelu on tällä hetkellä Ellun suurinta hupia, pyyhin pölyt oikuttelevasta ompelukoneestani ja pyysin parilta kaverilta vinkkejä ja henkistä tukea. Ja sitten vain ompelemaan kangaskaapin pikkutilkuista viittaa ja mekkoja kapoisalle prinsessalle...


Eka yritys meni pahasti pieleen, mutta pikkuhiljaa homma alkoi sujua ja Lumikki sai mekkonsa nimipäivän aamuksi. Niitä ollaankin vaihdeltu ahkerasti eikä Ellu oli huomannut mekkojen mahdollisia pieniä kauneusvirheitä. ;)

Ellun nimipäivälahjasta oli siis erityistä iloa miullekin, oli alun hermojenmenetyksen jälkeen kiva ommella pikkuruisia mekkoja ja miettiä pitsejä ja koristeita. Vähän niin kuin paluu lapsuuteen siis itsellekin, kun sovittelin mekkoa Lumikille ja mietin, millaiset olkaimet olisivat kivat tai millainen nappi viittaan. Itse rakastin lapsena barbileikkejä, erityisesti siihen kuuluvia pukemis- ja järjestelypuuhia, ja tämä oli nyt vähän sitä samaa.

On varmasti kiva olla lapsi, kun saa leikkiä. Ja aikuinen, kun saa mahdollistaa ja tukea niitä lapsen leikkejä - ja leikkiä samalla vähän itsekin.

Iloista lapsen oikeuksien päivää! 

6 kommenttia:

 1. Oi, kyllä nuo minun silmään näyttävät taidokkaasti tehdyiltä. Aivan ihania! Muistan myös miten tuo vaatteiden vaihtelu oli kivaa. Ei niillä barbeilla oikeastaan muuten tullut leikittyäkään, mutta pukea ja puunata niitä tuli aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se vaatteiden valitseminen oli parasta! Meillä oli myös barbien huonekaluja, joten asunnon kalustaminen leikin alussa oli ehkä se mukavin vaihe.

   Poista
 2. Aivan ihania mekkoja! Kauneusvirheet eivät ainakaan kuvista erotu ollenkaan! Erityisen hieno on tuo vihreä-valkoinen, miten se on tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläosa on rakenneltu vähän kuin yksinkertainen oikeakin pusero, siinä on V.:n muotoinen etu- ja takakappale, ja siihen on sitten ommeltu olkasaumat ja sitten istutettu hihat. Sitten ompelin kaksikerroksisen hameen kankaat kiinni yläosan alalaitaan ja lisäsin vyöksi nauhan peittämään saumakohdan, ja lopuksi sitten ompelin yläosaan taakse tarrat ja hameosan takasauman kiinni.

   Toivottavasti ymmärsit!

   Poista
 3. Vaude! Oi miten hienoja. Suloinen ja haastavan näköinen tuo vihreä mekko. Meillä prinsessanukkeleikit ovat vielä edessä ja melkein myös odotan että niille saa tehdä vaatteita. Kiitos kun kävit kommentoimassa, niin löysin blogisi. Jään kyllä seuraamaan. Meillä taitaa vauvat olla saman ikäisiä.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!