keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän viettoa


Vietimme itsenäisyyspäivää maalla. Aurinko paistoi ja oli pikkuisen pakkasta, illalla makasimme Ellun kanssa pellon hangessa katselemassa tähtiä, joita kaupungissa näkyy paljon huonommin.

Saunassa Ellu tuumi, että haluaisi asua vanhassa kotikylässäni. Muistutin, että täällä ei asu ketään muita lapsia - se saattaisi vähän isompana harmittaa. "Minä voisin olla se ensimmäinen lapsi", Ellu suunnitteli, mutta totesi sitten, että kotikadullamme on hyvä asua - käyhän siellä sentään kirjastoauto.

Olen kyllä iloinen, että nyt vanhempainvapaalla on mahdollista viettää vähän enemmän aikaa papan luona maalla, mummilassa Hämeessä ja lähempänä asuvienkin sukulaisten luona viikonloppuisin. Töissä ollessa viikonloput olivat kovin lyhyitä ja lomat vähissä.


Itsenäisyyspäivänä Ellun joululahjatoive toteutui hiukan etuajassa: papan varastosta löytyi kelkka! Tyttö oli kovin onnessaan kun heitimme kelkalla aamulenkin. Saimme ottaa kelkan mukaan kotiin ja Ellu päätti sille pian uuden värinkin.. Mutta siitä lisää, kun kelkka on valmis! Arvaako joku, minkä värinen siitä tulee? ;)


Itsenäisyyspäivä sujui syöden hirveä ja joulutorttuja, ulkoillen (on meillä kyllä kaunis kotimaa!) ja katsellen niitä perinteisiä linnanjuhlia. Ensi vuonna sitten kannat kattoon ja Suomen pyöreitä vuosia juhlimaan!

5 kommenttia:

 1. Mä veikkaan pinkkia kelkan tulevaksi väriksi:)
  Ihanan kuuloinen itsenäisyyspäivä. Mäkin oon kyllä nyt nauttinut niin paljon tästä äitiyslomasta. Just tuo kun ehtii käydä joka paikassa ja vaan olla. Tai no olla ja olla, you know:)

  VastaaPoista
 2. Ha ha harmaata epäilin kelkan väriksi. :D

  VastaaPoista
 3. Veikkaan, että kelkasta tulee vaaleanpunainen. :)

  Minunkin pitäisi tuunata vanha potkukelkka. Maalit on jo ostettu, toteutus vielä puuttuu.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ellu on onnekas, kun saa kokea palan tuota maaseudun rauhaa, vaikka kotikatu olisikin kavereiden kannalta se mukavampi vaihtoehto. Ihana kelkka! Jään odottamaan tuleeko siitä pinkki vai harmaa. :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!